عوارض واکسن‌‌های کرونا چیست؟

عوارض واکسن‌های کرونا

Table of Contents

واکسن‌های کرونا ممکن است چه عوارضی داشته باشند؟

در روزهای اخیر خبرهای ضد و نقیضی درباره عوارض هر یک از واکسن‌های کرونا می‌شنویم که ما را نگران کرده است. باید توجه داشته باشید که بروز عوارض جانبی بعد از تزریق واکسن لزوما برای همه اتفاق نمی‌افتد. با این حال مطالعات گزارش می‌دهند که عوارضی ممکن است برای برخی افراد بعد از تزریق واکسن رخ دهد که در این مقاله دکترنکست به آن می‌پردازیم:

۱- واکنش‌های حساسیتی

یک واکنش آلرژیک شدید معمولاً در عرض چند دقیقه تا یک ساعت پس از دریافت واکسن رخ می‌دهد. به همین دلیل، ارائه‌دهندگان واکسیناسیون ممکن است از افراد بخواهند که پس از واکسیناسیون مدتی را در آن‌جا بمانند تا تحت نظر باشند. علائم یک واکنش آلرژیک شدید می‌تواند شامل دشواری در تنفس، تورم صورت و گلو، ضربان قلب سریع، بثورات بد در سراسر بدن، سرگیجه و ضعف باشد. اگر فردی یک واکنش آلرژیک شدید را تجربه کرد، باید با اورژانس تماس بگیرید یا او را به نزدیک‌ترین بیمارستان منتقل کنید.

۲- التهاب عضله و دیواره بیرونی قلب

این عارضه در برخی از افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند، رخ داده ‌است. این عوارض در مردان زیر ۴۰ سال شایع‌تر از زنان و مردان مسن‌تر است.

۳- سایر عوارض

واکنش‌های حساسیتی غیرشدید نیز ممکن است بعد از تزریق واکسن کرونا اتفاق بیفتد. مانند عوارض پوستی، خارش، کهیر، تورم صورت، درد و قرمزی محل تزریق، خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز، درد مفاصل، تب، حالت تهوع، احساس ناخوشی، تورم غدد لنفاوی، کاهش اشتها، اسهال، استفراغ، درد بازو و از حال رفتن هنگام تزریق واکسن. این موارد ممکن است همه عوارض جانبی احتمالی واکسن نباشند. عوارض جدی و غیرمنتظره‌ای ممکن است رخ دهد. عوارض جانبی احتمالی واکسن‌های کرونا هنوز در آزمایشات بالینی در حال بررسی هستند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های عفونی در دکترنکست

 

 عوارض واکسن‌های سینوفارم و آسترازنکا چیست؟

  • واکسن سینوفارم

شایع‌ترین عوارض این واکسن شامل سردرد، خستگی و واکنش‌های محل تزریق است. این عوارض جانبی مشابه سایر عوارض واکسن‌های مجاز علیه کووید-۱۹ بوده و اکثر آن‌ها از خفیف تا متوسط قابل تغییر هستند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) دو عارضه جانبی جدی را نیز شناسایی کرده است که احتمالاً با واکسن مرتبط بودند: حالت تهوع شدید و یک اختلال عصبی نادر به نام آنسفالومیلیت منتشر حاد. همچنین احتمال بروز ترومبوز (لخته خون) وجود دارد.

همچنین WHO از بین ۵.۹ میلیون نفری که تا ۳۰ دسامبر ۲۰۲۰، واکسن را در چین دریافت‌ کرده ‌بودند، ۱۴۵۳ عارضه جانبی گزارش کرده ‌است. این عوارض جانبی شامل واکنش‌های موضعی، قرمزی و تورم در محل واکسیناسیون بود. ۲۰۲ مورد تب که ۸۶ مورد از آن‌ها شدید بودند نیز گزارش شده است.

  • واکسن آسترازنکا

عوارض جانبی رایج واکسن آسترازنکا پس از تزریق اولین دوز واکسن محتمل‌تر است. افراد ۶۵ ساله و بالاتر کمتر احتمال دارد که عوارض جانبی رایج را تجربه کنند.

  • ۱ نفر از هر ۱۰ نفر ممکن است این موارد را تجربه کنند: احساس خستگی، حساسیت، کبودی، درد یا خارش در بازویی که واکسن تزریق شده است، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، حالت تهوع و تب (دمای ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر).
  • ۱ نفر از هر ۱۰۰ نفر ممکن است موارد زیر را داشته باشند: قرمزی یا تورم در محل تزریق، اسهال، استفراغ، درد در دست و پا، بیماری شبیه آنفولانزا، کمبود انرژی و تعداد کم پلاکت. بیش از ۱ نفر از هر ۱۰۰۰نفر ممکن است این موارد را تجربه کنند: کاهش اشتها، سرگیجه، خواب‌آلودگی، تعریق، تورم غدد لنفاوی، جوش پوستی، بی‌حالی (کمبود انرژی)، خارش پوست یا کهیر، درد شکم و اسپاسم عضلانی.
  • ۱ نفر از هر ۱۰۰۰۰ نفر ممکن است دچار فلج صورت شود.

عوارض جانبی بسیار نادر واکسن آسترازکا عبارتند از:

لخته‌ خون بسیار غیرمعمول که در افراد ۵۰ سال و بالاتر، ۱ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر و در افراد ۱۸ تا ۴۹ سال ۱ نفر در هر ۵۰۰۰۰ نفر ممکن است به این عارضه مبتلا شود.

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر