چه موقعی دندان‌ها نیاز به ایمپلنت دارند؟

ایمپلنت دندان

Table of Contents

به علت از دست‌دادن یک یا چند دندان‌، جویدن غذا برایتان مشکل شده است؛ با اعتمادبه‌نفس نمی‌توانید لبخند بزنید و حتی در نحوه صحبت‌کردنتان تغییر ایجاد شده است. در این شرایط، شاید ایمپلنت دندان درمان مناسبی برای شما باشد. ایمپلنت دندان یک روش رایج برای جایگزینی دندان‌های از‌دست‌رفته است. در این مقاله از دکترنکست شما را با این روش درمانی آشنا می‌کنیم و اهمیت و عوارض آن را شرح می‌دهیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یک روش درمان دندانپزشکی است که طی آن، با انجام یک عمل جراحی یک ریشه دندان مصنوعی از جنس فلز در استخوان فک بالا یا پایین قرار داده می‌شود. این ریشه مصنوعی که به ‌شکل یک پیچ است، پس از جوش‌خوردن با استخوان‌های اطراف به‌عنوان پایه‌ای محکم برای نصب دندان پروتزی (دندان جایگزین) استفاده خواهد شد. همچنین خوب است از شیوه لمینت دندان ایمپلنت (کاشت دندان)  آگاه باشید تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.

5 دلیل برای انجام ایمپلنت دندان

اگر در دوراهی انجام این روش درمانی هستید، شاید این 5 دلیل، شما را برای اقدام متقاعد کند.

  1.     بهبود جویدن و صحبت‌کردن

ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند توانایی بیمار را برای جویدن و صحبت‌کردن درست بهبود بدهند که این خود بر کیفیت زندگی و سلامت کلی آنها تاثیر مثبت دارد.

  1.     حفظ ساختار استخوان

زمانی که دندان از بین می‌رود، استخوان فک می‌تواند به‌مرور زمان شروع به زوال کند. ایمپلنت‌های دندانی با ایجاد تحریک و جلوگیری از تحلیل استخوان به حفظ ساختار استخوانی فک کمک می‌کنند.

  1.     ماندگاری طولانی

ایمپلنت راه‌حلی طولانی‌مدت برای دندان‌های ازدست‌رفته است. با مراقبت مناسب، دندان‌های ایمپلنت‌شده می‌توانند تا آخر عمر دوام بیاورند؛ درحالی‌که سایر روش‌های درمانی عمر محدودی دارند.

  1.     پیشگیری از سایر مشکلات دندانی

زمانی که دندانی از دست می‌رود، می‌تواند باعث مشکلات دندانی دیگری مانند جابه‌جایی دندان‌های باقی‌مانده و بیماری لثه شود. ایمپلنت می‌تواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.

  1.     ظاهر طبیعی

ایمپلنت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که مانند دندان‌های طبیعی به نظر برسند. تصور کنید به علت پوسیدگی شدید، یکی از دندان‌های جلو را از دست داده‌اید و زیبایی لبخندتان تحت تاثیر قرار گرفته است. ایمپلنت دندان جلو می‌تواند جذابیت را به ظاهر و لبخند شما برگرداند.

 

مراحل ایمپلنت دندان

 

مراحل ایمپلنت دندان

از زمانی که بیمار برای ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه می‌کند تا تکمیل‌شدن فرایند آن باید مراحلی را پشت سر بگذراند که شامل موارد زیر است:

  •       آماده‌سازی اولیه: دندانپزشک سلامت دهان و دندان بیمار را ارزیابی می‌کند، از دندان‌ها و استخوان فک عکس‌برداری کرده و از دندان‌ها قالب‌گیری می‌کند.
  •       کاشت ایمپلنت: ایمپلنت از طریق جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد. به تشخیص دندانپزشک مدتی به بیمار زمان داده می‌شود تا بهبود یابد و ایمپلنت در ساختار استخوان ادغام شود.
  •       قرار‌دادن اتصال‌دهنده و دندان جایگزین: هنگامی که ایمپلنت با استخوان ترکیب شد، یک اتصال‌دهنده در بالای ایمپلنت قرار می‌گیرد و دندان جایگزین روی این اتصال‌دهنده نصب می‌شود تا ترمیم کامل شود.

 در این تصویر نمونه ایمپلنت دندان را مشاهده می‌کنید که تصویر سمت چپ قبل از ایمپلنت و تصویر سمت راست بعد از آن است.

نمونه ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

به‌طورکلی ایمپلنت‌های دندانی به سه دسته تقسیم می‌شوند که با توجه ‌به شرایط بیمار، دندانپزشک یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کند. در ادامه درباره هر یک از انواع ایمپلنت‌های دندان توضیح داده شده است:

  1.     ایمپلنت اندواستیل

رایج‌ترین نوع ایمپلنت است که برای بسیاری از افراد قابل‌استفاده است. شرط لازم برای آن سالم‌بودن استخوان فک است؛ زیرا همان‌طور که شرح دادیم، در این روش یک پیچ فلزی از جنس فلز تیتانیوم در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد‌ و برای ایجاد همجوشی  بین آن دو، استخوان باید از استحکام کافی برخوردار باشد.

  1.     ایمپلنت ساب‌پریو‌استیل

این روش مناسب افرادی است که استخوان فک کافی برای قرارگیری ایمپلنت را ندارد و از طرفی مایل به انجام جراحی برای تقویت آن نیز نیستند. در این متد، ایمپلنت به جای قرارگیری در درون استخوان، در بالای آن و زیر لثه قرار می‌گیرد. لثه به قاب فلزی قرارداده‌شده جوش می‌خورد و دندان‌های پروتزی روی قاب قرار می‌گیرند.

  1.     ایمپلنت زایگوماتیک

پیچیده‌ترین نوع ایمپلنت است که در شرایط خاص که بیمار فاقد استخوان فک کافی است، استفاده می‌شود. در این متد، ایمپلنت به‌جای قرارگیری در استخوان فک، در استخوان گونه کاشته می‌شود.

Handicap-Accessible-1-1-1
ارتباط سریع و ساده با بهترین
دندان پزشکان عمومی در دکترنکست

عوارض ایمپلنت دندان

مانند هر جراحی دیگر این عمل هم می‌تواند دارای عوارضی باشد؛ ولی توجه داشته باشید که احتمال بروز این عوارض کم است. برخی از مهم‌ترین عوارض ایمپلنت عبارتند از:

  •       عفونت و التهاب محل ایمپلنت
  •       خون‌ریزی در بافت‌های اطراف
  •       پس‌زده شدن ایمپلنت
  •       بروز آلرژی به مواد استفاده شده

جمع بندی

همان‌طور که در مقاله اشاره شد ایمپلنت دندان به عنوان روشی برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته دارای ویژگی‌های مثبتی است. ویژگی‌هایی مانند ماندگاری بالا، بهبود فعالیت‌های طبیعی مثل جویدن و صحبت‌کردن و همچنین زیباییی‌بخشیدن به چهره و لبخندتان؛ البته این روش درمانی در موارد معدودی می‌تواند با عوارضی مثل عفونت و خون‌ریزی  همراه باشد. اکنون، با بررسی تمام موارد توضیح داده‌شده و البته مشورت با یک دندانپزشک، می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا این روش درمانی برای شما مناسب است یا خیر.

 

منابع:

webmd

mayoclinic

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر