بررسی تغییرات پوستی با افزایش سن

تغییرات پوستی

Table of Contents

با افزایش سن، پوست ما دستخوش تغییرات زیادی می‌شود که در این مقاله دکترنکست به آن‌ها می‌پردازیم.

سن پوست به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:

  •  سبک زندگی
  •  رژیم غذایی
  •  وراثت
  •  سایر عادات شخصی (مانند سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر)
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید عامل اصلی آسیب پوست است. آسیب پوست ناشی از نور خورشید به دلیل اشعه ماوراءبنفش یا UV خورشید است که بافت الاستیک را در پوست تجزیه می‌کند. این اتفاق باعث کشیدگی، افتادگی، چین‌و‌چروک و لکه‌دار شدن پوست شده که گاها باعث ضایعات پیش‌سرطانی و حتی سرطان پوست می‌شود.
  • سایر عوامل موثر در پیری پوست عبارتند از از دست دادن بافت چربی بین پوست و ماهیچه، استرس، جاذبه زمین، حرکات روزانه صورت (برای مثال لبخند زدن و اخم کردن) و چاقی.

تغییرات پوستی که با پیری همراه است عبارتند از:

  • پوست زبر یا خشک
  • شل شدن پوست صورت، به خصوص اطراف چشم، گونه‌ها و فک (خط فک)
  • پوست شفاف یا نازک
  • کاهش کشسانی پوست و ایجاد کبودی با ضربه‌های خفیف
ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

 

بیماری‌ها و مشکلات پوستی رایج در سالمندان

چین و چروک

چین و چروک‌ها بارزترین علامت پیری پوست هستند. آن‌ها به دنبال قرار گرفتن مزمن در معرض آفتاب ایجاد می‌شوند و زمانی شکل می‌گیرند که پوست انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد. افراد سیگاری نسبت به افراد غیرسیگاری چین و چروک بیشتری دارند. خطوط حرکتی صورت که اغلب به عنوان “خطوط خنده” و “خطوط اخم” شناخته می‌شوند، با از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست (در دهه 40 یا 50 سالگی) بیشتر نمایان می‌شوند. خطوط ممکن است افقی روی پیشانی، عمودی بالای بینی و یا منحنی در شقیقه‌ها، گونه‌ها و اطراف دهان و چشم‌ها باشند.

خشکی و خارش پوست

خشکی و خارش یک مشکل رایج در میان بزرگسالان است که با افزایش سن شدت می‌یابد. از بین رفتن غدد چربی (که به نرمی پوست کمک می‌کنند) دلیل اصلی خشکی پوست است. به ندرت، خشکی و خارش پوست ممکن است نشانه دیابت، بیماری کلیوی یا بیماری کبدی باشد. بهترین درمان برای پوست خشک، چرب کردن با استفاده منظم از لوسیون‌های در دسترس است. مرطوب‌کننده‌ها به آبرسانی (ایجاد رطوبت) پوست کمک می‌کنند. حمام مکرر می‌تواند خشکی پوست را تشدید کند.

سرطان پوست

قرار گرفتن در معرض نور خورشید (اشعه ماوراء بنفش) شایع‌ترین علت ضایعات پیش‌سرطانی و سرطان پوست می‌باشد. بسیاری از آمریکایی‌ها (هر سال یک میلیون نفر) تا سن 65 سالگی به سرطان پوست مبتلا می‌شوند. یک “خال در حال تغییر” یا رشد جدید و غیرطبیعی پوست باید تحت ارزیابی توسط متخصص پوست قرار بگیرد. در صورت وجود نگرانی از جهت سرطان پوست انجام بیوپسی از پوست الزامی است.

لکه‌های پیری

لکه‌های پیری از مشکلات پوستی رایج در سالمندان می‌باشند. این لکه‌ها، لکه‌های قهوه‌ای رنگی هستند که در قسمت‌هایی از بدن که در معرض آفتاب قرار دارند (صورت، دست‌ها و ساعد) معمولاً در سال‌های بزرگسالی ظاهر می‌شوند.

زخم بستر

زخم بستر (همچنین به عنوان زخم فشاری شناخته می‌شود) زخم‌های پوستی هستند که از فشار به ناحیه خاصی از بدن طی زمانی که افراد برای مدت طولانی روی تخت دراز می‌کشند یا روی صندلی می‌نشینند ایجاد می‌شوند. زخم بستر یک مشکل نسبتاً رایج در افرادی است که در حرکت کردن مشکل دارند. افراد مبتلا به دیابت به دلیل گردش خون ضعیف و کاهش حس در پوست بیشتر مستعد ابتلا به زخم بستر هستند. چرخش مکرر یا تغییر موقعیت به جلوگیری از زخم بستر کمک می‌کند. استفاده از تشک‌های مواج در خانه‌ها، مراکز درمانی و بیمارستان، بسیار در جلوگیری از ایجاد زخم بستر کمک‌کننده است.

جلوگیری از آسیب به پوست

هیچ چیز نمی‌تواند آسیب‌های ناشی از نور خورشید را خنثی کند، اما پوست گاهی اوقات می‌تواند خود را ترمیم کند. از این نکات برای کمک به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از مشکلات پوستی در هر سنی می‌توان استفاده کرد:

  • هنگام بیرون رفتن از منزل از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بیشتر، محافظت کافی را برای پوست ایجاد می‌کند. در صورتی که محل زندگیتان آفتابی است و شدت نور در طول روز زیاد است، SPF 50 نیز می‌تواند یرای شما مناسب باشد.
  • در هوای آفتابی هنگام بیرون رفتن از منزل از کلاه، لباس آستین بلند، شلوار و عینک آفتابی که مانع از مواجهه با UV می‌شود استفاده کنید.
  • از استفاده از سولاریوم و لامپ‌های آفتابی خودداری کنید.
  • به طور مرتب خود را از جهت “تغییر خال” و ضایعات جدید پوستی بررسی کنید.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر