Search
Search

حفظ باروری در بیماران تحت شیمی درمانی

حفظ باروری در بیماران تحت شیمی درمانی

Table of Contents

مقدمه

روش درمان سرطان‌های مختبف متفاوت است. سرطان به طور کلی به سه روش درمان می‌شود. این سه روش شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی می‌شوند.

رادیوتراپی و شیمی درمانی روش‌های بسیار پرعارضه‌ای هستند. یکی از عوارض مهم این روش‌ها، ناباروری می‌باشد.

داروهای شیمی درمانی

داروهای شیمی درمانی علاوه بر از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌توانند باعث آسیب به سلول‌های سالم بدن نیز شوند. برای مثال این داروها ممکن است باعث آسیب به سلول‌های دستگاه تناسلی مردانه و زنانه شده و ناباروری بیمار را به همراه داشته باشند. داروهای مختلفی می‌توانند باعث بروز این عارضه شوند.

یکی از این داروها، دسته دارویی آلکیله کننده‌ها هستند. بنابراین در نظر داشتن این عارضه به ویژه در افراد جوان، نوجوان و یا کسانی که بچه‌دار نشده‌اند از اهمیت بالایی برخوردار است.

باید توجه داشت که روش‌های درمانی موجود توانسته‌اند مدت زمان طول عمر بیماران سرطانی را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. بنابراین اهمیت حفظ باروری در بازماندگان درمان سرطان، بسیار مهم است.

حفظ باروری

حفظ باروری به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای مثال ممکن است اووسیت، امبریو (جنین) و یا بافت تخمدان ذخیره سازی شده و در صورت لزوم از آن‌ها برای باروری استفاده شود.

قابل ذکر است که افراد جوان و همچنین نوجوانانی که اخیرا مورد تشخیص سرطان قرار گرفته‌اند و قرار است تحت درمان کموتراپی قرار بگیرند باید از این نظر مورد بررسی قرار گیرند.

در این زمینه مطالعه‌ای در سال 2021 انجام شده است. انتخاب روش درست حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان که قرار است تحت شیمی درمانی و یا رادیوتراپی قرار گریند، اهمیت بالایی دارد.

در این مطالعه ذکر شده است که در افراد جوان و نوجوان که هنوز به بلوغ جنسی نرسیده‌اند، استفاده از روش حفظ اووسیت به روش کرایو مقدور نمی‌باشد.

اهداف این مطالعه

هدف اصلی این مطالعه بررسی روش‌های حفظ باروری در افراد جوان و نوجوان مبتلا به سرطان است. این مطالعه امکان استفاده از روش ذخیره بافت تخمدانی (DOR) را مورد بررسی قرار داده است. همچنین این مطالعه داروهای مختلف سیمی درمانی را از نظر امکان ایجاد ناباروری بررسی کرده است. همچنین این مطالعه نشان داد که در استفاده از برخی از داروهای شیمی درمانی، ارزیابی هورمون آنتی مولارین (AMH) برای بررسی احتمال ناباروری و تاثیر داروی شیمی درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

باید توجه داشت که پزشک باید قبل از شروع هر گونه درمان به ویژه شیمی درمانی، عوارض درمان و به خصوص ناباروری را با بیمار خود درمیان بگذارد. همچنین روش‌های مختلف حفظ باروری باید توسط پزشک به بیمار به طور کامل توضیح داده شود. در این مرحله وظیفه بیمار تصمیم گیری سریع برای حفظ باروری و سپس شروع درمان می‌باشد.

برای مطالعه متن کامل مقاله، به لینک زیر مراجعه کنید:

Significance of Fertility Preservation in Patients Undergoing Cancer

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر