Search
Search

تاثیر مصرف فولات در ریسک ابتلا به سرطان تخمدان

Table of Contents

در مقالات پیشین اثر مصرف فولات در ریسک ابتلا به سرطان تخمدان با داده‌هایی اشتباه مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه متاآنالیز، ارتباط میان این دو با استفاده از مقالات منتشرشده انجام شد. متاآنالیزهای قبلی تایید کرده بودند سرطان تخمدان با عوامل ژنتیکی و عوامل تغذیه مرتبط است.

اسید فولیک یک ویتامین محلول در آب است که به طور طبیعی در سبزیجات دارای برگ سبز، غلات، حبوبات و میوه‌ها وجود دارد. این ماده در سنتز DNA، یکپارچگی و ثبات آن نقش مهمی ایفا می‌کند. علاوه بر این، اسید فولیک نقش مهمی در متیلاسیون DNA دارد. 2 مکانیسم می‌تواند در کمبود اسید فولیک باعث سرطان تخمدان شود:

  • باعث الحاق اوراسیل به DNA شود و در نتیجه یکپارچگی و ترمیم DNA را مختل ‌کند.
  • از طریق تغییر متیلاسیون DNA، ژن‌های مهارکننده تومور و بیان اولیه انکوژن‌ها را تغییر دهد.

برای مقایسه و بررسی داده‌ها مواردی مانند نویسنده اول، سال انتشار، نوع مطالعه، سن بیماران، مصرف کل فولات یا مصرف فولات در رژیم غذایی، تعداد بیماران و متغییرات از مقاله‌ها جمع‌آوری شد. پس از جمع‌آوری داده‌ها در دیتابیس‌های معتبر تا پایان می 2020 به بررسی بیشتر پرداختند. خطر نسبی کلی (RR) و فاصله اطمینان 95% با استفاده از مدل تصادفی جمع شد.

بررسی و نتیجه

در مجموع 12 مقاله با 6304 مورد سرطان تخمدان دارای معیارهای مناسب مطالعه بودند. ارزیابی احتمال ابتلا به سرطان تخمدان با مصرف فولات و رژیم غذایی حاوی فولات به ترتیب در 6 و 10 مقاله گزارش شده‌است. 6 مقاله مدل کوهورت و 6 مقاله کنترل موردی بودند. پس از جمع‌اوری داده‌ها مشخص شد که در مقایسه بیشترین و کمترین مصرف فولات در رژیم غذایی، تاثیر زیادی در خطر ابتلا به سرطان تخمدان وجود نداشت. در مطالعه‌هایی که به مصرف کامل فولات اشاره شده بود نیز ارتباط بین فولات و سرطان تخمدان، معنی‌دار نبود. همچنین در کنار مصرف فولات به مصرف ویتامین‌های B6 و B12 نیز در 3 مقاله اشاره شد که در نتیجه ارتباط معنی‌داری یافت نشد.

این متاآنالیز نشان می‌دهد که مصرف فولات، ارتباط معنی‌داری با ریسک ابتلا به سرطان تخمدان ندارد. طراحی مطالعه و موقعیت جغرافیایی با سرطان تخمدان در ارتباط نبود؛ در صورتی که اطلاعات محدودی مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین، مطالعات بیشتری برای تایید نتایج مورد نیاز است.

Medicine – The effect of folate intake on ovarian cancer risk (A meta- analysis of observational studies)

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر