مقدمه
سرطان معده یکی از سرطانهای شایع در سرتاسر دنیا میباشد. این سرطان، یکی از دلایلی اصلی مرگ ناشی از سرطان است. این سرطان در برخی از مناطق دنیا شیوع بیشتری دارد. برای مثال در کشورهای شرق آسیا از قبیل ژاپن، این سرطان شیوع بسیار بالایی دارد. انجام غربالگری در بسیاری از سرطانها میتواند باعث کاهش تعداد مرگ و میر شود. مطالعات متعددی شروع غربالگری برای سرطان معده را مورد بررسی قرار دادهاند.
با توجه به شیوع بالای این سرطان در کشور چین، انجام غربالگری در این کشور میتواند در کاهش تعداد مرگ و میر بسیار موثر و ضروری باشد. متاسفانه تا به حال هیچ گونه دستورالعملی برای غربالگری سرطان معده در این کشور گزارش نشده است. تا به حال روشهای مختلفی برای این مسئله توصیه شده است. با توجه به نبود اصول مشخص غربالگری در این سرطان، برای شروع غربالگری، پزشک باید علاوه بر نظر شخصی خود و همچنین نظر سایر متخصصین، به تمایل بیمار نیز توجه کافی داشته باشد.
افرادی که در خانواده درجه اول خود سابقه ابتلا به سرطان معده را داشته باشند، در مقایسه با افراد سالم جامعه، 60% افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده را دارند. وظیفه پزشک، مطلع کردن خانواده این بیماران از احتمال بالای ابتلا به سرطان معده در آنهاست. سپس در صورت ترجیح آنها میتوان از روشهای مختلف غربالگری استفاده کرد.
یک مطالعه در این زمینه انجام شد که در آن 324 نفر شرکت داشتند. همه این شرکت کنندگان، سابقه ابتلا به سرطان معده در خانواده درجه یک خود داشتند.
نتایج مطالعه
این مطالعه نشان داد که ترجیح افراد برای شروع غربالگری به موارد مختلفی مرتبط میباشد. برای مثال ترجیح افراد برای شروع غربالگری به میزان قابل توجهی به هزینه روش غربالگری، مدت زمان انجام فرایند، درد ایجاد شده به دنبال انجام روش غربالگری، تعداد دفعات لازم برای انجام آن روش و در نهایت به حساسیت روش غربالگری مرتبط بود.
تحلیل و بررسی دادههای این مطالعه نشان داد که مهمترین عاملی که با ترجیح بیماران برای شروع غربالگری مرتبط بود، میزان حساسیت روش غربالگری بود. روشهایی که حساسیت بالای 95% داشتند، برای این افراد مقبولترین بودند. در مرحله بعد هزینه سالانه انجام این غربالگری بود. از طرف دیگر، جنسیت این افراد و همچنین تجربه قبلی آنها از انجام غربالگری بر روی ترجیح آنها در شروع غربالگری موثر بود.
نتیجه گیری
انتخاب روشهای غربالگری سرطان معده و فواصل انجام آنها باید با توجه به تجربه و نظر پزشک و همچنین ترجیح بیمار انجام شود. پزشک باید روشهای با حساسیت بالا و هزینه پایین را به بیماران خود معرفی کند. قابل ذکر است که جنسیت افراد و تجربه قبلی آنها از غربالگری نیز میتوانند تاثیر مهمی بر روی پذیرش غربالگری داشته باشند.
BMC-Preferences of first-degree relatives of gastric cancer patients for gastric cancer screening: a discrete choice experiment
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب