علت ریزش مو در زنان و بهترین روش درمان آن

علت ریزش مو در زنان

آیا می‌دانید علت خارش سر و ریزش مو در زنان چیست؟ ریزش و رویش مجدد مو برای همه اتفاق می‌افتد. افراد معمولا روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می‌دهند و این موضوع نمی‌تواند نگران‌کننده باشد؛ چراکه موهای جدید همزمان در حال رشد هستند. ریزش مو زمانی رخ می‌دهد که هیچ موی جدیدی جایگزین موهای ریخته‌شده نشود. علت ریزش مو در زنان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اما بدون در نظر گرفتن علت آن، ریزش مو بسیار ناراحت‌کننده است. درمان ریزش مو در زنان روش‌های مختلفی دارد که در ادامه 10 مورد از درمان‌های ریزش مو معرفی شده است؛ پس اگر دوست دارید ریزش موی‌تان قطع شود، روش‌های درمانی این مقاله را از دست ندهید.

علت ریزش مو در زنان چیست؟

علت ناگهانی ریزش مو در زنان چیست؟ آیا می‌دانید علت ریزش مو در زنان بالای ۵۰ سال چیست؟ ریزش مو در خانم‌ها می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. علت اصلی ریزش مو یک بیماری ارثی است که با افزایش سن رخ می‌دهد. این بیماری آلوپسی آندروژنیک نامیده می‌شود که معمولا به تدریج و با الگوهای قابل پیش‌بینی اتفاق می‌افتد. این بیماری در مردان با عقب‌نشینی خط مو و ایجاد طاسی و در زنان با نازک شدن موها در امتداد تاج سر اتفاق می‌افتد. اما علاوه‌بر آلوپسی آندروژنیک دلایل زیر برای ریزش مو در خانم‌ها بیان می‌شود:

  •       تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی: شرایط مختلفی از جمله تغییرات هورمونی در یائسگی، بارداری، زایمان و مشکلات تیروئید می‌تواند علت ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال باشد. همچنین بیماری‌هایی مانند آلوپسی آره‌آتا که به سیستم ایمنی بدن مرتبط است، موجب ریزش مو، عفونت‌ پوست سر و اختلال کشیدن مو (تریکوتیلومانیا) خواهد شد.  
  •       داروها و مکمل‌ها: یکی از عوارض جانبی برخی داروها ریزش مو است. داروهای سرطان، آرتریت، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس و فشار خون بالا از جمله این داروها هستند.
  •       پرتودرمانی سر و گردن: بعد از پرتودرمانی ممکن است موها مثل قبل رشد نکنند.
  •       استرس‌‍: بسیاری از افراد پس از گذشت مدتی از یک شوک احساسی یا فیزیکی، دچار ریزش مو می‌شوند. البته این نوع ریزش مو موقتی خواهد بود.
  •       مدل مو و درمان‌ها: آرایش بیش‌از حد مو یا مدل مویی که موها را سفت ‌کند، می‌تواند باعث نوعی ریزش مو به نام آلوپسی کششی شود. درمان‌های دائمی و «هات‌اویل» (Hot Oil) مو هم می‌تواند باعث ریزش مو شود.

روش‌های مختلف درمان ریزش مو را بشناسید

ریزش مویی که در اثر استرس یا تغییرات هورمونی مانند بارداری یا یائسگی، ایجاد می‌شود، احتمالا نیازی به درمان نداشته باشد. چراکه این نوع ریزش مو خودبه‌خود متوقف خواهد شد. با این حال، تعدادی از داروها و درمان‌های احتمالی برای ریزش موی ناشی از طاسی الگوی زنانه و سایر آلوپسی‌ها وجود دارد که در ادامه همه آن‌ها معرفی شده‌اند:

1. ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل 2 درصد یک داروی بدون نسخه است که به‌صورت مایع و فوم برای استفاده موضعی عرضه می‌شود. برای استفاده از این محلول، باید آن را دو بار روی پوست سر بمالید. همچنین ماینوکسیدیل در حالت 5 درصد موجود است که فقط یک بار در روز باید استفاده شود. محلول برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد آن نیاز به استفاده طولانی مدت دارد.

علت ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال

2. نور درمانی

نور درمانی به تنهایی برای درمان ریزش مو کافی نیست؛ اما ممکن است اثرات سایر درمان‌های ریزش مو مانند ماینوکسیدیل را بهبود ببخشد. یک پژوهش نشان داد که استفاده از نور درمانی به‌همراه درمان معمولی ماینوکسیدیل 5 ‌درصد برای آلوپسی آندروژنیک به بازگشت موها کمک می‌کند.

3. هورمون درمانی

عدم تعادل هورمونی علت ریزش مو در زنان یائسه است. پزشکان در این شرایط نوعی هورمون درمانی را برای اصلاح آن توصیه می‌کنند. تعدادی از درمان‌های احتمالی شامل قرص‌های ضدبارداری و هورمون درمانی جایگزین‌هایی برای استروژن یا پروژسترون هستند. همچنین سایر درمان‌ها شامل داروهای ضد آندروژن است. آندروژن‌ها هورمون‌هایی هستند که می‌توانند ریزش مو را در برخی از زنان تسریع کنند.

4. پلاسمای غنی از پلاکت

شواهد اولیه نشان می‌دهد که تزریق پلاسمای غنی از پلاکت ممکن است به کاهش ریزش مو کمک کند. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت شامل خون‌گیری توسط پزشک، جدا کردن پلاسمای غنی از پلاکت خون و تزریق مجدد آن به پوست سر در نواحی آسیب دیده است. این روش به تسریع ترمیم بافت کمک می‌کند.

5. کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها قرص ضد ریزش مو خانمها هستند. پزشکان از این درمان در صورت لزوم و در شرایطی که شخص به بیماری‌هایی مانند آلوپسی آره‌آتا دچار است، استفاده می‌کنند. آلوپسی آره‌آتا منجر به ریزش موهای فرد به صورت تکه‌های تصادفی می‌شود. به گفته بنیاد ملی آلوپسی آرئاتا، تزریق کورتیکواستروئیدها به طور مستقیم احتمالا باعث رشد موهای جدید شود. همچنین این درمان از ریزش موهای دیگر جلوگیری می‌کند.

 6. شامپو کتوکونازول

داروی کتوکونازول در برخی موارد مانند آلوپسی آندروژنیک، که در آن التهاب فولیکول‌های مو علت ریزش شدید مو در زنان و مردان است، به درمان ریزش مو کمک می‌کند. یک بررسی علمی نشان داد که کتوکونازول موضعی به کاهش التهاب و بهبود استحکام و ظاهر مو کمک خواهد کرد. کتوکونازول به صورت شامپو در دسترس است.

7. کاشت مو

زمانی‌که پزشکان از روش‌های درمانی جواب نمی‌گیرند، کاشت مو را توصیه می‌کنند. این روش که تقریبا یک درمان قطعی ریزش مو در زنان است شامل برداشتن قطعات کوچک از پوست سر و اضافه‌کردن آنها به بخش‌های طاس، برای افزایش طبیعی مو در آن ناحیه خواهد بود. کاشت مو می‌تواند هزینه بیشتری نسبت به سایر درمان‌ها داشته باشد و برای همه مناسب نیست.

علت ریزش مو شدید در زنان

8. شامپو ریزش مو

برخی از ریزش‌های جزئی مو به دلیل مسدود شدن منافذ روی پوست سر اتفاق می‌افتد. استفاده از شامپوهای دارویی که برای پاکسازی منافذ از سلول‌های مرده پوست طراحی شده‌اند، ممکن است به سلامت مو کمک کند. در واقع این روش به رفع علائم جزئی ریزش مو کمک خواهد کرد.

9. رژیم غذایی مغذی

داشتن یک رژیم غذایی سالم به رشد طبیعی مو کمک می‌کند. به‌طور معمول، یک رژیم غذایی سالم حاوی طیف گسترده‌ای از غذاها، از جمله بسیاری از سبزیجات و میوه‌های مختلف است. همچنین چند ویتامین برای ریزش موی شدید وجود دارد. نباید از غذاهای حاوی ویتامین‌های A ،B و C غافل شوید. این مواد غذایی بسیاری از مواد مغذی و ترکیبات ضروری را فراهم می‌کنند که به سلامت پوست و مو کمک خواهد کرد.

10. ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر، می‌تواند گردش خون را در این ناحیه افزایش داده و به از بین بردن شوره سر کمک کند. این کار به حفظ سلامت پوست سر و فولیکول‌های مو کمک خواهد کرد. پس شما برای جلوگیری از ریزش مو  و قطع آن باید روش ماساژ موی سر را در نظر داشته باشید.

جمع بندی

علت ریزش مو شدید در زنان چیست؟ ریزش مو می‌تواند هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار دهد. علت ریزش مو در زنان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اگرچه شایع‌ترین دلیل آن، آلوپسی آندروژنیک است. درمان‌های مختلفی برای ریزش مو برای خانم‌ها وجود دارد که بیشتر آن‌ها موثر هستند. هر فردی که ریزش مو را تجربه می‌کند باید به متخصص پوست و مو مراجعه کند تا بتواند عوامل زمینه‌ای اختلال را تشخیص دهد. اگر پزشک مشکوک باشد که علت زمینه‌ای دیگری وجود دارد یا فرد به درمان‌‌های اشاره شده به‌خوبی پاسخ نمی‌دهد، گزینه‌های درمانی دیگر را بررسی می‌کند.

منابع:

healthline، medicalnewstoday، healthline، mayoclinic

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان