همه چیز درباره ی کاشت مو 

کاشت مو

Table of Contents

کاشت مو یک روش حرفه‌ای برای مقابله با ریزش موی شدید و غیر استاندارد است. بسیاری از افراد در نتیجه بالارفتن سن یا دلایل ژنتیکی با مشکل ریزش مو دست‌به‌گریبان هستند. برای این گروه از افراد، هیچ‌چیز به اندازه جایگزین‌کردن موهای ازدست‌رفته نمی‌تواند خوشایند و دلپذیر باشد. خوشبختانه در عصر جدید، علم برای بسیاری از چالش‌ها و دل‌نگرانی‌های ما، راه‌حلی کارآمد در آستین دارد. با وجود دستاوردهای علمی، دیگر درمان ریزش مو و طاسی سر کاری دشوار و غیر ممکن به‌ نظر نمی‌رسد.

شما هم اگر در حال دست‌وپنجه نرم‌کردن با مشکل ریزش مو جدی هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب از دکترنکست همراه ما باشید. ما در این مطلب تصمیم داریم شرح کاملی از جزئیات بهترین روش کاشت مو را در اختیار شما قرار دهیم. 

کاشت مو چیست؟

کاشت مو چیست؟

کاشت مو یکی از انواع جراحی‌های زیبایی است که طی آن، فولیکول‌های سالم، به قسمت‌های مختلف بدن که دچار مشکل ریزش مو است، انتقال داده می‌شوند. فولیکول‌ها ساختارهایی کوچک در بدن هستند که با نگهداری پیاز مو در خود و خون‌رسانی به آن‌ها، منجر به زنده‌نگه‌داشتن موها می‌شوند. فولیکول‌ها در نتیجه عوامل مختلفی نظیر ژنتیک یا تغذیه می‌توانند دچار آسیب شوند و عملکرد اصلی خود را از دست دهند. در این شرایط، ما با ریزش مو و عوارض آن مواجه خواهیم شد. 

کاشت مو یک روش نسبتا مدرن در درمان ریزش مو است که با ترمیم فولیکول‌های آسیب‌دیده، چرخه رشد طبیعی موها را دوباره احیا می‌کند. این روش، قابلیت اجرا برای قسمت‌های مختلف بدن نظیر ابرو، سینه، مژه و سر را دارد. 

انواع روش‌های کاشت مو

جراحی کاشت مو دستاوردی 30 ساله در ایران است که با گذشت زمان، تحت تغییرات گوناگونی قرار گرفته است. آشنایی با روش‌های مختلف این نوع جراحی، اولین و اساسی‌ترین گام در رفع ریزش مو خواهد بود. به‌طور کلی، روش‌های جراحی کاشت مو شامل دو دسته اصلی می‌شود.

روش‌ جراحی (دستی)

قدیمی‌ترین روش‌ کاشت مو که با نام اختصاری FUT شناخته می‌شود، روش‌ جراحی یا دستی است. در این روش، فرایند ترمیم و پیوند مو با برداشتن نواری باریک از فولیکول‌های سالم مو و کاشتن آن در نواحی طاس و بدون مو انجام می‌پذیرد. می‌توان گفت امروزه این روش به دلیل داشتن عوارض متعدد نظیر خون‌ریزی، دوران نقاهت بالا و باقی‌ماندن جای بخیه، منسوخ شده است. 

روش‌ غیر جراحی (خودکار)

پیشرفت علم و تکنولوژی، موجب ایجاد تحولی عظیم در حوزه کاشت مو شده است. شاهد این ادعا را هم می‌توان پدیدآیی جدیدترین روش کاشت مو دانست. در این روش فرایند ترمیم و پیوند مو، بدون جراحی و با بهره‌گیری از دستگاه‌های اتوماتیک (SUT) یا پانچ‌های دستی (FIT) صورت می‌پذیرد. از میان دو روش دستی و خودکار، بایستی SUT را بهترین نوع آن دانست که ضمن داشتن دقت بالا، بیشترین اثربخشی را به‌ همراه دارد. 

 

پیوند مو

مراحل کاشت مو

فرایند کاشت مو، طی چند مرحله اساسی انجام می‌شود. غفلت و ناآگاهی در هر مرحله، می‌تواند اثربخشی این روش درمانی را تحت‌تاثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی مراحل این روش درمانی خواهیم پرداخت.

مشاوره

اولین مرحله از انجام کاشت مو، طی‌‌کردن گام‌های مرتبط با مشاوره است. این مرحله حساس و مهم، شامل بررسی الگوی ریزش مو، تعیین ناحیه مناسب برای برداشت مو و انتخاب بهترین روش کاشت مو می‌شود. 

  • بررسی الگوی ریزش مو: عموما فرایند ریزش مو در افراد مختلف با الگوهای متفاوتی اتفاق می‌افتد. شناسایی این الگوها و منتظر ماندن برای اتمام چرخه ریزش مو، گامی تاثیرگذار در انجام کاشت مو است. 
  • انتخاب بانک موی مناسب: به نواحی که فولیکول‌های سالم از آن‌ها برداشت و به بخش‌های کم‌موی بدن منقل می‌شود، بانک مو می‌گویند. در این گام، لازم است پزشک متخصص بهترین ناحیه را برای برداشت مو انتخاب کند. انتخاب فولیکول از نواحی حساس و دارای ریزش مو، می‌تواند منجر به شکست در عمل پیوند مو شود. 
  • آخرین گام در این مرحله، انتخاب بهترین روش کاشت مو است. روش انتخابی، کاملا بستگی به وضعیت بدنی فرد و نتایج معاینات و آزمایش‌های مختلف دارد. 
ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

مراقبت‌های قبل از کاشت

بدون انجام مراقبت‌ها، نمی‌توان به استقبال جراحی کاشت مو رفت. این روش درمانی نظیر سایر روش‌ها، نیازمند انجام مجموعه‌ای از اقدامات است. بدون شک، رعایت هر یک از موارد زیر موجب اثربخشی بیشتر عمل پیوند می‌شود. 

  • اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر از حدود 2 هفته قبل از عمل پیوند مو؛
  • عدم مصرف داروهای شخصی بدون نظارت و تجویز پزشک؛
  • پرهیز از انجام کارها و فعالیت‌های سنگین؛
  • داشتن برنامه غذایی مشخص تخت نظارت پزشک؛
  • عدم استفاده از رنگ‌ مو؛
  • شست‌وشوی منظم و شبانه موها.

مراقبت‌های قبل از کاشت

انجام جراحی

فرایند کاشت و پیوند مو با انتخاب روش پیوند و انجام آن به اتمام می‌رسد. این مرحله با انتقال شما به اتاق عمل آغاز می‌شود و با انتخاب و جابه‌جایی فولیکول‌های سالم به نواحی ریزش مو خاتمه پیدا می‌کند. اغلب برای انجام پیوند مو از روش‌های بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. بنابراین، شما در طی انجام جراحی و پیوند مو، کمترین دردی را حس نخواهید کرد. 

مراقبت های بعد از کاشت مو

کار ما با انجام کاشت و پیوند مو تمام نمی‌شود! مراقبت بعد از کاشت مو، گامی تاثیرگذار در تکمیل فرایند درمان ریزش مو به‌ حساب می‌آید. برای اثربخشی بیشتر کاشت و پیوند مو، بهتر است نکات و موارد زیر را به مدت چند ماه رعایت کنید:

  • داشتن استراحت کافی؛
  • پرهیز از مصرف الکل و دخانیات؛
  • خودداری از سشوار یا شانه‌کردن موها؛
  • اجتناب از انجام هرگونه فعالیت سنگین؛
  • پرهیز از قرارگرفتن در معرض مستقیم نور خورشید؛
  • رعایت نکات و اصول بهداشتی در شست‌وشوی موها؛
  • داشتن رژیم غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی مختلف (مصرف خوراکی‌های حاوی فیبر و ویتامین C).

عوارض کاشت مو

عمل کاشت و پیوند مو با تغییر و کنترل چرخه ریزش مو انجام می‌پذیرد. در نتیجه، بعد از انجام این نوع جراحی، بایستی منتظر هرگونه واکنش طبیعی بدن به تغییرات انجام‌شده باشید. خوشبختانه با تغییر تکنیک‌های عمل پیوند مو، شاهد عوارض و پیامدهای کمتری در این نوع جراحی هستیم. ضمن اینکه پیامدهای بعد از کاشت و پیوند مو اغلب عمر بسیار کوتاهی دارند و بعد از ظرف چند هفته برطرف می‌شوند. موارد زیر را می‌توان از جمله عوارض شایع و طبیعی کاشت مو دانست:

    • عفونت و خون‌ریزی؛
    • احساس درد، تورم، التهاب و خارش؛
    • سرفه و سکسکه؛
  • ریزش مو بعد از کاشت؛
    • باقی‌ماندن جای زخم و بخیه؛
    • بروز کیست‌های مختلف روی پوست سر؛
    • عدم تقارن کاشت و پیوند مو؛
  • پوسته شدن سر بعد از کاشت مو؛
  • بروز بی‌حسی در نواحی مختلف پوست سر.

مراحل رشد مو بعد از کاشت

مراحل رشد مو بعد از کاشت

اگر شما هم از متقاضیان کاشت مو باشید، خوب است قبل از انجام عمل، به این نکته واقف باشید که رشد مو بعد از کاشت، پروسه‌ای زمان‌بر و نسبتا طولانی‌مدت است. بنابراین، رشد کامل موها بلافاصله بعد از عمل را می‌توان انتظاری غیر واقع‌بینانه و نادرست دانست. 

عموما اولین واکنشی که در نواحی دریافت‌کننده فولیکول مو مشاهده خواهید کرد، ریزش مو خواهد بود. این پدیده در نتیجه شوکی است که به این نواحی وارد می‌شود. خوشبختانه این موضوع جای هیچ‌گونه نگرانی ندارد. چراکه بخش مهمی از فرایند بهبودی و درمان را تشکیل می‌دهد. ضمن اینکه بعد از گذشت حدود 3 هفته به‌طور کلی برطرف خواهد شد. بعد از گذشت 3 الی 4 ماه هم چرخه طبیعی رشد موها در نواحی دریافت‌کننده فولیکول دوباره احیا می‌شود. در نهایت بعد از 9 ماه تا 1 سال، می‌توانید شاهد رشد بی‌وقفه موهای خود باشید. 

جمع‌ بندی

ریزش مو پدیده‌ای شایع و متداول در میان افراد است. این عارضه زمانی که از خط استاندارد خود خارج شده باشد، می‌تواند مشکلات زیادی نظیر طاسی را برای افراد به‌ بار آورد. درمان‌های متعددی برای رفع این عارضه وجود دارند که شاید بهترین نوع آن‌ها، کاشت مو باشد. ما در این مطلب، تلاش کردیم با معرفی انواع کاشت مو و عوارض آن، شما را در انتخاب این روش درمانی همراهی کنیم. شما هم می‌توانید دغدغه‌ها و نگرانی‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید تا در مقالات دیگر به آن‌ها پرداخته شود. 

 

منابع

healthline

nhs

nishthawellness

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر