Search
Search

اضطراب خطر افت قند خون در کودکان و والدین

Table of Contents

افت قند خون شایع‌ترین عارضه حاد دیابت نوع 1 است و عواقب احتمالی کوتاه مدت و بلند مدت آن می‌تواند به صورت قابل توجهی باعث ایجاد ترس از افت قند خون در کودکان و والدین شود. ترس از افت قند خون و اضطراب مرتبط با آن می تواند در فعالیت های روزانه زندگی اختلال ایجاد کند و منجر به کاهش کیفیت زندگی شود. هدف این مطالعه تعیین میزان ترس از افت قند خون در بین والدین کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1 و شناسایی عوامل مرتبط با تشدید بیشتر این ترس است.

نتایج یک مطالعه

264 نفر از والدین کودکان و نوجوانان در رده سنی 2 تا 18 سال که مبتلا به دیابت نوع 1 هستند، در یک نظرسنجی شامل سوالات دموگرافیک و مرتبط با بیماری‌ها، پرسشنامه اضطراب حالت – صفت اسپیلبرگر و پرسشنامه ترس از افت قند خون-نسخه والدین شرکت کردند.

در میان 264 شرکت کننده، 207 نفر پرسشنامه ترس از افت قند خون-نسخه والدین را با میانگین نمره 6719 (محدوده نرمال: 31 تا 119) تکمیل کردند. شایع ترین نگرانی والدین ناشی از احتمال افت قند خون کودک در هنگام تنهایی یا خواب بود. بالاترین نمرات پرسشنامه ترس از افت قند خون-نسخه والدین با وقوع افت قند خون مکرر و شدیدتر در کودک و بالاترین نمرات اضطراب حالت – صفت اسپیلبرگر با مانیتور پیوسته قند خون مرتبط بود. همچنین بالاترین نمرات ترس از افت قند خون-نسخه والدین با کیفیت پایین خواب والدین و مداخله کمتر والدین در روند درمانی کودک همراه بود.

والدین کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 ترس از افت قند خون را به ویژه در مواقع آسیب پذیری بالا تجربه می‌کنند. علاوه بر این، ترس از افت قند خون می‌تواند به طور بالقوه بر مراقبت‌های بالینی (در شرایطی که والدین از تجویز دوزهای پیشنهادی انسولین ممانعت می‌کنند) و کیفیت زندگی (به دلیل اختلال در خواب والدین/کودک) تأثیر بگذارد. مطالعات بیشتری به منظور توسعه و ارزیابی مداخلات با هدف کاهش ترس از افت قند خون در والدین کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1 نیاز است.

 

می‌توانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر مشاهده کنید:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33046404/

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر