سلامت روان پزشک

Table of Contents

سلامت روان در پزشکان

تحصیل در رشته پزشکی شاید آرزوی خیلی از والدین و کودکان آن‎ها باشد ولی سلامت روان پزشک از اهمیت ویژه برخوردار است. سطح درآمد و جایگاه اجتماعی بالا از جمله ویژگی‌هایی است که توجه ما را به این رشته جذب می‌کند. اما بهتر است بدانیم این حرفه چالش‌ها و دشواری‌های خاص خود را دارد. یکی از چالش‌هایی که افراد جامعه کمتر به آن توجه می‌کنند، مشکلات سلامت روان در پزشکان است.

پزشکان سطح بالایی از استرس کاری را حتی در شرایط عادی تجربه می‌کنند، اما بسیاری از آن‌ها مایل به بیان مشکلات سلامت روانی یا درخواست کمک برای آن‌ها نیستند. طبق یک مطالعه، ۷۴ درصد از پزشکان علائم فرسودگی شغلی را گزارش کرده‌اند و بیش از نیمی از آن‌ها معتقدند که حجم کار آن‌ها بر سلامت روانی آن‌ها تاثیر گذاشته ‌است.

از طرف دیگر، همه‌گیری کرونا ویروس (‏COVID-19)‏ فشار بیشتری را بر پزشکان و به طور کلی بر سیستم بهداشت و درمان وارد کرده‌ است و تحقیقات نشان می‌دهد که چنین فشاری خطر بیشتری را برای مشکلات روانی پزشکان به همراه دارد. در طول همه‌گیری این بیماری پزشکان با استرس‌هایی نظیر خطر بیشتر ابتلا به بیماری و انتقال آن به اعضای خانواده، مواجهه با بیماران بدحال و خانواده‌هایشان و همچنین کمبود تجهیزات حفاظتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیریت استرس در سطح فردی
شواهدی وجود دارد که مداخلات روان‌شناختی برای استرس شغلی می‌تواند در متخصصان مراقبت‌های بهداشتی موثر باشد. بررسی‌های اخیر حاکی از اثربخشی مداخلات مبتنی بر “ذهن‌آگاهی (Mindfulness)” جهت کاهش استرس شغلی و افکار خودکشی است. مهارت‌های ذهن‌آگاهی به طور خاص برای محیط‌های کاری با استرس بالا مناسب هستند، به طوری که می توان آن‌ها را به صورت خصوصی یا گروهی، تقریباً در هر محیطی و در زمان کوتاه تمرین کرد.

مداخلات ذهن‌آگاهی ما را تشویق می‌کند تا به افکار خود توجه کنیم و آن‌ها را به عنوان رویدادهای عینی که برای ما اتفاق می‌افتند، مشاهده کنیم. این کار به ما این فرصت را می‌دهد تا به افکار منفی خود وجود خارجی بدهیم و دیدگاه جدیدی در مورد این که چگونه این افکار بر احساسات و رفتار ما تاثیر می‌گذارند به دست آوریم. زمانی که بتوانیم دیدگاه جدیدی نسبت به افکار منفی خود داشته باشیم می‌توانیم پریشانی که به طور معمول با این افکار همراه است را بهتر مدیریت کنیم.

مدیریت استرس پزشکان در سطح سازمانی در زمان همه‌گیری
حمایت سازمان‌ها و وزارت بهداشت از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در طول بیماری‌های همه‌گیر و مدیریت بحران می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. چنین حمایت‌هایی باید شامل اقدامات مراقبتی مانند نگهداری از آن دسته از پزشکان و پرستارانی که بیمار می‌شوند و حمایت درمانی و مالی از خانواده‌ آن‌ها باشد. زمانی که متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متوجه شوند که تلاش‌های آن‌ها توسط سازمان‌ها و وزارت بهداشت شناخته و جبران می‌شود، انگیزه و روحیه آن‌ها به طور قابل‌توجهی بهبود می‌یابد.

کلام آخر
توجه به سلامت روانی کادر درمان خصوصاً در زمان همه‌گیری بیماری که با فشار مضاعف همراه است، کاملاً ضروری است. اگر پزشک هستید و با چنین چالش‌هایی مواجه شدید، حتماً به دنبال دریافت درمان‌های روانشناسی باشید و از مطرح کردن موضوع خجالت نکشید.

با آرزوی سلامتی برای تمامی اعضای کادر درمان در شرایط سخت کرونایی

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر