التهاب عصبی نقش مهمی در پاتوژنز بیماری پارکینسون دارد و سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان میتوانند به عنوان یک درمان تعدیلکننده سیستم ایمنی مورد استفاده قرار گیرند. هدف این مطالعه، اثبات ایمنی و تحمل سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان داخل وریدی در بیماران پارکینسون بود.
این یک مطالعه 12 ماهه تک مرحلهای با افزایش دوز بر روی 40 بیمار مبتلا به پارکینسون خفیف یا متوسط بود که یکی از 4 دوز به صورت انفوزیون تزریق میشد: 1 و 3 و 6 و 10 *106 سلول بنیادی مشتق از مغز استخوان بر کیلوگرم، در فواصل 3، 6، 24 و 52 هفته پس از تزریق مورد بررسی قرار گرفت. پیامدهای انتقال خون، عوارض جانبی مرتبط با مطالعه و پاسخ ایمونولوژیک را بررسی میکند. در پیامدهای ثانویه تاثیر نشانگرهای محیطی، پیشرفت پارکینسون و تغییرات در پرفیوژن مغز بررسی میشود.
در این مطالعه 152 نفر شرکت کردند که 21 نفر پس از غربالگری انتخاب شدند. 1 نفر به دلیل نارسایی کلیه حذف شد و 20 نفر باقیمانده یکی از دوزهای فوق را دریافت کردند. شرایط همه گروهها یکسان بود. میانگین سنی افراد 66 سال و میانگین زمانی که این بیماری را داشتند بین 4 تا 6 سال بود.
نتیجهگیری ایمنی سلولهای بنیادی مزانشیمی
همه 20 شرکتکننده تزریق داخل وریدی گرفتند و 4 ساعت بعد در محل تحت نظر قرار گرفتند. سه بیمار TEAE، یک بیمار فلبیت، یک بیمار هماتوم حفره جلویی و یک بیمار سردرد را گزارش کردند. همه افراد پس از درمانهای لازم محل را ترک کردند و تا 52 هفته پیگیریها ادامه داشت. نمونههای سرمی با پایه 3، 12،24 و 52 هفته پس از تزریق مقایسه شدند. از 20 بیمار، 17 نفر آنتیبادی ضد HLA را نشان دادند. در 14 نفر این آنتیبادی یکسان و بدون DSA بود.
هیج واکنش جانبی جدی در ارتباط با تزریق و هیچ پاسخی به آنتیژنهای لکوسیت انسانی اهداکننده وجود نداشت. شایعترین عوارض جانبی ناشی از درمان در طولانیمدت، دیسکینزیا و فشار خون بالا بود. یکی از عوارض جانبی احتمالی در بیماران با سابقه لنفوسیتوز 4 ساله که به لوسمی لنفوسیتوز مزمن بدون علامت پیشرفت کرده است، رخ میدهد. نشانگرهای التهاب محیطی در 52 هفته پس از تزریق بالاترین دوز شامل فاکتور نکروز تومور و لیگاند کموکاین کاهش یافت. در صورتی که فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز افزایش پیدا کرد.
PubMed- Allogeneic Bone Marrow–Derived Mesenchymal Stem Cell Safety in Idiopathic Parkinson’s Disease
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید