حدود ۱۲٪ از افراد جامعه دچار دردهای میگرنی میشوند. اگر شما هم دچار این مشکل هستید میدانید که این درد میگرنی چقدر میتواند ناتوانکننده باشد. اگرچه بهترین کار مراجعه به متخصص اعصاب و روان برای درمان دارویی مناسب است؛ اما روشهایی هم وجود دارد که میتواند در کنار درمان دارویی به بهبود درد میگرنی کمک کند. در زیر، عکس سردرد میگرنی و اینکه درد میگرن کجای سر است را مشاهده میکنید. در این مقاله دکترنکست، ۱۳ مورد از روشهای درمان سردرد میگرنی در منزل را معرفی میکنیم.
۱-استفاده از یخ یا کلاه سردکننده
استفاده از یخ برای سرد نگهداشتن سر هنگام درد میگرنی سمت راست یا درد میگرنی سمت چپ میتواند به بهبود آن کمک کند. در صورت امکان از یک کلاه سردکننده که داخل فریزر نگهداری میشود، میتوان استفاده کرد.
۲-بهبود دردهای میگرنی با نور سبز
برخی مطالعات نشان دادهاند که استفاده از نور سبز میتواند به بهبود دردهای میگرنی کمک کند. میتوانید از یک حباب لامپ سبزرنگ استفاده کنید تا در صورت بروز حملات میگرنی کنار آن دراز بکشید و استراحت کنید.
۳-ماندن در محیط ساکت و کمنور
حملات میگرنی در بسیاری از افراد بهدنبال حساسیت به نور یا سروصدا اتفاق میافتد؛ بنابراین رفتن به یک اتاق ساکت و تاریک میتواند بسیار موثر باشد.
۴-استفاده از تکنیکهای آرامشبخش اعصاب
- یوگا
مطالعهای در سال ۲۰۱۵ نشان داده است که یوگا میتواند فرکانس، مدت و شدت درد میگرنی و چشم درد میگرنی را کاهش دهد. اگرچه در برخی افراد حرکت کردن حین حملات میگرنی میتواند باعث بدتر شدن علائم شود، اما این ورزش در بهبود میگرن قاعدگی بسیار موثر است.
- بیوفیدبک
بیوفیدبک یک روش درمانی است که در آن شما یاد میگیرید بعضی از واکنشهای بدن در شرایط استرس را کنترل کنید. در طول این درمان، الکترودهایی روی پوست قرار میگیرد تا تغییرات فیزیولوژیک بدن مثل فشار خون و ضربان قلب را حین استرس اندازهگیری کند. بهکمک یک درمانگر شما یاد میگیرید که در زمان استرس کنترل بیشتری روی بدن خود داشته باشید.
۵-داشتن خواب مناسب
ارتباط خواب با درد میگرنی هنوز کاملا مشخص نیست اما بعضی تحقیقات نشان دادهاند که تعداد حملات میگرنی با کیفیت پایین خواب مرتبط است. رفتن به رختخواب در ساعت مشخص، عدم مصرف دیروقت کافئین و پرهیز از فعالیتهای تحریککننده قبل از خواب میتواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.
۶-مصرف کافی منیزیم در طول روز
تحقیقات نشان داده است که مصرف منیزیم میتواند به پیشگیری و بهبود درد میگرنی کمک کند. برای دریافت مکملهای منیزیم میتوانید با پزشک مشورت کنید. همچنین مصرف بعضی مواد غنی از منیزیم میتواند مفید باشد:
- بادام
- کنجد
- کره بادامزمینی
- بلغور جو دوسر
- بادام هندی
- موز
- ذرت
- دانه آفتابگردان
۷-تاثیر مثبت یا منفی کافئین در دردهای میگرنی
سردردهای میگرنی به دنبال گشاد شدن عروق خونی در سر اتفاق میفتد. نوشیدنیهای کافئیندار میتوانند باعث تنگی این عروق و بهبود سردردهای میگرنی شوند. اما در برخی افراد کافئین میتواند مجددا باعث تحریک میگرن شود. بنابراین باید بررسی کنید که کافئین دوست میگرن یا دشمن میگرن شما است. اگر مصرف کافئین باعث افزایش سردردهایتان میشود مصرف روزانه آن را محدود کنید.
۸-استفاده از طب فشاری
طب فشاری یا فشاردرمانی یک روش درمانی است که شباهتهایی به طب سوزنی دارد اما در آن از سوزن استفاده نمیشود و بهجای آن با ماساژ و فشار دادن نقاط خاصی از بدن به درمان و بهبود بیماریها میپردازند. درمطالعهای مشخص شده است که طب فشاری میتواند به بهبود تهوع ناشی از میگرن در طول درمان کمک کند اما نقشی در کاهش درد ندارد.
۹-مصرف کافی آب در روز
کمآبی بدن در برخی از افراد میتواند تحریککننده میگرن باشد. بهمنظور بهبود دردهای میگرنی و پیشگیری از آن حتما در طول روز و مخصوصا هنگام ورزش آب کافی مصرف کنید.
۱۰-رایحهدرمانی میتواند موثر باشد
تحقیقات نشان دادهاند که استنشاق روغنهای اسطوخودوس و نعناع میتوانند به بهبود دردهای میگرنی کمک کنند. اگرچه تحقیقات در این زمینه بعضا نتایج متناقضی داشتهاند اما امتحان کردن این روش ضرری ندارد. در این مورد میتوانید با پزشک مشورت کنید.
۱۱-مصرف زنجبیل برای تهوع میگرنی
زنجبیل میتواند به بهبود تهوع در انواع مختلف بیماریها از جمله میگرن کمک کند. با این حال برای ارزیابی سودمندی زنجبیل نیاز به تحقیقات بیشتری است.
متخصصان بیماریهای مغز و اعصاب در دکترنکست
۱۲-شرایط آبوهوایی اهمیت دارد
هر نوع تغییری در آبوهوا میتواند باعث تحریک میگرن شود. روزهای بارانی یا سرد، گرمای زیاد، آفتاب شدید، وزش شدید باد و رطوبت بالا میتوانند در بعضی افراد دردهای میگرنی را تحریک کنند. علت این موضوع تغییراتی است که در ترشح مواد مختلف در مغز مثل سروتونین اتفاق میفتد. پیشبینیهای آبوهوایی را در نظر داشته باشید و در روزهایی که شرایط مناسب نیست سعی کنید در خانه بمانید.
۱۳-مدیریت داروهای مسکن
به عنوان مسکن سردرد میگرنی به طور رایج از ایبوپروفن استفاده میشود. اما مصرف بیش از حد این مسکنها نتایج معکوس دارد. در واقع مصرف بیرویه این مسکنها میتواند موجب سردرد شود. در چنین شرایطی بهتر است با پزشک مشورت کنید.
جمع بندی
با اینکه میگرن یک اختلال پزشکی است و باید حتما توسط پزشک تشخیص داده و درمان شود، اما راهکارهایی وجود دارد که میتواند برای بهبود میگرن در خانه موثر باشد. این راهکارها را در این مطلب معرفی کردیم. اگر با رعایت این نکات همچنان از سردرد میگرنی رنج میبرید، میتوانید از متخصصین اعصاب و روان drnext نوبت بگیرید.