Search
Search

ورود NVIDIA، تولیدکننده پردازنده گرافیکی به پزشکی

Table of Contents

از دنیای بازی‌ها به دنیای پزشکی

شرکت NVIDIA که اغلب به تولید پردازنده‌های قدرتمند گرافیکی خود در صنعت بازی‌های ویدئویی و اخیراً دنیای استخراج رمزارز مشهور است، اکنون به دنیای پزشکی نیز ورود کرده است. در واقع این شرکت با استفاده از پلتفرم محاسباتی خود راه حل‌هایی در دنیای پزشکی ارائه می‌دهد.

طبق گفته کیمبرلی پاول، نایب رئیس بخش مراقبت‌های بهداشتی شرکت NVIDIA، بیشتر از یک دهه است که این شرکت در مورد اکوسیستم دستگاه‌های پزشکی تحقیق می‌کند تا روش‌های تصویربرداری تشخیصی، جراحی رباتیک و دستگاه‌های پایش بیمار را به بازار عرضه کند. در این راستا در سال 2018 شرکت NVIDIA پلتفرم هوش مصنوعی خود را با نام کلارا راه‌اندازی کرد که برای تقویت تصویربرداری پزشکی و ژنومی طراحی شده بود. پس از یک سال به این پلتفرم یک ابزار برای طبقه‌بندی عکس‌های رادیولوژی اضافه شد.

در ماه‌های اخیر، شرکت NVIDIA پروژه‌های مربوط به حوزه سلامت را افزایش داده است. در این مقاله دکترنکست نگاهی به فعالیت‌های این غول تکنولوژی در این حوزه می‌اندازیم.

تلاش‌های مداوم در طول همه‌گیری

شرکت NVIDIA در مبارزه با همه‌گیری کووید-19 تلاش‌هایی کرده است. این شرکت به ظهور تله‌مدیسین (پزشکی از راه دور) در دوران همه‌گیری علاقه نشان داده و تلاش‌هایی در این راستا انجام داده است. NVIDIA اعلام کرد که محققان آن در حال کار بر روی یک ابزار فرمان صوتی هستند که به طور اختصاصی برای حوزه پزشکی آموزش دیده است. در نتیجه، این نرم افزار می‌تواند به رونویسی و سازماندهی بهتر اطلاعات پزشکی از راه دور کمک کند. در حال حاضر هوش مصنوعی دکتر نکست نیز به این ابزار فرمان صوتی مجهز است و پزشک می‌تواند در نسخه‌نویسی الکترونیک صرفاً با گفتن و بدون تایپ نسخه مورد نظر خود را تجویز کند.

شرکت NVIDIA در کنفرانس تکنولوژی خود خبرهایی مرتبط با حوزه سلامت اعلام کرده است. آن‌ها با همکاری بیمارستان عمومی ماساچوست در 20 روز یک مدل هوش مصنوعی طراحی کردند. الگوریتم این هوش مصنوعی می‌توانست نیاز به اکسیژن را در بیماران کووید-19 تعیین کند.

ساخت یک ابرکامپیوتر توسط NVIDIA

شرکت NVIDIA اعلام کرده است که در حال ساخت یک ابرکامپیوتر بسیار قدرتمند است. این ابرکامپیوتر با نام Cambridge-1 به تحقیقات هوش مصنوعی در حوزه سلامت کمک خواهد کرد.

قدرت‌بخشی پروژه‌های ژنوم، توسعه داروها و تصویربرداری‌ها

NVIDIA از زمانی که کلارا را راه‌اندازی کرد به دنبال استفاده از هوش مصنوعی خود در پروژه‌های ژنوم بود. این غول فناوری با همکاری دانشگاه هاروارد یک ابزار تحقیقاتی ژنوم مبتنی بر هوش مصنوعی را طراحی کرد. گفته می‌شود که که این ابزار قادر به توالی‌یابی یک ژنوم کامل تنها در 30 دقیقه است.

همچنین NVIDIA قصد دارد با همکاری شرکت داروسازی آسترازنکا و دانشگاه فلوریدا یک مدل هوش مصنوعی برای کمک به کشف و توسعه داروهای جدید طراحی کند. این مدل هوش مصنوعی با نام MegaMolBART با هدف پیش‌بینی واکنش‌ها، بهینه‌سازی و تولید مولکول جدید توسعه پیدا می‌کند.

NVIDIA در حال همکاری با شرکت Carestream است. این شرکت به طور اختصاصی بر روی تصویربرداری‌های پزشکی کار می‌کند. هدف این همکاری استفاده از مدل هوش مصنوعی کلارا در دستگاه‌هایی است که برای غربالگری با اشعه ایکس استفاده می‌شوند.

تمرکز NVIDIA

شرکت NVIDIA برخلاف گوگل و آمازون که برنامه متنوعی در حوزه سلامت دارند، بیشتر بر روی قدرت محاسباتی خود تمرکز کرده است. گسترش قدرت نرم افزاری در کنار توسعه بخش سخت افزار می‌تواند به تولید ابرکامپیوترهایی منجر شود که درحوزه سلامت تحولات عظیمی ایجاد کنند.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر