Search
Search

سرطان پستان و رادیوتراپی کل پستان و یا قسمتی از آن

Table of Contents

مقدمه

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در بین خانم‌ها است. مطالعات مختلفی برای انتخاب روش درمان مناسب سرطان پستان انجام شده است. درمان سرطان پستان به 3 دسته رادیوتراپی، شیمی درمانی و جراحی تقسیم می‌شود.

به طور معمول بعد از انجام جراحی، برای کاهش میزان عود موضعی از رادیوتراپی استفاده می‌شود. در روش رادیوتراپی، اشعه یونیزان به منطقه مورد نظر تابیده می‌شود. هدف از تابانیدن این اشعه، از بین بردن سلول‌های سرطانی است. بعد از عمل جراحی، حتی در صورت خارج کردن کل بافت سرطانی، همچنان امکان وجود سلول‌های سرطانی در ناحیه عمل وجود دارد. در صورتی که درمان اضافی برای از بین بردن این سلول‌ها انجام نشود، احتمال بروز عود موضعی  یا متاستاز به سایر نقاط بدن افزایش می‌یابد.

بنابراین برای از بین بردن این سلول‌ها از رادیوتراپی استفاده می‌شود. روش‌های مختلفی برای رادیوتراپی پستان وجود دارد. گاهی اوقات به کل پستان و گاهی اوقات به قسمتی از آن که تومور در آنجا قرار داشته است، اشعه داده می‌شود. انتخاب بین یکی از این دو روش برای بیمار، به عوامل متعددی وابسته است و از هر فردی به فرد دیگر، متفاوت می‌باشد. یک مطالعه این تفاوت را مورد بررسی قرار داده است. استفاده از رادیوتراپی محدود می‌تواند آسیب ناشی از رادیوتراپی را کاهش داده و همچنین مدت رادیوتراپی را کمتر کند.

هدف مطالعه

هدف از انجام این مطالعه بررسی بهترین روش درمان در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود. در بیمارانی که پستان آن‌ها به طور کامل برداشته نشده بود و مرحله خفیفی از بیماری را داشتند، وارد این مطالعه شدند. در این مطالعه 15187 بیمار وارد شدند. هدف از انجام این مطالعه پیدا کردن بهترین روش رادیوتراپی در این بیماران بود.

نتیجه گیری مطالعه

انجام رادیوتراپی (چه به صورت محدود و چه به کل پستان) یک روش موثر در درمان سرطان پستان است. این مطالعه نشان داد که احتمال عود موضعی در استفاده از رادیوتراپی محدود بالاتر است. البته باید توجه داشت که این تفاوت بین دو روش کم بود و تقریبا تمامی شرکت کندگان در این مطالعه دچار عود موضعی نشدند. بقا کلی تمامی کسانی که از این دو روش استفاده کرده بودند با هم برابر بود. همانطور که می‌دانید این روش درمانی عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد. برخی از عوارض جانبی حاد و برخی به صورت تاخیری اتفاق می‌افتند. روش رادیوتراپی محدود با برخی عوارض جانبی تاخیری از قبیل فیبروز و سفت شدن پوست همراهی دارد. همچنین قابل ذکر است که در این روش رادیوتراپی محدود زیبایی ظاهری بیمار به میزان بیشتری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. متاسفانه در حال حاضر اطلاعات دقیقی در مورد روش موثر و ایمن رادیوتراپی محدود وجود دارد. برای پیدا کردن جواب این سوال لازم است کارآزمایی‌های بالینی بیشتر انجام شود.

Pubmed-Partial-breast irradiation versus whole-breast radiotherapy for early breast cancer: A systematic review and update meta-analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر