مقدمه
پره اکلامپسی ۳% تا ۸% از بارداریها را تحت تاثیر قرار میدهد. برخی مطالعات نشان دادهاند که مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) دارای اثرات پیشگیرانه بر پره اکلامپسی هستند. با این حال، مطالعات انجام شده روی انسان محدود است و نتایج متناقضی دارد. همچنین این مطالعات دارای محدودیتهایی هستند؛ مانند سوگیری در یادآوری یا عدم اطلاع در مورد دوز دارو. این موارد انجام مطالعات بیشتر را در رابطه با ارزیابی ارتباط پره اکلامپسی و PPIها طلب میکند. بر این اساس، یک مطالعه به بررسی رابطه بین استفاده از داروهای مهارکننده پمپ پروتون در بارداری و پره اکلامپسی پرداخته است.
روش مطالعه
این مطالعه کوهورت، با استفاده از پایگاه اطلاعاتی بیمه سلامت کره جنوبی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ انجام شده است. همه زنان باردار ۱۹ تا ۴۴ ساله که بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ زایمان کرده بودند، در نظر گرفته شدند. تمامی زنانی که در هر دوره از بارداری نسخه PPI دریافت کردند وارد مطالعه شدند. دو گروه مقایسه کننده در نظر گرفته شد: (۱) زنانی که از ۹۰ روز قبل از شروع بارداری تا زمان زایمان در معرض PPI قرار نگرفتند، و (۲) زنانی که در معرض مقایسه کننده فعال یعنی آنتاگونیست گیرنده هیستامین ۲ (H2RA) بودند. هنگام مقایسه با گروه در معرض H2RA، زنانی که هم PPI و هم H2RA در دوران بارداری دریافت کرده بودند، از مقایسه حذف شدند. همچنین برای بررسی رابطه دوز و پاسخ، دوز روزانه تجمعی بررسی شد.
نتایج
از ۱۹۶۳۶۹۰ بارداری، ۲/۲ درصد بیماران از PPI استفاده کردند. این افراد عموما دچار مشکل پزشکی بودند (مثل بیماری ریفلاکس معده) و از داروهای تجویزی (به عنوان مثال مسکن ها) استفاده میکردند.
در زنانی که در هر زمان از بارداری در معرض PPI قرار گرفتند، RR در مقایسه با عدم مصرف PPI، اندازه گیری شد. نتایج برای همه پره اکلامپسیها ۲۶/۱ و برای پره اکلامپسی زودرس ۲۹/۱ بود. اما در مقایسه با گروه مصرف کننده H2RA، نتایج برای همه پره اکلامپسیها و پره اکلامپسی زودرس به ترتیب ۰۷/۱ و ۰۳/۱ بود.
بحث
در این مطالعه کوهورت سراسری، استفاده از مهارکننده پمپ پروتون در دوران بارداری با کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی همراه نبود. همچنین شواهدی مبنی بر کاهش خطر با قرار گرفتن بیشتر در معرض PPI به صورت تجمعی یافت نشد. با این حال، از آنجا که جمعیت مورد مطالعه دوز معمول برای مدیریت علائم گوارشی را مصرف کردند، مطالعات فارماکوکینتیک بیشتری برای تعیین دوز مطلوب برای پره اکلامپسی مورد نیاز است.
این مطالعه محدودیتهایی دارد. به طور مثال، نسخهها لزوماً به معنای استفاده واقعی نیستند. با این حال، بر خلاف مطالعات قبلی، PPI ها به عنوان داروهای بدون نسخه در کره جنوبی در دسترس نمیباشند. این موضوع ممکن است منجر به اندازهگیری نسبتاً دقیق مواجهه شود. همچنین با وجود در نظر گرفتن بسیاری از متغیرها در آنالیز، برخی موارد اندازهگیری نشده مثل شاخص توده بدن ممکن است تاثیرگذار باشند.
Jama network-Exploration of Proton Pump Inhibitors Use During Pregnancy and Preeclampsia
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید