Search
Search

پسوریازیس یا بیماری پوست نقره‌‌ای

Table of Contents

پسوریازیس یکی از انواع بیماری‌های خود ایمن است که بر روی پوست ایجاد می‌شود و این مقاله دکترنکست به عوامل ایجاد، علائم و درمان آن می‌پردازد. وقتی صحبت از بیماری‌های خود ایمن می‌شود، یعنی سیستم ایمنی به بدن خیانت کرده و بر علیه آن فعالیت می‌کند. در بیماری پسوریازیس، سلول‌های پوستی بیش از حد تکثیر می‌شوند و فلس‌های ضخیم روی پوست می‌بینیم. این پوسته‌ها معمولا قرمز و نقره‌ای رنگ هستند و سوزش و خارش زیادی همراه خودشان می‌آورند. اگر به پسوریازیس مبتلا هستید، بدانید که تنها نیستید. بیش از ۱۲۵ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و خیلی از آن‌ها نوع شدید آن را دارند.

چه عواملی باعث تشدید پسوریازیس می‌شود؟

یکی از مهمترین علل بروز پسوریازیس، ژنتیک است. اگر در خانواده و اقوام درجه یک خود کسانی را دارید که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است شما نیز به این بیماری مبتلا شوید. بنابراین شما و البته هر فرد دیگری باید از عوامل تشدید کننده پسوریازیس دوری کنند. عواملی مثل استرس، مصرف سیگار و الکل و ماندن طولانی مدت زیر نور خورشید. تغییرات هورمونی و انواع مختلفی از عفونت‌ها نیز ممکن است باعث بروز پسوریازیس شوند.

در صورت ابتلا به پسوریازیس، به چه بیماری‌های دیگری ممکن است مبتلا شوم؟

پسوریازیس پلی است برای ابتلا به سایر بیماری‌هایی که در جامعه شیوع زیادی دارند. احتمال بروز دیابت در بیماری پسوریازیس ۴۶٪ بیشتر از افراد سالم جامعه است. این احتمال در خصوص بیماری‌های قلبی عروقی نیز ۵۸٪ افزایش پیدا می‌کند.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان پوست و مو در دکترنکست

 

آیا می‌توانم خودم به تنهایی پسوریازیس را تشخیص دهم؟

بیماری‌های پوستی زیادی از جمله اگزما وجود دارد که علائمشان شبیه به پسوریازیس است. این بیماری‌ها با وجود اینکه علائم مشابه دارند، اما درمان آن‌ها می‌تواند کاملا متفاوت باشد. بنابراین شما به تنهایی نمی‌توانید پسوریازیس را تشخیص دهید و باید حتما به متخصص پوست مراجعه کرده و از نوع بیماری خود مطمئن شوید.

پسوریازیس چگونه درمان می‌شود؟

برای درمان پسوریازیس، باید حتما به پزشک مراجعه کنید و بر اساس شدت بیماری خود، درمان‌های مناسب را دریافت کنید. در موارد خفیف، معمولا درمان فقط به صورت موضعی و پوستی است. اما اگر بیماری شما شدید باشید، شاید لازم باشد از داروهای خوراکی یا تزریقی نیز استفاده کنید. برای مراجعه به پزشک می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست استفاده کنید.

با این وجود توصیه‌هایی خانگی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به کنترل پسوریازیس خود کمک کنید:

  • پوست خود را مرطوب نگه دارید: بر اساس نوع پوست خود، مرطوب‌کننده مناسب را انتخاب کنید. پمادها قدرت نگهداری بیشتری در رطوبت دارند. اما اگر میزان چربی پماد، شما را آزار می‌دهد، می‌توانید از کرم یا لوسیون مرطوب‌کننده استفاده کنید. بهتر است از مرطوب‌کننده‌هایی استفاده کنید که بو و عطر نداشته باشند. زیرا ممکن است پوست شما به آن حساسیت نشان داده و علائمتان بدتر شود.
  • آفتاب بگیرید: یکی از درمان‌های پسوریازیس، مواجهه با نور UV است. خوب است در هفته ۲ تا ۳ بار در معرض نور خورشید قرار بگیرید. حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. همان طور که گفته شد، ماندن بیش از حد زیر نور مستقیم خورشید علائم شما را بدتر می‌کند. بنابراین از آفتاب گرفتن طولانی مدت دوری کنید.
  • یوگا و مدیتیشن انجام دهید: همان‌طور که گفته شد، یکی از عوامل تشدید‌کننده‌ی پسوریازیس، استرس است. انجام یوگا و مدیتیشن به کاهش استرس شما کمک زیادی ‌می‌کند و می‌تواند در بهبود علائم موثر باشد. راه‌های دیگر کاهش استرس، داشتن رژيم غذایی سالم، نوشیدن مقدار زیادی آب و خواب کافی می‌باشد.
  • سرکه سیب و فلفل: این دو عامل گیاهی، اثرات خوبی بر بهبود پسوریازیس داشته‌اند. می‌توانید مقداری از سرکه سیب را در محل بروز علائم بگذارید و بعد از اینکه سفت شد، به آرامی با آب بشویید. اگر موضع، زخم یا التهاب دارد، از سرکه استفاده نکنید. مصرف فلفل نیز از بروز التهاب جلوگیری می‌کند. با این حال برخی افراد در مواجهه با فلفل، دچار سوزش و حساسیت پوستی می‌شوند.
  • مصرف سیگار و الکل را محدود کنید

رژیم غذایی مناسب من چیست؟

رژيم غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به پسوریازیس، رژیمی سرشار از سبزیجات، میوه، حبوبات و ماهی است. مصرف مکمل امگا۳ و همچنین آلوئه ورا نیز ‌می‌تواند بر بهبود علائم شما موثر باشد.

آیا پسوریازیس مسری است؟

یکی از باورهای غلط در جامعه این است که در صورت تماس با بیماران مبتلا به پسوریازیس، دچار این بیماری می‌شویم. این اختلال به هیچ وجه مسری نیست و از طریق پوست به دیگران منتقل نمی‌شود. شاید وجود این باور غلط برای کسانی که پسوریازیس ندارند، مشکلی ایجاد نکند. اما افراد مبتلا به پسوریازیس به دلیل این افکار منفی، دچار ناراحتی‌های زیادی می‌شوند. ۸۹٪ از بیماران مبتلا به پسوریازیس از بیماری خود خجالت می‌کشند و ۶۲٪ از آن‌ها علائم افسردگی دارند!

بنابراین تلاش برای اصلاح باورهای غلط در خصوص پسوریازیس می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی این بیماران کمک زیادی کند. اگر مبتلا به پسوریازیس هستید، باید بدانید که بیماری شما با رعایت نکاتی که پزشک به شما گفته است، قابل کنترل است و به هیچ وجه نباید از داشتن این بیماری شرمنده باشید!

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر