غربالگری عفونت‌های مقاربتی چه اهمیتی دارد؟

عفونت‌های مقاربتی

Table of Contents

غربالگری برای عفونت‌های مقاربتی

عفونت‌های مقاربتی، عفونت‌هایی هستند که از طریق تماس جنسی منتقل می‌شوند. این اختلال یکی از مشکلات عمده بهداشت عمومی در هر دو مناطق با امکانات بالا و محروم است. بیماری‌های مقاربتی غالبا بی‌علامت هستند و می‌توانند منجر به عوارض مختلفی شوند. هدف از غربالگری بیماری‌های مقاربتی، شناسایی و درمان افراد آلوده قبل از ایجاد عوارض برای آن‌ها است. همچنین شناسایی، آزمایش و درمان شریک جنسی افراد آلوده برای جلوگیری از انتقال و عفونت مجدد نیز از اهداف غربالگری می‌باشد. انجام چکاپ‌های جنسی و مراجعه منظم به پزشک نقش مهمی در افزایش سلامت جنسی افراد دارید. به این منظور شما می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین و همینطور چکاپ سلامت جنسی دکترنکست استفاده کنید.

عفونت‌های مقاربتی چه عوارضی دارند؟

عوارض عفونت‌های مقاربتی درمان نشده شامل عفونت دستگاه تناسلی فوقانی، ناباروری، درد مزمن لگن، سرطان دهانه رحم و عفونت مزمن با ویروس‌های هپاتیت و HIV است. رویکرد تشخیصی و مدیریتی عفونت‌های مقاربتی، بر پایه بیماری یا سندرم‌های با علائم خاص از جمله ترشحات واژینال، ترشحات مجرای ادراری، بیماری تناسلی همراه با ضایعات زخمی، بیماری تناسلی بدون ضایعات زخمی و درد لگن است. با این حال، بسیاری از بیماران مبتلا، بی‌علامت هستند که این موضوع خطر ایجاد عوارض و انتقال عفونت در جامعه را افزایش می‌دهد. بنابراین غربالگری یک رویکرد مهم برای شناسایی و درمان افراد آلوده است که در غیر این صورت، بیماری را میان افراد انتشار می‌دهند. انجام غربالگری به صورت روتین برای همه بیماری‌های مقاربتی بالقوه، هزینه بالایی دارد. غربالگری هدفمند بیماران بی‌علامت در گروه‌های خطر مشخص، امکان‌پذیرتر است. در این بخش به معرفی انواع بیماری‌های مقاربتی می‌پردازیم.

انجام چکاپ (سلامت جنسی)
خیلی سریع و راحت در محل مورد نظر شما بادکترنکست

 

کلامیدیا و گنوره

عفونت کلامیدیا و گنوره بسیار شایع است. در خانم‌ها مزیت اولیه غربالگری و درمان، کاهش ریسک نازایی می‌باشد. در بیشتر مواقع، عفونت‌های کلامیدیا و گنوره بدون علامت یا با علائم خفیف هستند و در صورتی که درمان برای آن‌ها صورت نگیرد، می‌توانند منجر به اختلالات مهمی نظیر بیماری التهابی لگن، نازایی، اختلالات بارداری و درد مزمن لگن شوند. هدف اصلی از غربالگری این عفونت‌ها در مردان، کاهش احتمال عفونت اولیه یا عفونت مجدد در شریک جنسی است.

تریکوموناس

عفونت تریکوموناس واژینالیس غالبا بی‌علامت است. این عفونت با پیامدهای نامطلوب بارداری همراه است و در زنان مبتلا به HIV، خطر ابتلا به بیماری التهابی لگن را افزایش می‌دهد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که تریکومونیازیس واژن، یک عامل خطر برای اکتساب و انتقال HIV است. به نظر می‌رسد شیوع تریکومونیازیس با بالا رفتن سن، افزایش می‌یابد و در زنان آلوده به HIV تا دو برابر بیشتر است. در حال حاضر، هیچ توصیه‌ای جهت انجام غربالگری معمول تریکومونیازیس در زنان غیر آلوده به HIV وجود ندارد.

سیفلیس

سیفلیس می‌تواند منجر به عوارض طولانی‌مدت جدی از جمله عوارض قلبی و عصبی شود. عوارض ناشی از بیماری با شروع درمان در مراحل اولیه بیماری که ممکن است با علائم‌ خفیف همراه باشد یا به راحتی تشخیص داده نشود، قابل پیشگیری است. غربالگری و درمان می‌تواند احتمال انتقال عفونت را کاهش دهد. علاوه بر این، سیفلیس با افزایش خطر انتقال و اکتساب HIV در ارتباط است.

ویروس‌های HIV و هپاتیت

عفونت HIV درمان نشده، عفونت مزمن ویروس هپاتیت B (HBV) و عفونت مزمن ویروس هپاتیت C (HCV) می‌توانند منجر به عوارض و مرگ‌ومیر در فرد آلوده شوند. این عفونت‌ها می‌توانند از طریق جنسی و همچنین از راه‌های دیگر منتقل شوند. غربالگری این بیماری‌ها، برای جمعیت‌ وسیعی توصیه می‌شود.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

ابتلا به عفونت ویروسی مکرر با انواع پرخطر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌تواند سبب ابتلا به تمامی انواع سرطان‌های دهانه رحم شود و با سرطان دهان-حنجره و مقعد نیز در ارتباط است. در حال حاضر، غربالگری بر روی تشخیص عفونت HPV سرطانی یا ناهنجاری‌هایی که می‌تواند ناشی از عفونت مکرر HPV باشد، متمرکز است. هیچ آزمایش غربالگری برای سرطان دهان و حلق مرتبط با HPV وجود ندارد. واکسیناسیون HPV می‌تواند از ابتلا به عفونت HPV و عوارض آن جلوگیری کند. افراد واکسینه شده نیز باید طبق توصیه‌های قبلی، غربالگری شوند.

مایکوپلاسما ژنیتالیوم

غربالگری معمول برای این عفونت توصیه نمی‌شود. این عفونت یک علت شناخته شده التهاب مجاری ادراری در مردان است. همچنین با التهاب دهانه رحم و بیماری التهابی لگن در زنان همراهی دارد.

ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (HSV)

غربالگری معمول برای عفونت‌های ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (HSV) توصیه نمی‌شود. با این حال، انجام آزمایش‌های سرولوژیکی برای نوع خاصی از HSV می‌تواند برای زوج‌های در معرض خطر انتقال HSV، به ویژه در دوران بارداری مفید باشد. HSV تناسلی شایع است. اکثر عفونت‌ها از افرادی که از عفونت خود آگاه نیستند یا در طی دوره‌های بدون علامت هستند، منتقل می‌شوند. با این حال، به طور کلی درمان برای کسانی که بیماری علامت‌دار دارند، در نظر گرفته می‌شود و هیچ شواهدی وجود ندارد که درمان گسترده‌تر باعث کاهش بار HSV دستگاه تناسلی شود.

 

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر