در حال حاضر روشها و داروهای متعددی برای پیشگیری از میگرن وجود دارد. یکی از این داروها توپیرامات است.
همانطور که میدانید میگرن یک اختلال نورولوژیک شایع است. میگرن به سردردی گفته میشود که عود کننده باشد و بین 4 الی 72 ساعت به طول انجامد. این سردرد میتواند با علائم دیگری از قبیل تهوع، استفراغ و فوتوفوبی (افزایش حساسیت به نور) همراهی داشته باشد.
میزان شیوع این سردرد در سطح جهان در حدود 10% میباشد. از این تعداد در حدود 6% آنها زن و 13% آنها مرد هستند. در کشور چین میزان شیوع این اختلال در حدود 9% بوده و مشابه آمار گفته شده در کشورهای دیگر است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این سردرد، سومین اختلال شایع در انسانها میباشد. از طرف دیگر این سازمان اعلام کرد که دومین علت ناتوانی به دنبال اختلالات عصبی در جهان مربوط به این سردرد است.
مطالعات بالینی متعددی در این زمینه انجام شدهاند. مطالعات نشان میدهند که استفاده از روشهای مختلف پیشگیری در این بیماری، میتواند در بلند مدت اثرات مفید زیادی داشته باشد. از این اثرات بلند مدت میتوان به بهبود کیفیت زندگی و کاهش هزینههای درمانی اشاره کرد. بنابراین استفاده از داروهای پیشگیری کننده از سردرد در بیماران مبتلا به میگرن (به ویژه افرادی که به میگرن مزمن مبتلا هستند) توصیه میشود. متاسفانه مطالعات نشان دادهاند که تنها درصد کمی از این بیماران علیرغم نیاز، از درمانهای پیشگیرانه استفاده میکنند.
توپیرامات نوعی داروی ضد تشنج است. این دارو به طور رسمی در آمریکا به عنوان داروی پیشگیری کننده از میگرن مورد تایید قرار گرفته است. قابل ذکر است که این دارو به خوبی توسط بیمار تحمل میشود (عوارض دارویی کم و قابل تحملی دارد).
باید توجه داشت که این دارو هنوز در چین برای درمان میگرن مورد تایید نمیباشد. علت این مسئله این است که تا به حال مطالعات کمی در این زمینه بر روی مردم کشور چین و یا کشورهای آسیایی انجام شده است. به همین علت نتیجهگیری مناسبی برای جمعیت آسیایی وجود ندارد. یک مطالعه در سال 2021 در این زمینه انجام شده است.
هدف مطالعه
این مطالعه تعداد زیادی از مقالات چینی را مورد بررسی قرار داد. در این مطالعه تاثیر درمان با توپیرامات در بهبود دفعات سردرد، کیفیت زندگی و شدت سردرد مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج مطالعه
این مطالعه نشان داد که مصرف توپیرامات میتواند تاثیر بسیار خوبی در پیشگیری از سردردهای میگرنی به همراه داشته باشد. همچنین این مطالعه نشان داد که مصرف این دارو باعث کاهش تعداد دفعات بروز سردرد، کاهش شدت آن و بهبود کیفیت زندگی بیمار شود. قابل ذکر است که تاثیر مصرف این دارو در کودکان و نوجوانان تا به حال مورد بررسی قرار نگرفته است. در نهایت نویسندگان این مطالعه بیان کردند بررسی دقیق سردردهای میگرنی در جمعیت چینی نیازمند مطالعات بالینی بیشتری میباشد.
Advances in topiramate as prophylactic treatment for migraine
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید