فرضیه مورد بحث در دیابت نوع 2
فرضیه چرخه دوگانه بیان میکند که دیابت نوع 2 ناشی از بیماری کبد چرب است. این بیماری باعث عرضه بیش از حد چربی به لوزالمعده و در نتیجه اختلال عملکرد هر دو ارگان میشود. اگر این فرضیه درست باشد، این وضعیت باید با محدود کردن کالری به حالت عادی بازگردانده شود.
مطالعات انجام شده
مطالعهای این فرضیه را در دیابت نوع 2 در کوتاه مدت آزمایش کرد. در این مطالعه تنظیم گلوکز کبد در عرض 7 روز و عملکرد سلولهای بتا طی 8 هفته به حالت طبیعی بازگشت. مطالعات بعدی، دوام این بهبودی را نشان دادهاند. در طول 12 ماه اول بهبودی، حداکثر توان عملکردی سلولهای بتا به طور کامل به حالت طبیعی برگشت. این بهبودی به مدت حداقل 24 ماه باقی ماند. در همین راستا عملکرد ترشحی سلولهای بتا (ترشح انسولین) که در مقابل عرضه بیش از حد مواد مغذی در طی زمان قطع شده بود، مجدداً باز پس گرفته شد.
ارتباط دیابت نوع ۲ و BMI
احتمال دستیابی به بهبودی پس از کاهش وزن 15 درصدی، به مدت زمان ابتلا به دیابت بستگی دارد که منجر به عملکرد بهتر سلولهای بتا میشود. این بهبودی، مستقل از شاخص توده بدنی (BMI) است، آنچه که بر آن تاکید میشود، مفهوم «آستانه چربی فردی» است. طبق آن دیابت نوع 2 زمانی ایجاد میشود که چربی مصرف شده در فرد بیشتر از حدی باشد که حتی در محدوده BMI نرمال هم قابل تحمل باشد.
نتیجه
مشاهدات در مورد مردم آسیای جنوبی یا نژاد آفریقایی‐آمریکایی تایید میکند که کاهش وزن قابل توجه، به همان شیوهی مطالعه شده در سفید پوستان اروپایی، سبب بهبودی میشود. تشخیص دیابت نوع 2 در حال حاضر میتواند به عنوان یک آژیر خطر در نظر گرفته شود. در صورت تشخیص دیابت فرد باید برای جلوگیری از کاهش پیشرونده سلامت خود، وزنش را کاهش دهد.
برای اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه کنید:
Pubmed-Type 2 diabetes and remission: practical management guided by pathophysiology
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید