Search
Search

ارتباط احتمال فشارخون در بارداری با فیبروم رحمی

Table of Contents

Advertisement

هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا فیبروم رحمی با بروز افزایش فشار خون در بارداری (HDP) ارتباط دارد یا خیر. اختلال فشارخون در بارداری 6-8% از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین این اختلال یکی از دلایل اصلی مرگ و میر مادران در سراسر جهان است. در مقایسه با زنان باردار بدون فشار خون، زنان مبتلا به فشار خون بارداری 1.4 تا 2.2 برابر بیشتر در معرض بیماری‌های زنان و زایمان در دوران بارداری هستند و این خطر در افرادی که دچار پراکلامپسی شدید هستند بیشتر است. بنابراین یک مطالعه آینده‌نگر با هدف ارزیابی ارتباط بین فیبروم رحمی و اختلالات فشار خون در بارداری طراحی شده است.

طبق این مطالعه‌ در چین در سال‌های 2014-2016 در مجموع 2404 خانم باردار تحت مراقبت‌های قبل از زایمان قرار گرفتند. از این تعداد 2277 نفر معیارهای شرکت در مطالعه را داشتند. ویژگی‌های بالینی شرکت‌کنندگان از طریق پرسشنامه و معاینات فیزیکی (قبل از هفته بیستم بارداری)، هفته‌های 21 تا 27، 28 تا 34 و 35-39 بارداری مورد ارزیابی قرار گرفت. سونوگرافی نیز قبل از هفته بیستم بارداری انجام شد. معیارهای شرکت در مطالعه، حاملگی خارج رحمی، سابقه فشار خون بالا یا دیابت، فشار خون ثانویه و اختلالات روانی شدید در نظر گرفته شد. سن افراد شرکت‌کننده نیز بین 20 تا 45 سال بود. برای تحلیل ارتباط میان فیبروم رحمی و فشارخون از مدل‌های خطی و رگرسیونی استفاده شد.

نتیجه‌گیری ارتباط فشارخون در بارداری و فیبروم رحمی

از 2277 خانم باردار، 242 نفر (10.6%) فیبروم رحمی داشتند و 45 نفر (2%) بعدا دچار اختلالات فشار خون بارداری شدند. میزان بروز فشارخون بارداری به ترتیب در زنان با و بدون فیبروم رحمی 5% و 1.6% بود. اما به طور مشخص فشار خون سیستولی و دیاستولی در زنان مبتلا به فیبروم رحمی نسبت به زنان بدون اختلال بیشتر بود. مدل‌های آماری نیز ارتباط میان فیبروم رحمی و فشار خون بارداری را تایید کرد.

طبق نتایج گفته‌شده فیبروم رحمی در اوایل بارداری با افزایش خطر فشارخون بارداری همراه است. باید فشار خون زنان باردار مبتلا به فیبروم رحمی به دقت کنترل شود و اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

Journal of Hypertension-Uterine fibroids increase the risk of hypertensive disorders of pregnancy: a prospective cohort study

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر