مجله سلامت دکترنکست

آخرین یکشنبه ژانویه؛ روز جهانی بیماری جذام

بیماری جذام

فهرست مطالب

جذام ریشه‌کن نشده است

آخرین یکشنبه ماه ژانویه روز جهانی بیماری جذام نامیده می‌شود. هدف از این روز افزایش آگاهی‌رسانی و پایان دادن به تبعیض‌های ناشی از بیماری جذام است که در این مقاله دکترنکست به این موضوع می‌پردازیم. بسیاری اعتقاد دارند این بیماری ریشه‌کن شده است و مدت‌ها است این بیماری و افراد مبتلا به آن فراموش شده‌اند. اما باید دانست که بیماری جذام ساکنین کشورهایی با منابع محدود و به خصوص افرادی که در مناطق شلوغ زندگی می‌کنند را همچنان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. با وجود برنامه‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بسیاری از مبتلایان به دلیل مشکلاتی مثل بالا بودن هزینه‌های درمان، سخت بودن مراجعه به پزشک و یا عدم دسترسی به پزشک و کلینیک‌های درمانی در این مناطق، درمان نمی‌شوند و یا دوره درمان خود را کامل نمی‌کنند.

جذام چگونه انتقال می‌یابد؟

جذام یا هانسن، بیماریی عفونی ناشی از باکتری کند رشد مایکوباکتریوم لپرا است. این بیماری عموما پوست، سیستم عصبی محیطی، مخاط، سیستم تنفسی فوقانی و چشم‌ها را درگیر می‌کند. این باکتری از طریق قطرات تنفسی ناشی از ارتباط نزدیک و مداوم با بیماری که درمان دریافت نمی‌کند، منتقل می‌شود.

جذام چه علائمی دارد؟

علائم اولیه ابتلا به بیماری جذام ممکن است شامل لکه‌هایی تیره‌تر و یا روشن‌تر از حد معمول روی پوست باشد که می‌تواند با از بین رفتن حس در این نواحی همراه شود. از علائم دیگر این بیماری می‌توان به ضعف عضلانی و احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا اشاره کرد. پزشک به سادگی می‌تواند بیماری را تشخیص دهد. تشخیص دیرهنگام ممکن است منجر به عوارض پیش‌رونده و دائمی مثل نابینایی، بدشکلی و اختلال عملکرد دست و پا شود. به‌ همین دلیل تشخیص به موقع و دریافت داروی مناسب بسیار حائز اهمیت است.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان بیماری‌های عفونی در دکترنکست

 

تبعیض و تاثیر منفی آن بر درمان

افراد مبتلا به جذام اغلب مورد تبعیض قرار می‌گیرند. این وضعیت علاوه بر نقض حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی، تأثیر منفی در تشخیص و درمان بیمار دارد. به‌علت مشکلات و تبعیض‌های جنسیتی جامعه، زنان و دختران مبتلا به بیماری جذام با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستند که ممکن است باعث تاخیر در تشخیص و درمان بیماری آن‌ها شود. بیماری جذام، یک بیماری فراموش شده اما با عوارض جدی است. بنابراین تشخیص و درمان به ‌موقع این بیماری بسیار مهم است.

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *