رژیم غذایی ناسالم و عوارض روانشناختی آن

Table of Contents

یک تجربه جالب

یک خبرنگار به دنبال تهیه یک مستند، به مدت یک ماه فقط از گروه‌های غذایی فرآوری شده و فست فود استفاده کرد. او در ارتباط با این تجربه گفت: “خوردن فست‌فود به مدت یک ماه، بدن من را 10 سال پیر کرد. من در چهار هفته حدود ده سال پیرتر شدم. طی این مدت دچار خستگی، کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ، افزایش دور کمر، اضطراب شدید، ناراحتی، بی‌خوابی و سوزش سر دل شدم. انگار که مغز من تحت‌تأثیر سیگار، اعتیاد به الکل و مواد مخدر قرار گرفته باشد. سوال این است که چه اتفاقی برای کودکانی می‌افتد که این کار را از کوچکترین سن آغاز می‌کنند؟”

روح ما از غذایی که می‌خوریم تغذیه می‌کند

محققین به خوبی در مطالعات مختلف به این واقعیت رسیده‌اند که الگوهای غذایی ناسالم می‌تواند باعث تغییر خلق‌و‌خو شود. نوسانات قند خون و عدم تعادل تغذیه اغلب عوامل موثر هستند. بدون منبع سوخت پایدار از غذاهایی که می‌خوریم، ذهن و بدن ما به خوبی کار نمی‌کند. در اینجا به عادات غذایی ناسالمی که می‌تواند خلق‌و‌خو و احساسات شما را تحت تاثیر قرار دهد اشاره شده است:

  • حذف وعده‌های غذایی

از دست دادن یک وعده غذایی، به ویژه صبحانه، می‌تواند منجر به کاهش قند خون شود. این احتمالاً باعث می‌شود احساس ضعف و خستگی کنید.

  • حذف کامل گروه‌های غذایی

اگر تنوع غذاها را در رژیم غذایی خود کاهش دهید، دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز دشوارتر خواهد بود. سطوح پایین روی، آهن، ویتامین B، منیزیم، کمبود ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 با بدتر شدن خلق‌و‌خو و کاهش انرژی ارتباط دارد.

  • مصرف گروه‌های غذایی ناسالم

تصور کنید ماشین ارزشمند و گران قیمتی دارید، اما می‌خواهید به عنوان سوخت از بنزین بی‌کیفیت استفاده کنید.

خوردن بیش از حد کربوهیدرات‌های ساده (شکر)، مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ناسالم و فرآوری شده مانند نان سفید و شیرینی‌ها باعث افزایش و کاهش سریع قند خون می‌شود (به سبب ترشح هورمون انسولین). این می‌تواند منجر به انرژی کم و تحریک پذیری فرد شود. الگوی غذایی که در آن مصرف زیاد گوشت قرمز و/یا فرآوری شده، غلات تصفیه شده، شیرینی، محصولات لبنی پرچرب، کره و آب میوه‌های صنعتی و دریافت کم میوه و سبزیجات وجود دارد، با افزایش خطر ابتلا به افسردگی همراه است.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصص تغذیه در دکترنکست

 

ارتباط غذا با سلامت روان

فراتر از خلق‌و‌خو و حال عمومی، نقش رژیم غذایی و تغذیه بر سلامت روان بسیار پیچیده بوده و هنوز به طور کامل درک نشده است. با این حال، تحقیقات در ارتباط با پیوند این دو با سرعت زیادی در حال رشد است. در سال‌های اخیر، شواهد نشان داده است که غذا می‌تواند در ایجاد، پیشگیری و مدیریت بیماری‌های روان‌شناختی از جمله افسردگی و اختلالات اضطرابی نقش داشته باشد.

مطالعات اخیر

محققان همچنین در حال بررسی دقیق‌تر این موضوع هستند که چرا رژیم غذایی می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارد. مطالعات در حال بررسی تأثیر رژیم غذایی بر باکتری‌های روده، توانایی مغز در انتقال پیام، آسیب سلولی و التهاب مزمن هستند. موارد گفته شده، عوامل موثری در سلامت روان فرد می‌باشند.

اثر محافظتی رژیم غذایی

در حالی که ما هنوز اطلاعات زیادی در مورد تأثیر الگوهای رژیم غذایی بر مسائل روان می‌دانیم، شواهد نشان می‌دهد که رژیم غذایی سالم می‌تواند یک اثر محافظتی داشته باشد. در واقع‌ بسیاری بر این باورند که تغذیه خوب به همان اندازه برای سلامت روان مهم است که برای سلامت جسمی اهمیت دارد.

برخی از تغییرات مثبتی که می‌توانید برای بهبود تغذیه برای حمایت از سلامت روان خود ایجاد کنید:

  • در فواصل معین در طول روز غذا بخورید
  • قندهای تصفیه شده کمتری انتخاب کنید و بیشتر غلات کامل بخورید
  • در هر وعده غذایی از پروتئین استفاده کنید
  • انواع غذاها را بخورید
  • غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی های چرب را در رژیم غذایی خود قرار دهید
  • رسیدن و حفظ وزن سالم
  • مایعات کافی، به ویژه آب بنوشید
  • ورزش منظم داشته باشید

رژیم غذایی جایگزین پزشک نیست

پیروی از یک برنامه غذایی سالم می‌تواند به شما انرژی بدهد و به شما کمک کند تا بهترین حالت را داشته باشید. متخصص تغذیه می‌تواند شما را در این امر یاری کند. تغذیه خوب جزء مهمی از بهزیستی عاطفی شما است، اما جایگزینی برای مراقبت و درمان مناسب پزشکی نیست. اگر نگران سلامت روان خود هستید می‌توانید از روانشناس کمک بگیرید.

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر