خشونت علیه زنان چه پیامدهایی دارد؟

Table of Contents

از هر سه زن، یک زن قربانی خشونت می‌شود

در سراسر جهان، حدود ۷۳۶ میلیون زن، تقریباً از هر سه نفر یک نفر، حداقل یک بار در زندگی خود مورد خشونت فیزیکی و یا جنسی قرار گرفته است. بیشتر خشونت علیه زنان توسط شوهران فعلی، شوهران سابق یا شرکای جنسی انجام می‌شود. از بین کسانی که در یک رابطه پایدار بوده‌اند، تقریباً از هر چهار دختر نوجوان ۱۵ تا ۱۹ ساله یک نفر (۲۴ درصد) خشونت فیزیکی یا جنسی از طرف شریک جنسی یا شوهر خود را تجربه کرده است. در این مقاله دکترنکست در مورد پیامد‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت این آسیب اجتماعی صحبت می‌کنیم.

در سطح جهانی، خشونت علیه زنان به طور نامتناسبی بر کشورها و مناطق با درآمد کم و متوسط تأثیر می‌گذارد. روزانه ۱۳۷ زن توسط یکی از اعضای خانواده خود کشته می‌شوند. پیشگیری از خشونت علیه زنان یک اولویت مهم از منظر حقوق بشر، برابری جنسیتی و بهداشت عمومی است. در هر کشور و هر فرهنگی، اقدامات بیشتری لازم است تا اطمینان حاصل شود که زنان در هر طبقه اجتماعی و با هر ملیت و فرهنگی زندگی عاری از خشونت و اجبار را سپری می‌کنند.

اثرات فیزیکی کوتاه‌مدت خشونت علیه زنان چیست؟

آثار فیزیکی کوتاه‌مدت خشونت می‌تواند شامل صدمات جزئی یا جدی باشد. صدمات می‌توانند کبودی، بریدگی، شکستگی استخوان، یا آسیب به اندام‌ها و سایر قسمت‌های داخلی بدن را شامل شوند. مشاهده برخی آسیب‌های فیزیکی بدون تصویربرداری یا سایر آزمایش‌های انجام‌ شده توسط پزشک یا پرستار، دشوار و در برخی موارد غیرممکن است.

اثرات فیزیکی کوتاه مدت خشونت جنسی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

اگر باردار هستید، آسیب جسمی می‌تواند به شما و جنین آسیب برساند. این در برخی موارد تجاوز جنسی نیز صادق است. اگر توسط شخصی که با او زندگی می‌کنید مورد تجاوز جنسی قرار گرفتید و فرزندانی در خانه دارید، به امنیت فرزندان خود نیز فکر کنید. خشونت در خانه اغلب شامل کودک‌آزاری نیز می‌شود. بسیاری از کودکانی که شاهد خشونت در خانه هستند، در آینده قربانی آزار فیزیکی می‌شوند.

خشونت علیه زنان چه آثار طولانی‌مدتی دارد؟

خشونت علیه زنان، از جمله خشونت جنسی یا فیزیکی، با بسیاری از مشکلات سلامتی درازمدت مرتبط است. این صدمات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آرتروز
  • آسم
  • درد مزمن
  • مشکلات گوارشی مانند زخم معده
  • مشکلات قلبی
  • سندرم روده تحریک‌پذیر
  • کابوس و مشکلات خواب
  • سردردهای میگرنی
  • مشکلات جنسی مانند درد هنگام رابطه جنسی
  • اضطراب
  • مشکلات سیستم ایمنی
  • صدمات روحی و روانی

بسیاری از زنان پس از خشونت دچار مشکلات روانی می‌شوند. برای مقابله با اثرات خشونت، برخی از زنان شروع به استفاده نادرست از الکل یا مواد مخدر می‌کنند یا رفتارهای پرخطری مانند برقراری رابطه جنسی محافظت‌نشده را انجام می‌دهند. خشونت جنسی همچنین می‌تواند بر ادراک فرد از بدن خود تأثیر بگذارد و منجر به الگوهای غذایی ناسالم یا اختلالات خوردن شود.

خطرات جدی سوءاستفاده فیزیکی و ضربات متعدد به سر عبارتند از:

  • سردرد یا احساس فشار در سر
  • از دست دادن هوشیاری
  • گیجی
  • سرگیجه
  • تهوع و استفراغ
  • لکنت زبان
  • از دست دادن حافظه
  • اختلال تمرکز
  • کم‌خوابی

برخی از علائم آسیب مغزی ممکن است چند روز طول بکشد تا ظاهر شوند. در مدت طولانی، آسیب مغزی می‌تواند باعث افسردگی و اضطراب شود. حتی اگر بعد از ضربه به سر خود فکر می‌کنید خوب هستید، در صورت داشتن هر یک از علائم گفته شده در بالا، با پزشک صحبت کنید. برای این کار می‌توانید از خدمات نوبت دهی آنلاین دکترنکست استفاده کنید.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان اعصاب و روان در دکترنکست

 

اثرات خشونت بر سلامت روان چیست؟

اگر تجاوز فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده‌اید، ممکن است احساسات ناخوشایندی داشته باشد. برای مثال حس ترس، سردرگمی و عصبانیت. ممکن است از اینکه مورد تعرض قرار گرفته‌اید احساس گناه یا شرم کنید. برخی از افراد سعی می‌کنند با پوشاندن کبودی‌ها و بهانه‌تراشی برای فرد آزارگر، سوءاستفاده را به حداقل برسانند یا آن را پنهان کنند. اگر مورد آزار جسمی یا جنسی قرار گرفته‌اید، بدانید که این تقصیر شما نیست. دریافت کمک می‌تواند به جلوگیری از اثرات طولانی‌مدت سلامت روان و سایر مشکلات سلامتی کمک کند.

خشونت علیه زنان چه اثرات دراز مدتی بر سلامت روان دارد؟

  • اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD)

این اختلال ممکن است در نتیجه یک ضربه یا تجربه تکان‌دهنده یا ترسناکی مانند تجاوز جنسی یا آزار فیزیکی ایجاد شود. ممکن است مبهوت شوید، احساس تنش یا عصبانیت کنید، در خوابیدن مشکل داشته باشید یا خشمگین شوید. همچنین ممکن است دچار اختلال در حافظه شوید یا افکار منفی در مورد خود یا دیگران داشته باشید. اگر فکر می‌کنید مبتلا به PTSD هستید، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

  • افسردگی

افسردگی یک بیماری جدی است. اگر علائم افسردگی از جمله بی‌خوابی، بی‌انگیزه‌بودن یا ناامیدی را تجربه می‌کنید، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید.

  • اضطراب

می‌تواند اضطراب کلی در مورد همه چیز و یا یک حمله ناگهانی ترس شدید (حمله پانیک) باشد. اضطراب می‌تواند با گذشت زمان بدتر شود و در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند. اگر دچار اضطراب هستید، از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید. اثرات دیگر می‌تواند شامل دوری کردن از افراد، عدم تمایل به انجام کارهایی که زمانی از آنها لذت می‌بردید، عدم اعتماد به دیگران و عزت نفس پایین باشد. پس از دریافت کمک از نظر سلامت جسمی، یک متخصص سلامت روان می‌تواند به شما کمک کند تا با مشکلات سلامت روان کنار بیایید. یک مشاور یا درمانگر می‌تواند با شما همکاری کند و با احساسات شما به روش‌های سالم برخورد کند، عزت نفس شما را تقویت کند و به شما در توسعه مهارت‌های مقابله‌ای کمک کند.

پاندمی کرونا خشونت را تشدید کرده است

به دنبال پاندمی ویروس کرونا شواهد اولیه از تشدید خشونت علیه زنان و دختران در سراسر جهان وجود دارد. گزارش‌های حاصل از داده‌های استفاده از خدمات در کشورهای مختلف افزایش قابل توجهی در موارد گزارش‌شده خشونت خانگی به خطوط کمکی، پناهگاه‌ها یا سرپناه‌های زنان و پلیس مرتبط با کووید-۱۹ را نشان می‌دهد. تماس با خطوط کمکی در برخی کشورها ۵ برابر شده است. با این حال، کشورهای دیگر کاهش در تعداد گزارش خشونت خانگی را مشاهده کرده‌اند. این امر چالش‌های دسترسی به خدمات در طول قرنطینه را برجسته می‌کند.

تا اکتبر ۲۰۲۱، ۵۲ کشور، پیشگیری و واکنش به خشونت علیه زنان و دختران را در طرح‌های کووید-۱۹ ادغام کردند و ۱۵۰ کشور اقداماتی را برای تقویت خدمات برای زنان قربانی خشونت در طول بحران جهانی اتخاذ کرده‌اند. تحلیل گسترده داده‌ها در هشت کشور آسیایی نشان می‌دهد که جستجوهای اینترنتی مربوط به خشونت علیه زنان و مددجویی در طول قرنطینه به طور قابل توجهی افزایش یافته است. با این حال کمتر از ۴۰ درصد از زنانی که خشونت را تجربه می‌کنند به دنبال دریافت کمک هستند.

چگونه درخواست کمک کنیم؟

اگر در معرض خشونت قرار دارید و نمی‌توانید با جایی تماس برقرار کنید، از نشانه بین‌المللی خشونت خانگی کمک بگیرید. برای استفاده از این علامت، طبق شکل زیر، انگشتان خود را به داخل جمع کنید. اگر در ایران هستید، می‌توانید کودک‌آزاری، سالمندآزاری و خشونت خانگی را به شماره تلفن ۱۲۳ گزارش کنید.

10 signs and symptoms of emotional abuse in a relationship

اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر