استفاده از هوش مصنوعی در اورژانس بیماران مبتلا به COPD

هوش مصنوعی در COPD

Table of Contents

هوش مصنوعی در پزشکی

در سال‌های اخیر مطالعات بالینی متعددی در زمینه امکان استفاده از هوش مصنوعی در رشته پزشکی انجام شده است. از این موارد می‌توان به بررسی تغییرات عملکرد ریوی و به دنبال آن تغییرات کیفیت زندگی، تعداد اقدامات درمانی انجام شده بر روی بیماران، میزان بستری شدن بیماران، مرگ و میر ناشی از بیماری و همچنین میزان رضایت افراد اشاره کرد. در این زمینه توجه ویژه‌ای به بیماران مبتلا به COPD شده است.

بیماران مبتلا به COPD

COPD (اختلال انسدادی مزمن تنفسی) نوعی بیماری ریوی است که با توجه به مصرف بالای سیگار و همچنین افزایش آلاینده‌های محیطی در سرتاسر جهان در حال افزایش می‌باشد. این بیماری معمولا به طور کامل درمان نمی‌شود. درمان‌های در حال حاضر این بیماری تنها امکان تسکین علائم را فراهم کرده و از پیشرفت هرچه بیشتر آن جلوگیری می‌کند. این بیماری با وجود ماهیت مزمن خود، می‌تواند به طور گهگاهی وارد فاز حاد شده و علائم ناراحت‌کننده‌ای را برای بیمار به همراه داشته باشد.

هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه آموزش روش‌های پیشگیرانه از بروز علائم حاد این بیماری بسیار کمک‌کننده باشد. مطالعات مختلفی که در مورد این مسئله انجام شده توانسته‌اند اثربخشی این روش را به اثبات برسانند. این مطالعات توانسته‌اند اطلاعات بسیار مناسبی را (از قبیل فواید و ضررها) در مورد استفاده از این روش در بیماران مبتلا به اختلال مزمن تنفسی انسدادی ارائه دهند.

استفاده از هوش مصنوعی در COPD

یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد به بررسی امکان استفاده از هوش مصنوعی در اورژانس مربوط به این بیماران پرداخت. در این مطالعه 447 بیمار مبتلا به اختلال انسدادی مزمن تنفسی شرکت داشتند. این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد.  هدف انجام این مطالعه بررسی میزان کیفیت زندگی در بیمارانی بود که از هوش مصنوعی استفاده کرده بودند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه به دو گروه تقسیم بندی شدند. یکی از گروه‌ها به مدت 4 الی 12 ماه از هوش مصنوعی برای روند درمانی خود استفاده کردند. افرادی که در این گروه شرکت داشتند، به مدت تقریبی 9 ماه تحت آموزش به وسیله هوش مصنوعی قرار گرفتند. هدف از این آموزش‌ها، پیشگیری از بروز حالت حاد COPD بود.

این مطالعه نشان داد که کیفیت زندگی گروهی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کردند بعد از 4 ماه تفاوتی با گروهی که از این روش استفاده نکرده بودند، نداشت. از طرف دیگر این مطالعه بیان کرد که بعد از گذشت 12 ماه، گروهی که از هوش مصنوعی استفاده کرده بودند، کیفیت زندگی، وضعیت روحی و فیزیکی بهتری داشتند. به دنبال استفاده از هوش مصنوعی در COPD، میزان بستری در بیمارستان و همچنین مدت زمان بستری شدن کاهش پیدا کرد. البته باید توجه داشت که این مطالعه نتوانست تغییر قابل‌توجهی را در این زمینه ارائه دهد. تنها نتیجه مطلوب این مطالعه نشان دادن اثربخش بودن این روش است.

PubMed-Application of Artificial Intelligence in Emergency Nursing of Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

خرید اکانت آپ تو دیت
آپ تو دیت چیست؟

آپتودیت چیست و برای چه استفاده می‌شود؟ Uptodate یک پایگاه علمی برای تشخیص‌های بالینی جامع و مبتنی بر شواهد است.

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر