مجله سلامت دکترنکست

بواسیزوماب در درمان کارسینوم clear cell پیشرفته تخمدان

کارسینوم clear cell

فهرست مطالب

سرطان تخمدان چیست؟

سرطان تخمدان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های سیستم تناسلی زنانه در سرتاسر دنیا است. این بیماری در صورت قابل برداشت بودن، مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر با جراحی درمان می‌شود. معمولا علاوه بر جراحی توصیه به انجام شیمی درمانی بعد از عمل نیز می‌شود. البته باید توجه داشت که معمولا اکثر بیماران در هنگام مراجعه، حالت پبشرفته بیماری را دارند. این بیماری پاتولوژی‌های متعددی دارد. شایع‌ترین پاتولوژی سروز آدنوکارسینوم است. کارسینوم clear cell تخمدان نوع ناشایعی از سرطان‌های تخمدان است که معمولا نتایج درمانی مناسبی را به همراه ندارد.

دارودرمانی بیماری متاستاتیک

باید توجه داشت که سرطان تخمدان جزو سرطان‌های با احتمال بالای عود است. در بیمارانی که به بیماری متاستاتیک دچار هستند، از داروهای شیمی درمانی برای درمان آن‌ها استفاده می‌شود. داروهای مختلفی در این زمینه به کار می‌روند. از این داروها می‌توان به دسته دارویی taxanها و platinها اشاره کرد. علی‌رغم تاثیر مناسب درمانی این دو دارو (به ویژه در مواردی که به طور همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند)، بعد از مدتی تومور به داروها مقاوم شده و بیمار نیازمند تغییر مسیر درمانی است. مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده است. برای مثال یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد به بررسی امکان استفاده از داروی بواسیزوماب در بیماران مبتلا به کارسینوم clear cell تخمدان پیشرفته پرداخت. جزئیات انجام این مطالعه به طور مختصر در زیر توضیح داده شده است.

استفاده از داروی بواسیزوماب در بیماران مبتلا به کارسینوم clear cell

این مطالعه در سال‌های 2008 تا 2018 انجام شد. در این مطالعه بیماران مبتلا به کارسینوم clear cell تخمدان پیشرفته (مرحله بالینی 3 و 4) شرکت داشتند. بعد از این که در سال 2013، استفاده از داروی بواسیزومب مورد تایید قرار گرفت، از آن در این مطالعه نیز استفاده شد. این دارو در ترکیب با داروهای شیمی‌درمانی در خط اول درمان مورد استفاده قرار گرفت. مدت زمان بدون پیشرفت بیماری (PFS) در 10 بیماری که از این دارو استفاده نمی‌کردند و 18 بیماری که بعد از تایید آن در ژاپن آن را مورد استفاده قرار دادند، مورد ارزیابی قرار گرفت.

این مطالعه نشان داد که احتمال انجام عمل جراحی کامل (برداشت کامل ضایعات) در گروهی که از این دارو استفاده نمی‌کردند بیشتر بود. 11 نفر از بیمارانی که در گروه مصرف‌کننده این دارو قرار داشتند بیشتر از 21 دوره از این دارو را دریافت کردند. مدت زمان بدون پیشرفت بیماری در افرادی که از این دارو استفاده می‌کردند در مقایسه با گروه دیگر به میزان قابل‌توجهی بیشتر بود (30 ماه در مقابل 12 ماه). تحلیل دقیق‌تر داده‌ها نشان داد که وضعیت جسمی بیمار، عمل جراحی کامل و مصرف داروی بواسیزومب، عوامل پیش‌بینی‌کننده برای مدت زمان بدون پیشرفت بیماری بودند. در بیماران مبتلا به کارسینوم clear cell تخمدان پیشرفته، استفاده از داروی بواسیزوماب در خط اول درمان باعث افزایش مدت زمان بدون پیشرفت بیماری شد. نویسندگان این مطالعه عقیده داشتند که نتایج این مطالعه می‌تواند در انجام مطالعات دقیق‌تر در این زمینه کمک‌کننده باشد.

PubMed-Bevacizumab in First-Line Chemotherapy Improves Progression-Free Survival for Advanced Ovarian Clear Cell Carcinoma

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *