ترس از جراحی!
جراحی، خصوصاً در کوکان، همیشه باعث اضطراب میشود. محققان روشهای مختلفی را برای کاهش ترس از اتاق عمل در کودکان آزمایش کردهاند. از جمله این موارد میتوان به حضور خانواده در اتاق عمل، هیپنوتیزم، بازی با کودکان، کمک گرفتن از روانشناسها یا استخدام دلقک برای ایجاد فضایی جذاب اشاره کرد. موضوع این مطالعه تاثیرات موسیقی بر کاهش اضطراب کودکان به عنوان روشی ارزان قیمت و غیرتهاجمی است.
نتایج مطالعه
در این مطالعه ۱۵۰ کودک شرکت کردند که به صورت تصادفی تقسیم شدند. در طی پروسه بیهوشی برای برخی کودکان موسیقی به انتخاب خودشان و برای برخی دیگر، لالایی گذاشتند. برای برخی نیز به عنوان گروه کنترل، هیچ نوع موسیقی پخش نگردید. از آنجا که بررسی ضربان قلب روشی غیر تهاجمی است و میتواند معیاری مناسب برای بررسی اضطراب در کودکان باشد، ضربان قلب کودکان را در سالن انتظار و در طول پروسه جراحی مورد بررسی قرار دادند. به این منظور محققین ۵ ضربان در دقیقه (bpm) را تفاوت معنادار در نظر گرفتند.
نتایج نشان داده اند که تفاوت معناداری بین سه گروه موجود وجود نداشت. اما ضربان قلب در کودکان با سن بیشتر، در ورود به اتاق عمل نسبت به اتاق انتظار افزایش یافته بود. از طرفی عوامل دیگر مانند حضور اعضای خانواده یا روانشناس در اتاق عمل نیز تغییر فاحشی در افزایش یا کاهش ضربان قلب نداشتند. اما همان طور که انتظار میرفت داروهای بیهوشی تاثیرات مفید و قابل توجهی در تغییر ضربان قلب در اتاق عمل داشتند.
در واقع در این مطالعه شواهدی مبنی بر تاثیرات موسیقی بر کاهش اضطراب کودک قبل از بیهوشی یا در حضور روانشناس یافت نشد. همچنین این مطالعه برای اعتبار سنجی و تایید این عوامل در کاهش اضطراب کودک طراحی نشده بود. اما نتایج نشان داد که داروی بیهوشی در کاهش اضطراب موثر است. هر چند که نوع داروی بیهوشی و میزان آن در این مطالعه مورد بررسی و مقایسه قرار نگرفت.
میتوانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر مطالعه کنید:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32648838/
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام تلگرام لینکدین آپارات توییتر فیسبوک یوتیوب