این روزها انواع کاشت ناخن برای افزودن طول و ضخامت به ناخنها و زیباترکردن آنها بسیار کاربردی و پرطرفدار هستند. البته زیبایی ناخن کاشت، بدون دردسر هم نیست و اگر یک فرد خبره و متخصص آن را انجام ندهد، عوارض و خطراتی را هم به دنبال دارد. در ادامه این مقاله از وبلاگ دکترنکست، مروری بر عوارض این کار خواهیم داشت.
عوارض کاشت ناخن
اینکه کاشت ناخن برای اولین بار کی و کجا انجام شد، مشخص نیست؛ اما در چند سال اخیر، محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. گرچه این کار، یک راه عالی برای زیبا و جذابتر بهنظررسیدن ناخنهای شماست؛ ولی میتواند خطرناک باشد؛ بهخصوص اگر اشتباه انجام شود. در ادامه، بهطور کلی به برخی عوارض جانبی این کار میپردازیم.
-
عفونت و قارچ ناخن کاشت
شایعترین عارضه جانبی، عفونت و قارچ ناخن کاشت است. اگر به سالنی میروید که در آن از ابزارها و روشهای تمیزی برای کاشت استفاده نمیکنند، ممکن است از طریق فرایند کاشت یا از طریق خود ابزار به عفونت آلوده شوید. همچنین ناخنهای کاشت میتوانند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند؛ زیرا کثیفی و میکروبها را به دام میاندازند و این امر میتواند منجر به عفونتهای باکتریایی یا قارچی شود.
بارزترین علامت عفونت، این است که لکههای سبز یا آبی روی ناخن ظاهر میشوند. اگر این موارد درمان نشوند، ممکن است باعث عفونتهای پوستی شدید شوند. اگر متوجه قرمزی، تورم یا حساسیت در اطراف ناخن شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
-
درد و ناراحتی حین انجام کارهای روزمره
یکی از رایجترین عوارض در مورد ناخنهای کاشت، این است که انجام امور و زندگی روزمره با آنها گاهی همراه با درد و ناراحتی است. بااینحال، بیشتر دردها زمانی ایجاد میشوند که ناخن کاشت بشکند. در این مورد، باید سریعا برای ریمو کاشت ناخن اقدام کرد تا آسیب جدی به ناخن طبیعی وارد نشود و درد بیشتری را تحمل نکنید!
-
واکنشهای آلرژیک
مواد شیمیایی که در مراحل کاشت ناخن استفاده میشوند، میتوانند باعث حساسیت پوست شما شوند. واکنش آلرژیک در اغلب موارد خفیف است؛ اما در حالت شدید، میتواند باعث بثورات پوستی و پسوریازیس ناخن شود که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
-
تحریک پوست
یکی دیگر از عوارض جانبی رایج کاشت ناخن پا و دست، تحریک پوست در اطراف بستر ناخن و کوتیکولهاست؛ بهخصوص اگر فردی هستید که به موادی مانند ژل اکریلیک و… که در کاشت استفاده میشوند، حساس هستید. اگر این نوع تحریک را تجربه کردید، سعی کنید بعد از ریمو کاشت، از کرمهای ضد باکتری و ضد التهاب استفاده کنید.
-
ضعیف شدن ناخنهای طبیعی
اگر جزو افرادی هستید که مدام برای کاشت ناخن جدید به سالن زیبایی میروید، باید بدانید که این کار، باعث میشود تا رشد مناسب ناخنهای طبیعی شما دشوار شود؛ زیرا در طول کاشت و حذف (ریموو) دائما سوهان میخورند. همچنین این نکته باعث میشود که آنها به مرور زمان، ضعیف شوند و برای برخی از افراد که سالهاست این کار را انجام میدهند، هرگز بهبود نیابند. بهطور خلاصه، کاشت مداوم ناخن، میتواند به مرور زمان ناخنهای طبیعی شما را ضعیف کند و باعث بروز عوارضی چون ناخن فرورفته شود؛ چراکه به آنها اجازه تنفس یا رشد نمیدهد. همچنین میتواند بستر ناخن شما را خشک، شکننده و مستعد شکستگی کند.
متخصصان پوست و مو در دکترنکست
چگونه عوارض و مضرات کاشت را به حداقل برسانیم؟
- اگر از قبل، عفونت قارچی دارید، کاشت انجام ندهید.
- کاشت ناخن طبیعی است که نباید بهطور مداوم انجام شود، حتی کاشت ناخن کوتاه! بعد از هر دوره کاشت حدود 2 هفته اجازه تنفس به ناخنهای خود بدهید تا در معرض هیچگونه مواد شیمیایی مضر قرار نگیرند و قوی و سالم بمانند.
- حتما به مانیکوریست خود بگویید که کوتیکولها را زیاد نبرد و عقب نزند. کوتیکولها با دورنگهداشتن کثیفی از ناخنهای شما از عفونت جلوگیری میکنند.
- با تغییرات ناخن در دوران بارداری یا شرایط خاص آشنا باشید و در این مواقع، سعی کنید از کاشت استفاده نکنید.
- هنگام انجام کارهای روزمره مانند تمیزکردن یا شستن ظروف، از دستکش استفاده کنید؛ بهخصوص اگر احتمال تماس با آب یا مواد شیمیایی در این فرایند وجود دارد.
جمع بندی
بسیاری از ما، اگر بدانیم که دستها با افزایش سن دچار چه تغییراتی میشوند و ممکن است ناخنها فرم کشیده و صاف اولیه را نداشته باشند، بهتر با این امر کنار میآییم و مدام کاشت ناخن انجام نمیدهیم. بااینوجود، اگر انجام این کار را دوست دارید؛ اما بعد از کاشت، متوجه کوچکترین علائم عفونت و تحریک شدید، بهتر است بعد از حذف کاشت، حتما با یک متخصص پوست مشورت کنید.
منابع: