مجله سلامت دکترنکست

احتمال بروز آبسه طحال بعد از جراحی گاسترکتومی آستینی

آبسه طحال

فهرست مطالب

آبسه طحالی چیست؟

آبسه طحالی یک اختلال بسیار ناشایع است. شیوع این بیماری در اتوپسی‌ها بین 0.14% الی 0.7% گزارش شده است. این بیماری ممکن است به دنبال عفونت‌های مختلف اتفاق بیفتد. قابل ذکر است که عفونت‌ به صورت موضعی و یا از طریق خون به این ارگان منتقل شده و باعث ایجاد آبسه می‌شود. از مهم‌ترین عواملی که می‌توانند باعث بروز آبسه طحالی شوند می‌توان به اندوکاردیت باکتریایی اشاره کرد. البته باید توجه داشت که عواملی مثل انفارکتوس و یا ایسکمی بافت طحال می‌تواند بعدا به حالت عفونی درآید. این عوامل شیوع کمتری نسبت به عفونت‌های اولیه طحال دارند. با وجود شیوع بسیار پایین این بیماری، در صورتی که به طور مناسب درمان نشود، می‌تواند به شدت کشنده باشد. بهترین روش تشخیص آبسه طحالی، استفاده از سی‌تی اسکن و یا سونوگرافی شکمی است. از علائم این بیماری می‌توان به درد شکم، تب، تهوع، استفراغ و کاهش اشتها اشاره کرد.

Sleeve gastrectomy چیست؟

Sleeve gastrectomy نوعی عمل جراحی است که در جهت کاهش حجم معده انجام می‌شود. این نوع عمل جراحی شایع‌ترین روشی است که در این زمینه صورت می‌گیرد. معمولا از این روش برای کاهش وزن استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که گاسترکتومی آستینی بسیار ایمن بوده و از عوارض کمی برخوردار است. قابل ذکر است که با توجه به مجاورت معده به طحال، یکی از عوارض ناشایع این روش جراحی، ابتلا به آبسه طحالی است. همانطور که پیش‌تر گفته شد این بیماری می‌تواند بسیار کشنده باشد. مطالعه‌ای در سال 2021 انجام شد که به بررسی احتمال بروز آبسه ریه بعد از عمل جراحی گاسترکتومی آستینی پرداخت. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اهمیت علائم بالینی و روش درمان این بیماری بود. در این مطالعه 18 بیمار مبتلا به آبسه طحالی شرکت داشتند. از این تعداد 11 نفر خانم و 7 نفر آقا بودند. این مطالعه نشان داد که در حدود 11% از این بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس بودند. از طرف دیگر، فشار خون بالا در 22% از بیماران مشاهده شد.

بروز آبسه طحالی بعد از عمل جراحی

این مطالعه بیان کرد که تب شایع‌ترین علامت در بین این بیماران بود. قابل ذکر است که 10 نفر از بیماران، درد شکم را ذکر کردند. فاصله زمانی بین عمل جراحی گاسترکتومی آستینی تا بروز آبسه طحالی در این بیماران بین 10 الی 547 روز بود. این مطالعه نشان داد که در 17 نفر از 18 بیماری که در این مطالعه شرکت داشتند، از سی‌تی اسکن برای تشخیص بیماری استفاده شد. تمامی بیماران با آنتی بیوتیک درمان شدند. در نهایت، نویسندگان این مطالعه اعلام کردند که احتمال بروز آبسه طحالی بعد از عمل جراحی گاسترکتومی آستینی بسیار کم است.  همچنین در این مطالعه مشخص شد که دلیل قطعی بروز آبسه طحالی به طور دقیق مشخص نیست. از نتایج دیگر این مطالعه این بود که سی‌تی اسکن بهترین روش تصویربرداری در این بیماری می‌باشد.

Splenic Abscess Following Sleeve Gastrectomy A Systematic Review of Clinical Presentation and Management Methods

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *