15 علائم سرطان سینه؛ زنگ خطری که نباید نادیده بگیرید

علائم سرطان سینه

Table of Contents

سرطان سینه زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های سینه به صورت غیرطبیعی رشد ‌کنند و به روشی کنترل‌نشده تقسیم ‌شوند. علائم سرطان سینه در هر فرد متفاوت است؛ اما به طور شایع می‌تواند شامل احساس توده در سینه، تغییر اندازه و تغییرات پوست سینه باشد. آشنایی با این تغییرات و تشخیص زودهنگام بیماری تا حد زیادی از پیشرفت و بدخیمی آن جلوگیری می‌کند. در نتیجه در این مقاله قصد داریم تا شما را با علائم سرطان سینه و تظاهرات شایع آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 سرطان سینه چیست؟

سرطان سینه به رشد و تقسیم غیرطبیعی و غیرقابل کنترل سلول‌های سینه‌ گفته می‌شود که می‌تواند بر اثر یک جهش ژنتیکی اتفاق بیفتد. در صورت پیشرفت بیماری این بافت سرطانی می‌تواند از طریق گردش خون یا لنف به سایر قسمت‌های بدن منتقل شود و تومورهای جدیدی را ایجاد کند. به این مرحله از سرطان اصطلاحا «متاستاز» گفته می‌شود.

سرطان سینه جزو شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان به شمار می‌رود و بعد از سرطان پوست در رتبه‌ی دوم قرار دارد. این سرطان بیشتر خانم‌هایی با سن بالای از 50 سال را درگیر می‌کند. همچنین به طور نادر (تقریبا 1 درصد) احتمال بروز سرطان سینه در آقایان هم وجود دارد.

علائم سرطان سینه چیست؟

در ادامه به بررسی علائم سرطان سینه در مردان و زنان می‌پردازیم. در مرحله‌ی اول شما باید بدانید که سینه‌های شما به صورت طبیعی چگونه به نظر می‌رسند. در این صورت با مشاهده‌ و معاینه‌ی دوره‌ای و منظم به سرعت متوجه تغییرات غیرطبیعی می‌شوید و از ابتلا به بیماری‌های بدخیم سینه در امان می‌مانید.

 

علائم سرطان سینه در زنان

 

 علائم اولیه سرطان سینه

شایع‌ترین علامت اولیه سرطان سینه وجود یک توده بدون درد در سینه است. با وجود اینکه ماموگرافی نمی‌تواند همه موارد سرطان سینه را تشخیص دهد؛ با این حال به عنوان مطمئن‌ترین راه تشخیص سرطان سینه شناخته می‌شود. در نتیجه در ابتدا لازم است هر فرد علائم و تغییرات غیرطبیعی سینه را تشخیص بدهد و بعد با انجام آزمایش ماموگرافی از ابتلا یا عدم ابتلا به سرطان مطمئن شود. در این قسمت قصد داریم تا شما را با علائم اولیه سرطان سینه آشنا کنیم:

  1. تغییرات پوستی مثل تورم، قرمزی یا سایر تغییرات قابل مشاهده در یک یا هر دو سینه
  2. افزایش اندازه یا تغییر شکل سینه
  3. تغییر در ظاهر یک یا هر دو نوک پستان
  4. ترشحات غیرطبیعی نوک سینه (غیر از شیر مادر)
  5. درد عمومی در هر قسمت از پستان
  6.     توده‌ها یا گره‌های روی سینه یا داخل آن

توجه داشته باشید که وجود سابقه سرطان در خانواده ریسک ابتلا به سرطان در نسل بعد را افزایش می‌دهد. برای مثال تخمدان‌ها و سینه‌ها از نظر ژنتیکی با هم ارتباط دارند؛ بنابراین وجود سرطان تخمدان می‌تواند احتمال بروز سرطان سینه را در نسل بعد یا سایر اعضای خانواده افزایش دهد. در نتیجه در صورت وجود هر نوع سرطان (مثل بروز علائم سرطان رحم، سرطان تخمدان، سینه و …) در خانواده یا اقوام نزدیک معاینه مرتب و منظم سینه را از نظر ابتلا به این بیماری بیشتر جدی بگیرید.

 

علائم سرطان سینه در زنان

با توجه به شدت بیماری سرطان سینه علائم مختلفی می‌تواند ظاهر شود. با این وجود در صورت ابتلا به این بیماری علائم سرطان سینه در دختر به شکل زیر بروز پیدا می‌کند:

  1. تغییر در اندازه
  2. تغییر در شکل یا خطوط سینه
  3. توده‌ای احتمالا به اندازه یک نخود کوچک
  4. توده یا ضخیم‌شدن در نزدیک سینه یا در زیر بغل (این تغییر حتی در طول زمان پریودی هم ادامه دارد).
  5. تغییر در ظاهر یا احساس هنگام لمس سینه یا نوک پستان (گودی، چروکیدگی، پوسته پوسته شدن یا التهاب).
  6. قرمزی پوست روی سینه یا نوک پستان.
  7. ناحیه‌ای که به طور مشخص با هر ناحیه دیگری از سینه از نظر ظاهر متفاوت است.
  8. یک ناحیه سخت‌شده در زیر پوست سینه.
  9. ترشح مایع آغشته به خون از نوک پستان

همچنین سرطان سینه و درمان‌های مربوط به آن (مثل شیمی درمانی) علاوه بر بروز اختلالات جسمی گسترده باعث بروز مشکلات روحی مانند اضطراب، افسردگی، عصبانیت و کاهش میل جنسی در زنان هم می‌شود. بنابراین برای حفظ سلامت روحی و جسمی بهتر است در همان مراحل اولیه تشخیص و درمان این بیماری را جدی بگیرید.

در ادامه این مطلب علائم انواع خاص سرطان را با توجه به جنس، عامل بیماری و شدت پیشرفت سرطان بررسی می‌کنیم. برای آشنایی بیشتر با تظاهرات متفاوت بیماری سرطان سینه ادامه مطلب را از دست ندهید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم به منظور شناخت بهتر هر یک از این علائم عبارت «عکس سرطان سینه» را در گوگل جستجو کنید و نگاهی به نتایج آن بیندازید.

علائم سرطان سینه در مردان

به طور کل علائم سرطان سینه در مردان و زنان مشابه است. در نتیجه عموما تظاهرات ویژه‌ای در مردان ظاهر نمی‌شود و این بیماری به شکل تظاهرات مشترک زیر بروز پیدا می‌کند:

  •   توده در سینه، معمولا بدون درد
  •   ضخیم‌شدن سینه
  •   تغییرات در نوک پستان یا پوست سینه، مانند فرورفتگی، چروک‌شدن یا قرمزی
  •   تخلیه مایع از نوک سینه‌ها

علائم سرطان سینه بدخیم

قبل از هر چیزی توجه داشته باشید که این علائم صرفا مربوط به سرطان سینه نیستند و می‌توانند در اثر عوامل دیگری مثل سرطان لنفوم، عفونت، کیست سینه و … هم ایجاد شوند (برای آشنایی بیشتر با سرطان لنفوم و درمان آن مقاله «درمان سرطان لنفوم» را مطالعه کنید).

با این وجود تظاهرات زیر جزو نشانه‌های شایع سرطان سینه بدخیم به شمار می‌روند. در نتیجه لازم است در صورت مشاهده‌ی هر یک از این علائم برای تشخیص دقیق و درست به پزشک مراجعه کنید. علائم اولیه سرطان سینه بدخیم شامل موارد زیر است:

  •   سینه‌های تحریک شده یا خارش دار
  •   تغییر رنگ سینه
  •   افزایش اندازه یا شکل سینه (در مدت کوتاه)
  •   احساس تغییر هنگام لمس‌کردن (ممکن است سخت، حساس یا گرم شود)
  •   لایه‌برداری یا پوسته پوسته‌شدن پوست نوک پستان
  •   توده یا ضخیم‌شدن سینه
  •   قرمزی یا سوراخ سوراخ‌شدن پوست سینه (مثل پوست پرتقال)

 

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست

 

 علائم سرطان سینه التهابی

برخلاف سایر سرطان‌های سینه سرطان سینه التهابی معمولاً توده مشخصی در سینه ایجاد نمی‌کند. بنابراین معاینه بالینی پستان یا حتی ماموگرافی ممکن است سرطان التهابی سینه را تشخیص ندهد. با این حال تغییرات سطح سینه ناشی از این نوع سرطان را می‌توان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. علائم سرطان سینه التهابی می‌تواند به سرعت ایجاد شود و به سرعت پیشرفت کند. در نتیجه در صورت مشاهده هرگونه تغییر ناگهانی در بافت یا ظاهر سینه فوراً به پزشک مراجعه کنید. علائم سرطان سینه التهابی شامل این موارد است:

  •   سینه قرمز، متورم و خارش‌دار که در لمس حساس است.
  •   سطح سینه ممکن است ظاهری برآمده یا حفره‌دار پیدا کند.
  •   سنگینی، سوزش یا درد در یک سینه
  •   یک سینه به وضوح بزرگ‌تر از دیگری است
  •   نوک پستان معکوس (رو به داخل)
  •   تورم غدد لنفاوی در ناحیه زیر بازو یا تورم در بالای استخوان ترقوه
  •   علائم پس از یک دوره آنتی بیوتیک برطرف نمی‌شود.

 علائم سرطان سینه متاستاتیک

سرطان سینه متاستاتیک به سرطانی گفته می‌شود که به سایر نواحی بدن گسترش داده شده است. علائم این نوع سرطان با توجه به شدت درگیری اندام‌ها و میزان گسترش آن متفاوت است. همچنین گاهی اوقات سرطان سینه متاستاتیک می‌تواند هیچ علامتی ایجاد نکند. با این وجود در این قسمت به بررسی شایع‌ترین نشانه‌ها و علائم این سرطان می‌پردازیم:

  •   اگر سینه یا دیواره قفسه سینه تحت تأثیر قرار بگیرد؛ علائم ممکن است شامل درد، خروج ترشح از پستان، ایجاد توده یا ضخیم‌شدن در ناحیه زیربغل یا سینه باشد.
  •   اگر استخوان‌ها آسیب ببینند؛ علائم ممکن است شامل درد، شکستگی، یبوست یا کاهش هوشیاری به دلیل سطح بالای کلسیم باشد.
  •   اگر تومور در ریه‌ها تشکیل شود؛ علائم ممکن است شامل تنگی نفس یا مشکل در تنفس، سرفه، درد دیواره قفسه سینه یا خستگی شدید باشد.
  •   اگر کبد تحت تأثیر قرار گرفته باشد؛ علائم ممکن است شامل حالت تهوع، خستگی شدید، افزایش اندازه دور شکم، تورم پاها و دست‌ها به دلیل جمع‌شدن مایعات و زردی یا خارش پوست باشد.
  •   اگر سرطان به مغز یا نخاع گسترش پیدا کند؛ علائم می‌تواند به صورت درد، کاهش حافظه، سردرد، گیجی، تاری دید، مشکل در حرف‌زدن و حرکت یا تشنج باشد.

 

علائم سرطان سینه متاستاتیک

 

جمع بندی

در این مقاله به بررسی علائم سرطان سینه و انواع آن پرداختیم. درمان این نوع سرطان با توجه به پیشرفت بیماری و شدت آن برای هر فرد متفاوت است. در صورت تشخیص و شروع درمان در مراحل اولیه این بیماری با موفقیت کنترل می‌شود و افراد مبتلا می‌توانند زندگی طولانی و کاملی داشته باشند. با این حال درمان سرطان سینه در مراحل پایانی دشوارتر است و می‌تواند کشنده باشد.

در نتیجه بهتر است با توجه به علائم و تظاهرات سرطان در صورت مشاهده هرگونه تغییرات غیرعادی به پزشک مراجعه کنید تا از نظر ابتلا به این بیماری بررسی شوید. علاوه بر آن شما می‌توانید از طریق سایت دکترنکست تنها با چند کلیک به متخصص زنان آنلاین دسترسی داشته باشید و سوالات خود را در این زمینه از ایشان بپرسید.

 

منابع:

cancercenter، clevelandclinic، verywellhealth، moffitt، ncbi 

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر