مقدمه
زمانی از عبارت “از دست رفتن مکرر بارداری” استفاده میشود که یک خانم به هر دلیل بیشتر از 2 بار دچار قطع حاملگی شده باشد.
طبق مطالعات انجام شده این اتفاق به طور میانگین در 1 الی 5% از خانمهای در سن باروری اتفاق میافتد. دلایل مختلفی برای از دست رفتن بارداری وجود دارد. از این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سن بالا
- تاثیرات محیطی
- اختلالات آناتومیکی رحم
- اختلالات هورمونی
- ابتلا به سندرم آنتی فسفولیپید
- وجود اختلالات ژنتیکی متعدد
قابل ذکر است که علت این اختلال در 50% موارد به طور دقیق مشخص نیست و پزشک نمیتواند علتی برای از دست رفتن مکرر بارداری یک خانم پیدا کند. در مطالعات اخیری که در این زمینه انجام شده، دلایلی از قبیل تاثیر پاسخ سیستم ایمنی مادر مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعهای که در سال 2021 منتشر شد به بررسی ارتباط بین از دست رفتن مکرر حاملگی و خطر مرگ ناشی از سرطان پرداخت.
طراحی مطالعه
این مطالعه به صورت مشاهدهای و گذشتهنگر انجام شد. خانمهایی که در این مطالعه شرکت داشتند کسانی بودند که سه و یا بیشتر از سه بار دچار از دست رفتن بدون دلیل حاملگی شده بودند.
قطع حاملگی در این افراد در بین هفتههای 5 الی 24 حاملگی اتفاق افتاده بود. شرکت کنندگان در این مطالعه در بین سالهای 1990 الی 2010 وارد این مطالعه شدند. از طرف دیگر گروه کنترل این مطالعه کسانی بودند که حاملگی و زایمان نرمال داشتند. قابل ذکر است که شرکتکنندگان در این مطالعه از نظر سنی در یک رده بودند.
نتایج مطالعه
در این مطالعه 937 خانم با سابقه از دست رفتن مکرر حاملگی و همچنین 4685 خانم با حاملگی نرمال که از نظر سنی در یک رده بودند شرکت داشتند.
این مطالعه نشان داد که هیچ تفاوت قابل ملاحظهای بین این دو گروه از نظر ابتلا به سرطان وجود نداشت. همچنین این مطالعه بیان کرد که تفاوت قابل ملاحظهای از نظر خطر ابتلا به سرطان پستان در بین این دو گروه دیده نشده است.
از طرف دیگر تحلیل دادههای این مطالعه نشان داد که احتمال بروز سرطانهای دستگاه تناسلی و ادراری در افرادی که سابقه از دست رفتن مکرر حاملگی داشتند، بیشتر بود.
نتیجهگیری مطالعه
این مطالعه نشان داد که احتمال بروز سرطان پستان در این افراد تفاوتی با سایر افراد جامعه ندارد. از طرف دیگر، نویسندگان این مطالعه بیان کردند که احتمال بروز سرطانهای تناسلی ادراری در افرادی که سابقه از دست رفتن مکرر حاملگی داشتهاند، کمتر از افراد نرمال میباشد. آنها علت این مسئله را به سیستم ایمنی مادر مربوط دانستند. طبق نظر آنها، حساسیت زیاد سیستم ایمنی در این دسته از خانمها که ویژه به علت حساسیت بالای NK cellهای رحمی است، دلیل اصلی کاهش خطر سرطانهای تناسلی ادراری میباشد.
میتوانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر مطالعه کنید:
Cancer diagnosis among women with recurrent pregnancy
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید