بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران با سابقه سرطان

Table of Contents

مقدمه

ابتلا به سرطان و همچنین درمان‌ آن می‌تواند عوارض متعددی را برای بیمار به همراه داشته باشد. درمان‌های سرطان از قبیل رادیوتراپی، عمل جراحی و شیمی درمانی بسیار پر عارضه بوده و ممکن است در کوتاه مدت و یا حتی بعد از گذشت چندین سال، عوارض جانبی قابل توجهی را به همراه داشته باشند. افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده و در حال حاضر درمان شده‌اند در مقایسه با افراد نرمال جامعه، در خطر بیشتری برای ابتلا و همچنین مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند.

مطالعات مختلفی در این زمینه انجام شده و جنبه‌های مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته است. یک مطالعه که در سال 2021 منتشر شد، به بررسی میزان افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در طی 10 سال بعد از اتمام درمان بیماران سرطانی پرداخت. هدف از انجام این مطالعه مقایسه این احتمال در بین افراد درمان شده سرطان و افراد نرمال جامعه (بدون سابقه قبلی سرطان) بود.

روش انجام مطالعه

این مطالعه در بین سال‌های 2007 الی 2016 انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه سنی بین 40 الی 79 سال داشتند. این بیماران در گذشته مبتلا به سرطان شده و سپس درمان شده بودند. این بیماران از نظر احتمال ابتلا به هرگونه یبماری قلبی و عروقی تا 10 سال بعد از اتمام درمان، مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج مطالعه

تعداد شرکت کننندگان در این مطالعه 15095 نفر بود. متوسط سن شرکت کنندگان 55.2 سال بود. از این تعداد 1604 نفر (معدل 12.3%) قبلا سابقه ابتلا به سرطان را داشتند.

این مطالعه نشان داد که احتمال بروز بیماری قلبی عروقی در افراد مبتلا به سرطان بیشتر از افراد سالم بوده است. از بین سرطان‌های موجود، کسانی که به سرطان‌های مثانه، کلیه، پروستات، کولون، رکتوم، ریه، ملانوم و بیضه مبتلا بودند، در مقایسه افرادی که به سرطان‌های دیگر مبتلا بودند، احتمال بالاتری برای ابتلا به بیمار قلبی عروقی داشتند.

همچنین این مطالعه بیان کرد که سن نیز در نتایج بدست آمده موثر است. برای مثال تحلیل نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که در افردای که سن بین 60 تا 69 داشتند، احتمال ابتلا به اختلالات قلبی عروقی در طی 10 سال بعد از اتمام درمان سرطان، 1.24 برابر حالت طبیعی بود. البته قابل ذکر است که این ارتباط با رده‌های سنی دیگر مشاهده نشد.

نتیجه گیری

این مطالعه نشان داد که افرادی که قبلا سابقه ابتلا به سرطان داشته‌اند، احتمال بالاتری برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی در 10 سال بعد از اتمام درمان دارند.

بنابراین توصیه می‌شود که این بیماران به طور روتین توسط متخصص قلب ویزیت شده و شرایط قلبی و عروقی آن‌ها تحت نظر باشد. باید توجه داشت که ابتلا به بیماری‌های قلبی در این بیماران می‌تواند تا میزان زیادی باعث کاهش کیفیت زندگی و طول عمر آن‌ها شود.

Plus One-Ten-year cardiovascular risk among cancer survivors: The National Health and Nutrition Examination Survey

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر