چه راهکارهایی برای درمان سرطان دهانه رحم وجود دارد؟

درمان سرطان دهانه رحم

Table of Contents

سرطان دهانه رحم چگونه درمان می‌شود؟

سرطان دهانه رحم از جمله سرطان‌هایی است که ممکن است متعاقب ابتلا به ویروس HPV اتفاق بیفتد. استفاده از واکسن برای پیشگیری ابتلا به این ویروس توصیه می‌شود. چه کسانی باید واکسن HPV (گارداسیل) را دریافت کنند؟
جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، ایمونوتراپی و دارورسانی هدفمند برای درمان سرطان دهانه رحم مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای درمان سرطان رحم خوش خیم استفاده از داروها نیز ممکن است مد نظر قرار گیرد. نوع درمان شما با توجه به سن، مرحله سرطان، اینکه سرطان رحم بدخیم است یا خوش‌خیم و سایر مشکلات سلامتی انتخاب می‌شود. همه این درمان‌ها ممکن است باعث عوارض جانبی برای شما شود. تیم پزشکی در مدیریت این عوارض آموزش دیده‌اند و شما برای پشتیبانی و مشاوره می‌توانید با آن‌ها صحبت کنید. در این مطلب دکترنکست به انواع روش‌های درمانی سرطان دهانه رحم می‌پردازیم و به این سوال که آیا سرطان رحم قابل درمان است پاسخ می‌دهیم.

بیشتر بدانید: علائم و درمان زگیل تناسلی زنان

جراحی

جراحی به‌عنوان راه درمان سرطان رحم با هدف‌های متفاوتی انجام می‌شود:

  • کمک به تشخیص سرطان دهانه رحم
  • تشخیص میزان گسترش سرطان
  • درمان سرطان به خصوص در مراحل اولیه

همچنین جراحی‌های متفاوتی بسته به میزان گسترش سرطان و مرحله بیماری می‌تواند انجام شود: جراحی برای برداشتن رحم به‌عنوان درمان سرطان رحم پیشرفته، تخمدان‌ها، غدد لنفاوی اطراف بافت یا برداشتن بافت‌هایی از روده، مثانه و مقعد.

سرطان دهانه رحم

رادیوتراپی

در رادیوتراپی از پرتوهای اشعه ایکس یا تابش برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. پرتو درماني تکنیک‌های مختلفی مثل براکی تراپی دارد. اگر پزشک معالج، پرتودرمانی در ناحیه لگن را توصیه کند ممکن است عوارض جانبی زیر به وجود آید:

ارتباط سریع و ساده با بهترین
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست

 

شیمی‌ درمانی

در شیمی درمانی از داروهای شیمیایی برای درمان استفاده می‌شود. این درمان با هدف تخریب سلول‌های سرطانی صورت می‌گیرد. عوارض جانبی شیمی درمانی می‌تواند متفاوت باشد و به نوع دارو بستگی دارد:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • ریزش مو
  • خستگی
  • ناباروری
  • یائسگی زودرس

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی درمانی است که از سیستم ایمنی برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. برخی از داروهای ایمونوتراپی، مانند آنتی‌بادی مونوکلونال به بیش از یک روش برای کنترل سلول‌های سرطانی عمل می‌کند و می‌تواند درمان هدفمند نیز در نظر گرفته شود. عوارض جانبی داروهای ایمونوتراپی شامل خستگی، تب، سردرد، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، درد مفاصل و اسهال می‌باشد.

دارورسانی هدفمند

درمان سرطان گردنه رحم با استفاده از داروها یا مواد دیگر برای شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی خاص بدون آسیب رساندن به سلول‌های طبیعی و سالم است. درمان آنتی‌بادی مونوکلونال نوعی درمان هدفمند است که می‌تواند به تنهایی یا همراه داروها، سموم یا مواد رادیواکتیو مستقیما به سلول‌های سرطانی حمله کند. این درمان می‌تواند عوارض شایعی مانند خستگی، حالت تهوع و فشار خون بالا ایجاد کند.

درمان سرطان دهانه رحم

انواع درمان سرطان دهانه رحم بر اساس پیشرفت بیماری

درمان در مراحل اولیه

زمانی که سرطان از دهانه رحم گسترش نیافته باشد، جراحی یک روش درمانی رایج است. انجام غربالگری‌های منظم مثل غربالگری اپ اسمير می‌تواند به تشخیص در مراحل اولیه کمک کند. اگر پزشک تشخیص دهد که ممکن است سلول‌های سرطانی در بدن وجود داشته باشد ممکن است پس از جراحی، پرتودرمانی را توصیه کند. پرتودرمانی ممکن است خطر عود سرطان را کاهش دهد.

درمان در مراحل پیشرفته

در صورت پیشرفته‌شدن سرطان، به درمان گسترده‌تری نیاز است. این درمان معمولا شامل پرتودرمانی یا ترکیبی از پرتودرمانی و شیمی درمانی است. در مراحل بعدی سرطان، متخصصین درمان‌هایی را برای تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی ارائه می‌دهند. در صورتی که در مورد سرطان دهانه رحم نگرانی دارید می‌توانید با استفاده از نوبت دهی پزشکان فوق تخصص بیماری های زنان و زایمان( جراحی کانسر ) با پزشک مشورت کنید.

سوالات متداول

سرطان رحم بدخیم قابل درمان است

بله، درمان سرطان رحم بدخیم معمولاً با جراحی شروع می‌شود، به‌ویژه هیسترکتومی برای برداشتن رحم و گاهی بافت‌های اضافی بسته به مرحله و وسعت سرطان لازم است. بسته به مرحله تشخیص و شرایط فردی، درمان‌های اضافی ممکن است شامل پرتودرمانی، شیمی‌درمانی، هورمون‌درمانی، درمان هدفمند یا ایمونوتراپی باشد.
اشتراک گزاری مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین قرص برای تنبلی تخمدان
بهترین قرص برای تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان، که بیشتر به نام سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) شناخته می‌شود، یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر