سرطان دهانه رحم چگونه درمان میشود؟
سرطان دهانه رحم از جمله سرطانهایی است که ممکن است متعاقب ابتلا به ویروس HPV اتفاق بیفتد. جراحی، شیمیدرمانی، رادیوتراپی، ایمونوتراپی و دارورسانی هدفمند برای درمان سرطان دهانه رحم مورد استفاده قرار میگیرند. نوع درمان شما با توجه به سن، مرحله سرطان و سایر مشکلات سلامتی انتخاب میشود. همه این درمانها ممکن است باعث عوارض جانبی برای شما شود. تیم پزشکی در مدیریت این عوارض آموزش دیدهاند و شما برای پشتیبانی و مشاوره میتوانید با آنها صحبت کنید. در این مطلب دکترنکست به انواع روشهای درمانی سرطان دهانه رحم میپردازد.
جراحی
جراحی برای سرطان دهانه رحم با هدفهای متفاوتی انجام میشود:
- کمک به تشخیص سرطان دهانه رحم
- تشخیص میزان گسترش سرطان
- درمان سرطان به خصوص در مراحل اولیه
همچنین جراحیهای متفاوتی بسته به میزان گسترش سرطان و مرحله بیماری میتواند انجام شود: جراحی برای برداشتن رحم، تخمدانها، غدد لنفاوی اطراف بافت یا برداشتن بافتهایی از روده، مثانه و مقعد.
رادیوتراپی
در رادیوتراپی از پرتوهای اشعه ایکس یا تابش برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. اگر پزشک معالج، پرتودرمانی در ناحیه لگن را توصیه کند ممکن است عوارض جانبی زیر به وجود آید:
- اسهال
- حالت تهوع
- ناراحتی معده
- تحریک مثانه
- تنگ شدن واژن
- چرخه قاعدگی نامنظم
- یائسگی زودرس
متخصصان زنان و زایمان و نازایی در دکترنکست
شیمی درمانی
در شیمی درمانی از داروهای شیمیایی برای درمان استفاده میشود. این درمان با هدف تخریب سلولهای سرطانی صورت میگیرد. عوارض جانبی شیمی درمانی میتواند متفاوت باشد و به نوع دارو بستگی دارد:
- اسهال
- حالت تهوع
- ریزش مو
- خستگی
- ناباروری
- یائسگی زودرس
ایمونوتراپی
ایمونوتراپی درمانی است که از سیستم ایمنی برای مبارزه با سرطان استفاده میکند. برخی از داروهای ایمونوتراپی، مانند آنتیبادی مونوکلونال به بیش از یک روش برای کنترل سلولهای سرطانی عمل میکند و میتواند درمان هدفمند نیز در نظر گرفته شود. عوارض جانبی داروهای ایمونوتراپی شامل خستگی، تب، سردرد، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، درد مفاصل و اسهال میباشد.
دارورسانی هدفمند
این درمان با استفاده از داروها یا مواد دیگر برای شناسایی و حمله به سلولهای سرطانی خاص بدون آسیب رساندن به سلولهای طبیعی و سالم است. درمان آنتیبادی مونوکلونال نوعی درمان هدفمند است که میتواند به تنهایی یا همراه داروها، سموم یا مواد رادیواکتیو مستقیما به سلولهای سرطانی حمله کند. این درمان میتواند عوارض شایعی مانند خستگی، حالت تهوع و فشار خون بالا ایجاد کند.
انواع درمان سرطان دهانه رحم بر اساس پیشرفت بیماری
درمان در مراحل اولیه
زمانی که سرطان از دهانه رحم گسترش نیافته باشد، جراحی یک روش درمانی رایج است. اگر پزشک تشخیص دهد که ممکن است سلولهای سرطانی در بدن وجود داشته باشد ممکن است پس از جراحی، پرتودرمانی را توصیه کند. پرتودرمانی ممکن است خطر عود سرطان را کاهش دهد.
درمان در مراحل پیشرفته
در صورت پیشرفتهشدن سرطان، به درمان گستردهتری نیاز است. این درمان معمولا شامل پرتودرمانی یا ترکیبی از پرتودرمانی و شیمی درمانی است. در مراحل بعدی سرطان، متخصصین درمانهایی را برای تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی ارائه میدهند.