دیابت و تاثیر آن بر بروز اختلالات جنسی در مردان

Table of Contents

مقدمه

دیابت ملیتوس، نوعی بیماری مربوط به غدد درون ریز بدن است. این بیماری بسیار پرعارضه بوده و می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد. میزان شیوع این بیماری در سرتاسر جهان در حال افزایش می‌باشد. قابل ذکر است که سن ابتلا به این بیماری نیز کاهش یافته است. طبق مطالعات جدید انجام شده، در حال حاضر در جهان 463 میلیون نفر مبتلا به این بیماری می‌باشند.

روش انجام مطالعه

طبق تخمین‌های صورت گرفته در این مطالعه، تعداد افراد مبتلا به این بیماری در سال 2030 به 578 میلیون نفر خواهد رسید.

اختلالات متابولیکی که به دنبال این بیماری ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث آسیب به فرد بیمار شده و کیفیت زندگی او را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. تا به امروز علت مولکولی دقیق بروز آسیب‌های ایجاد شده به دنبال این بیماری مشخص نشده است. در بیمارانی که به دیابت ملیتوس مبتلا هستند، سطح قند خون به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. علت این مسئله مقاومت سلول‌های بدن به انسولین است. افزایش طولانی مدت قند خون می تواند با عوارض متعددی همراه باشد. از این عوارض می‌توان به نوروپاتی عروقی، آسیب عروقی اکسیداتیو، اختلال متابولیسم روی و سندرم مقاومت به انسولین اشاره کرد. در این بین اختلال عملکرد عروق کوچک و آسیب‌های اکسیداتیو یکی از اصلی‌ترین عوامل آسیب‌های ایجاد شده توسط این بیماری و به ویژه اختلال عملکرد جنسی بیمار می‌باشند.

از طرف دیگر، کاهش سطح انسولین و همچنین مقاومت به آن باعث آسیب به هیپوتالاموس، غده هیپوفیز و گنادها می‌شود. به دنبال آسیب به این ارگان‌های حیاتی، عملکرد سیستم هورمونال بدن مختل می‌شود. برای مثال ترشح هورمون‌های جنسی از قبیل GNRH (هورمون ترشح شده از غده هیپوتالاموس که باعث تحریک هورمون سازی هیپوفیز می‌شود)، LH، FSH (این دو هورمون توسط غده هیپوفیز تولید شده و باعث تحریک گنادها می‌شوند) و تستسترون به دنبال ابتلا به دیابت کاهش می‌یابد. از طرف دیگر دیابت باعث آتروفی بیضه‌ها، آتروفی و آسیب سلول‌های استرومال، آسیب به  مجاری سمینیفر و سایر قسمت‌های سیستم جنسی مردانه می‌شود.

نتایج مطالعه

آسیب‌های ذکر شده می‌توانند تا حد زیادی باعث اختلال عملکرد جنسی و تولید مثلی فرد بیمار شوند. در نهایت می‌توان گفت، با توجه به اینکه همچنان علل تاثیر دیابت بر روی اختلال عملکرد سیستم جنسی به طور کامل مشخص نیست، مطالعات بیشتری در این زمینه در حال انجام می‌باشد. این مطالعات می‌توانند اطلاعات بسیار مناسبی در مورد مکانیسم آسیب و روش‌های پیشگیری و درمان آسیب‌های به وجود آمده را در اختیار ما قرار دهند. قابل ذکر است که پیشگیری از بروز دیابت بهترین روش برای جلوگیری از این اختلالات می‌باشد. همچنین در صورت ابتلا به دیابت، کنترل دقیق قند خون بیمار و انجام معاینات دوره‌ای توسط پزشک، در پیشگیری از بسیاری از اختلالات ذکر شده موثر خواهد بود.

Pubmed-Diabetes Mellitus Causes Male Reproductive Dysfunction: A Review of the Evidence and Mechanisms

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک گزاری مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مالاریا
مالاریا و پیشرفت‌های درمانی

از سال ۲۰۰۰، جهان در برابر مالاریا پیشرفت تاریخی داشته است و جان میلیون‌ها نفر از این بیماری نجات یافته

ریتم سینوسی طبیعی (NSR)
ریتم سینوسی طبیعی چیست؟

ریتم سینوسی طبیعی (NSR) ریتمی است که از گره سینوسی منشأ می‌گیرد و ریتم یک قلب سالم را توصیف می‌کند.

آنلاین نوبت بگیر

آنلاین نوبت بگیر