مجله سلامت دکترنکست

مشخصات علائم کرونا در کودکان سنین مدرسه

فهرست مطالب

کووید-۱۹ در کودکان معمولاً بدون علامت یا خفیف و کوتاه مدت می‌باشد. با وجود اینکه بیماری طولانی مدت هم گزارش شده است، اما شیوع و ویژگی‌های آن نامشخص است. یک مطالعه با هدف تعیین مدت بیماری و ویژگی‌های کووید-۱۹ در کودکان سنین مدرسه در انگلستان که برای SARS-CoV-2 مورد آزمایش قرار گرفتند، انجام شد. در این مقاله، از داده‌های مطالعه علائم کووید، یکی از بزرگترین مطالعات اپیدمیولوژیک مشارکتی شهروندان بریتانیایی تا به امروز استفاده شد.

در این مطالعه کوهورت آینده نگر، اطلاعات مربوط به کودکان مدرسه‌ای انگلستان (سن ۵ تا ۱۷ سال گزارش شد. شرکت کنندگان داوطلب بودند و از یک اپلیکیشن تلفن همراه که به طور مشترک توسط Zoe Limited و King’s College London راه اندازی شده بود، استفاده کردند.

مدت زمان بیماری و شیوع، مدت زمان و تاثیرگذاری علائم بر زندگی افرادی که SARS-CoV-2 آن‌ها مثبت تشخیص داده شده و تعیین مدت بیماری آن‌ها امکان پذیر بود، به طور کلی بررسی شده و در دو گروه کودکان جوانتر (۵-۱۱ سال) و بزرگتر (۱۲-۱۷ سال) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. داده‌های مربوط به کووید-۱۹ کودکان دارای علامت اما با آزمایش SARS-CoV-2 منفی، که از نظر سن، جنسیت و هفته آزمایش، نیز قبول واقع شدند، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نتایج مطالعه

۲۵۸۷۹۰ کودک ۵ تا ۱۷ ساله بین ۲۴ مارس ۲۰۲۰ و ۲۲ فوریه ۲۰۲۱ توسط گزارش شدند، از این تعداد ۷۵۵۲۹ کودک دارای نتایج آزمایش معتبرSARS-CoV-2 بودند. ۱۷۳۴ کودک (۵۸۸ کودک کوچکتر و ۱۱۴۶ کودک بزرگتر) دارای نتیجه آزمایش SARS-CoV-2 مثبت و مدت بیماری قابل محاسبه در بازه زمانی مطالعه بودند (شروع بیماری بین ۱ سپتامبر ۲۰۲۱ و ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱).

شایع‌ترین علائم، سردرد (۱۰۷۹ از ۱۷۳۴ کودک) و خستگی (۹۵۴ از ۱۷۳۴ کودک) بود. مدت متوسط ​​بیماری در کودکان ۶ روز در مقابل ۳ روز در کودکان با تست منفی بود و با سن ارتباط مثبت داشت. طول مدت متوسط بیماری ​​برای کودکان بزرگتر (7 روز) بیشتر از کودکان کوچکتر (۵ روز) بود.

بیماری برای ۷۷ نفر از ۱۷۳۴ کودک (۴/۴٪) حداقل ۲۸ روز طول کشید که بیشتر این جمعیت را کودکان بزرگتر تشکیل داده بودند. شایع‌ترین علائم این کودکان در 4 هفته اول بیماری عبارت بود از خستگی (۶۵ از ۷۷)، سردرد (۶۰ از ۷۷) و آنوسمیا (۶۰ از ۷۷)؛ با این حال، پس از روز ۲۸، شدت علائم (میانه ۲ علامت) در مقایسه با هفته اول بیماری (میانه 6 علامت) کاهش یافته بود.

فقط ۲۵ نفر (۱/۸ ٪) از ۱۳۷۹ کودک حداقل ۵۶ روز علائم را تجربه کردند. تعداد کمی از کودکان (۱۵ کودک) در گروه با آزمایش منفی حداقل ۲۸ روز علائم داشتند. با این حال، این کودکان شدت و تاثیر علائم بیشتری را طی بیماری خود (۹ علامت، در مقابل ۸) و بعد از روز ۲۸ (۵ علامت، در مقایسه با ۲) نسبت به کودکانی که دارای تست مثبت SARS-CoV-2 بودند، تجربه کردند.

سخن آخر

اگرچه کویید-۱۹ در کودکان معمولاً کوتاه مدت و علائم آن کم است، اما برخی از کودکان مبتلا، بیماری طولانی مدتی را تجربه می‌کنند. این مطالعه نشان داد شدت و تاثیر علائم در این کودکان با گذشت زمان افزایش نیافت و بیشتر آن‌ها تا روز ۵۶ بهبود پیدا کردند. برخی از کودکانی که تست SARS-CoV-2 آن‌ها منفی بود نیز بیماری‌های مداوم و سنگینی داشتند. به نظر می‌رسد به یک رویکرد جامع برای همه کودکان مبتلا به بیماری مداوم در طول پاندمی نیاز باشد.

The Lancet-Illness duration and symptom profile in symptomatic UK school-aged children tested for SARS-CoV-2

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *