مقدمه مطالعه
ویرایش اولیه برای دستورالعمل بالینی سیروز کبدی در سال 2010 و ویرایش دوم آن در سال 2015 توسط انجمن گوارش ژاپن منتشر شد. سومین ویرایش هم در سال 2020 منتشر شد. علاوه بر سوالات بالینی (CQs)، سوالات زمینهای (BQs) نیز ویژگیهای جدیدی برای دانش پایه بالینی هستند. سوالات آینده مطالعه (FRQs) ویژگیهای جدید اضافهشده بالینی مهم هستند.
محتوای مطالعه سیروز کبدی
دربارهی درمان سیروز کبدی، پیدایشهای جدید بعد از گذشت 5 سال از زمان ویرایش دوم گزارش شدهاند. در این مقالهی مروری، تصمیم گرفتند تا حد ممکن با مراجعه به آخرین دستورالعملهای بینالمللی، استانداردهای آن را مطابقت دهند. عوامل تازه ایجاد شده برای عوارض مختلف نیز پیشرفت بزرگی داشتهاند. در مقایسه با آخرین دستورالعملهای جهانی، مانند انجمن اروپایی برای مطالعه کبد (EASL) و انجمن آمریکایی برای مطالعه بیماریهای کبدی (AASLD)، دادههایی را بر اساس شواهد برای عمل بالینی در ژاپن معرفی میکنند.
نمودار تغذیه درمانی براساس دستورالعملهای خارجی برای مراقبتهای پزشکی روزانه، مفید ارزیابی شد. آنها همچنین چندین مورد مهم بالینی را توضیح میدهند که اخیراً مورد توجه قرار گرفته است و در آخرین نسخهها به آنها اشاره نشده است. این نسخه خلاصه مسائل مربوط به مدیریت سیروز کبدی و چندین عارضه در عمل بالینی را شرح میدهد.
محتوا با یک الگوریتم تشخیصی، نمودار جریان تغذیه درمانی و آسیت انکساری آغاز میشود. این محتوا برای بیماران مبتلا به سیروز از اهمیت زیادی برخوردار است. علاوه بر درمان ضد ویروسی جدید برای هپاتیت B و C سیروز کبدی، جدیدترین درمانهای سیروز غیر ویروسی مانند استئاتوهپاتیت الکلی / استئاتوهپاتیت غیرالکلی (ASH/NASH) و سیروز کبدی مرتبط با خود ایمنی نیز شرح داده شده است.
عوارض سیروز کبدی
همچنین آخرین شواهد مربوط به تشخیص و درمان عوارض سیروز کبدی، یعنی خونریزی گوارشی، آسیت، سندرم کبدی و آسیب حاد کلیه، انسفالوپاتی کبدی، ترومبوز سیاهرگی، سارکوپنی، گرفتگی عضلات، ترومبوسیتوپنی، خارش، سندرم کبدی و ریوی، فشار خون بالا و کمبود ویتامین D، از جمله BQ ، CQ و FRQ هستند.
نتیجه
در نهایت، این دستورالعمل پیشآگهی و پیوند کبد به ویژه تمرکز بر چندین یافته جدید از آخرین نسخه را پوشش میدهد. از آنجا که این مطالعه مروری یک دستورالعمل مشترک برای هر دو جامعه است، محتوای یکسانی را به طور همزمان در مجله رسمی انگلیسی JSGE و JSH منتشر میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه فرمایید:
PubMed- Evidence-based clinical practice guidelines for Liver Cirrhosis 2020
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید