مجله سلامت دکترنکست

گردن‌درد و ارتباط آن با استفاده از گوشی‌های هوشمند

فهرست مطالب

پیش‌ زمینه

تکنولوژی تلفن همراه به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است. در سال ۲۰۱۸ تعداد ۶۶/۲ میلیون نفر در اتیوپی از تلفن همراه استفاده می‌کردند. مشکلات اسکلتی-عضلانی مربوط به استفاده از گوشی‌های هوشمند در قسمت‌های مختلف بدن از ۸/۲٪ تا ۸۹/۹٪ گزارش شده است. در این میان، گردن‌درد بیشترین میزان شیوع را دارد که از ۱۷/۳٪ تا ۶۷/۸٪ متغیر است.

با این حال شواهد محدودی مبتنی بر ارتباط گردن‌درد و استفاده از گوشی‌های هوشمند وجود دارد. بنابراین، اخیراً، مطالعه‌ای به منظور تعیین ارتباط گردن‌درد و عوامل مرتبط با استفاده از گوشی‌های هوشمند در اتیوپی انجام شده است. در ادامه به بیان خلاصه مطالعه مورد نظر می‌پردازیم.

هدف مطالعه گردن‌درد و ارتباط آن با استفاده از گوشی‌های هوشمند

هدف از این مطالعه، تعیین شیوع و عوامل مرتبط با گردن‌درد در میان کاربران گوشی‌های هوشمند در دانشگاه گوندار اتیوپی بود.

روش انجام مطالعه گردن‌درد

یک مطالعه مقطعی از نوامبر تا دسامبر ۲۰۱۹ برای تعیین شیوع و عوامل مرتبط با گردن‌درد انجام شد. نمونه‌ی مورد بررسی در این مطالعه، ۸۴۵ دانشجوی دانشگاه گوندار اتیوپی بودند که از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کردند. از یک پرسشنامه خودمحور که از پرسشنامه اسکلتی-عضلانی «نوردیک» اقتباس شده بود، برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد. متغیرهای مستقلی که دارای ارتباط معنا‌داری بودند با استفاده از مدل‌های رگرسیون لجستیک شناسایی شدند. نتایج با استفاده از متون و جداول توزیع فراوانی گزارش شدند.

یافته‌ها

از میان 845 پرسشنامه توزیع شده، 808 نفر به‌ آن پاسخ دادند. بنابراین، میزان پاسخ‌دهی ۹۵/۶٪ بود. شیوع کلی گردن‌درد در 12 ماه گذشته در کاربران گوشی‌های هوشمند ۴۷/۴٪ بود. عواملی که به طور قابل توجهی با گردن‌درد (با تاثیر مثبت یا منفی) مرتبط بودند؛ عبارت‌اند از:

دانشجوی سال‌ آخر دانشگاه بودن، ورزش منظم روزانه، سیگار کشیدن، تحرک نداشتن، تعداد وقفه‌های حین استفاده از تلفن همراه، استفاده از گوشی‌‌های هوشمند بیش از 6 ساعت در روز، استفاده از سایر دستگاه‌های هوشمند، تعدد رسانه‌های اجتماعی مورد استفاده در روز و دستگاه‌های هوشمند مورد استفاده برای بازی‌کردن.

نتیجه‌گیری گردن‌درد و ارتباط آن با استفاده از گوشی‌های هوشمند

مطالعه حاضر شرح می‌دهد که نزدیک به نیمی از شرکت‌کنندگان در مطالعه در 12 ماه گذشته درد گردن را تجربه کرده‌اند. دانشجوی سال‌ آخر دانشگاه بودن، ویژگی‌های شخصیتی، استفاده از گوشی‌های هوشمند برای مدت طولانی‌، بازی‌کردن، استراحت‌ نکردن بین ساعات طولانی استفاده از تلفن همراه، استفاده از سایر دستگاه‌های الکترونیکی و افزایش تعداد رسانه‌های اجتماعی مورد استفاده، باعث ایجاد گردن‌درد در میان کاربران گوشی‌های هوشمند می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه فرمایید:

Pubmed-Burden of neck pain and associated factors among smart phone user students in University of Gondar, Ethiopia

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *