مقدمه
عوامل متعددی در بروز سرطان تیروئید موثر هستند. برخی از این عوامل به طور دقیق شناخته شدهاند. سندرم آپنه انسدادی خواب یک از عواملی است که ممکن است بروز این سرطان را افزایش دهد. تا به حال مطالعات اندکی در مورد ارتباط بین آپنه انسدادی خواب و سرطان تیروئید انجام شده است.
برخی از مطالعات ذکر کردهاند که آپنه خواب میتواند جلوی بروز بدخیمیها را بگیرد و از طرف دیگر برخی از این مطالعهها نظر کاملا متفاوتی دارند. سندرم انسدادی خواب نوعی اختلال خواب است که به طور شایع در خانمها (2 الی 3%) و آقایان (4 الی 5%) دیده میشود. در این حالت، برای چند لحظه تنفس فرد در حین خواب متوقف میشود. افرادی که به این اختلال دچار هستند و تحت درمان نمیباشند، در طی خواب چندین بار (تا 100 بار) از خواب بیدار میشوند. همین مسئله باعث پایین بودن کیفیت خواب شخص شده و علائم اختلالات متعددی را به همراه دارد.
از این اختلالات میتوان به خواب آلودگی در طول روز، خر و پف کردن بلند، خوابیدن با دهان باز که میتواند با گلودرد و خشکی دهان همراهی داشته باشد و همچنین اختلال تمرکز در طول روز اشاره کرد. یک مطالعه که در سال 2021 انجام شد، به بررسی ارتباط بین سرطان تیروئید و آپنه انسدادی خواب پرداخت.
روش انجام مطالعه
این مطالعه که در کره انجام گرفت، به طور گذشتهنگر از اطلاعات سازمان بیمه کرده استفاده کرد. در این مطالعه 198574 بیمار شرکت داشتند. این بیماران در طی سالهای 2007 الی 2014 وارد مطالعه شدند. سن متوسط این بیماران 20 سال بود و اخیرا مورد تشخیص آپنه انسدادی تنفسی قرار گرفته بودند. از طرف دیگر 992870 نفر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. مدت زمان متوسط پیگیر بیماران 4.5 سال بود. هدف نهایی مطالعه بررسی بروز سرطان جدید تیروئید در این بیماران بود.
نتایج مطالعه
این مطالعه بیان کرد که ابتلا به سندرم آپنه انسدادی تنفسی می تواند باعث افزایش بروز سرطان تیروئید شود. این مطالعه نشان داد که بروز سرطان تیروئید در هر دو جنس بالا بود ولی در مردان به مقدار قابل توجهی از زنان بیشتر بود. قابل ذکر است که احتمال بروز این سرطان در افراد مبتلا به آپنه خواب در سنین میانسالی به میزان قابل ملاحظهای بیشتر (در مقایسه با افراد جوان و افراد پیر) است.
نتیجه گیری مطالعه
این مطالعه نشان داد که بروز این سرطان به میزان قابل ملاحظهای با ابتلا به آپنه انسدادی خواب درمان نشده مرتبط میباشد. این مطالعه همچنین بیان کرد که این ارتباط به ویژه در افراد با رده سنی میانسال قویتر است. بنابراین افرادی که به این اختلال دچار هستند، برای کاهش علائم آپنه خواب و همچنین برای کاهش احتمال بروز سرطان تیروئید، نیازمند درمان آن میباشند.
میتوانید متن کامل این مقاله را در لینک زیر مطالعه کنید:
Association between obstructive sleep apnea and thyroid cancer incidence
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید