مجله سلامت دکترنکست

تغذیه و سلامت دهان در کارکنان مراقبت‌های بهداشتی

فهرست مطالب

کارکنان مراقبت‌های بهداشتی این امکان را ایجاد کرده‌اند که افراد در خانه درمان‌های لازم را دریافت کنند و از برخی مراقبت‌های پرهزینه اجتناب کنند. هدف از این مطالعه توصیف وضعیت تغذیه و سلامت دهان، کیفیت زندگی مراقبان بهداشت خانوادگی بالای 65 سال و همچنین افراد دریافت‌کننده مراقبت از آن‌ها می‌باشد. در این مطالعه همچنین تاثیر رژیم غذایی و توصیه‌های بهداشت دهان و دندان به طور جداگانه بر وضعیت تغذیه‌ای و سلامت دهان آن‌ها ارزیابی شده است.

در مجموع 250 نفر شامل کارکنان مراقبت بهداشتی و گیرندگان مراقبت از آن‌ها با سن 65 سال و بالاتر در این مطالعه مداخله‌ای 6 ماهه در فنلاند شرکت کردند. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به گروه‌های مداخله یا کنترل تقسیم شدند. جمع‌آوری داده‌ها در سه زمان انجام شد: در ابتدا، 6 ماه بعد و 12 ماه پس از شروع. تغذیه و سلامت دهان به عنوان پیامد اولیه در نظر گرفته شد. وضعیت تحرک و عملکردی، وضعیت شناختی، کیفیت زندگی، علائم افسردگی، داروهای مصرفی که از طریق پرسشنامه سوال شده بود به عنوان پیامد ثانویه جمع‌آوری شدند.

در ابتدا همه توسط یک پرستار، متخصص تغذیه و دندان‌پزشک معاینه شدند. گروه کنترل، مداخله‌ای دریافت نکردند. اما اگر وضعیت بهداشتی آن‌ها ایجاب می‌کرد، در معرض سوتغذیه بودند و یا به مراقبت فوری دندان‌پزشکی نیاز داشتند، مراقبت‌های لازم را دریافت می‌کردند. همچنین اگر بیماری به علت آلزایمر، پارکینسون، دیابت یا بیماری‌های قلبی عروقی همزمان دارو دریافت می‌کرد به درمان خود ادامه می‌داد.

غربالگری تغذیه با آزمایش MNA ارزیابی می‌شود. این ارزیابی شامل ارزیابی کل سلامت، رژیم غذایی، اندازه‌گیری‌های تن سنجی، خود ارزیابی و ارزیابی ذهنی آن‌ها است. مواردی مانند وزن، غلظت آلبومین پلاسما و پرآلبومین نیز اندازه‌گیری شد.

دندانپزشک نیز وضعیت دهان و دندان بیماران را معاینه و ثبت می‌کرد. مواردی مانند تعداد دندان‌ها، پوسیدگی، پر شدن و وجود پروتز متحرک نیز ثبت شد.

گروه مداخله

مداخله تغذیه متناسب با آزمایش MNA و اطلاعات مربوط به غلظت آلبومین پلاسما و سوابق غذایی 4 روزه بود. به افرادی که دچار سوتغذیه یا کاهش وزن بودند برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی بر پایه پروتئین و افزایش میان‌وعده توصیه شد. رژیم آن‌ها باید سرشار از مواد لبنی، سبزیجات و مواد پروتئینی گیاهی می‌بود. به این افراد راهنمایی‌های لازم در خصوص تغذیه و مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان داده شد.

در خصوص مداخله دهان و دندان ابتدا شرکت‌کنندگان معاینه می‌شدند. این مداخله حداقل شامل یکی از دستورالعمل‌های زیر بود: مسواک‌زدن دندان‌ها، تمیز کردن بین دندان‌ها، نگهداری پروتزها، مراقبت از خشکی دهان یا مواردی دیگر. تجزیه و تحلیل نیز با استفاده از نرم‌افزار SPSS انجام شد.

اهمیت مراقبت خانواده باید برای جامعه به رسمیت شناخته شود. مطالعات قبلی نیز نشان داده‌اند که تغذیه مناسب می‌تواند بهبودی بیماران را تسریع کند. همچنین می‌تواند مدت بستری طولانی‌مدت را کاهش دهد. از این طریق هزینه‌های درمان کاهش پیدا می‌کند. نقاط قوت مطالعه طراحی کنترل‌شده مبتنی بر جمعیت با رویکرد بین رشته‌ای بود. این مطالعه همچنان در حال انجام است و انتظار می‌رود تا پایان دسامبر 2021 کامل شود.

PubMed- Optimizing nutrition and oral health for caregivers—intervention protocol

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک  یوتیوب

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

نظر شما برای ما ارزشمند است! افکارتان را به اشتراک بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *