مجله سلامت دکترنکست

داروهای ضدویروس خوراکی در مدیریت COVID-19

داروهای ضدویروس خوراکی

فهرست مطالب

اپیدمی COVID-19 هنوز به طور کامل قابل کنترل نیست. دستاوردهای بزرگی از مطالعات مختلف حاصل شده است و بسیاری از داروهای ضد‌ویروسی اثرات درمانی خوبی در برابر COVID-19 نشان داده‌اند. با این حال همچنان داروی ضد‌ویروس خوراکی موثری برای درمان COVID-19 در دسترس نیست. در ادامه به طور خلاصه به یک متاآنالیز می‌پردازیم. در این متاآنالیز میزان مرگ‌ومیر یا بستری شدن در بیمارستان و عوارض جانبی در بین بیماران COVID-19 با مصرف سه ضد ویروس خوراکی جدید شامل molnupiravir، fluvoxamine و Paxlovid بررسی شده است. در این مطالعه پایگاه‌های اطلاعاتی علمی و پزشکی، مانند PubMed، Web of Science، Embase و Cochrane Library برای یافتن مقالات مرتبط بررسی شدند.

Molnupiravir

Molnupiravir، یک مهارکننده خوراکی فعال RdRp با مشخصات فارماکوکینتیک مطلوب است. اهمیت این دارو به دلیل توانایی آن در مهار تکثیر SARS-COV-2، حذف سریع SARs-COV-2، کاهش بار ویروسی و بهبودی سریع بیمار می‌باشد. علاوه بر این، Molnupiravir اثربخشی و ایمنی امیدوارکننده‌ای را در آزمایش‌های بالینی فاز I/II/III نشان داده است. مطالعات نشان داده است که این دارو خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را در بزرگسالان غیر بستری مبتلا به بیماری کووید-19 خفیف تا متوسط که در معرض خطر پیش‌آگهی ضعیف هستند، تقریباً ۵۰٪ کاهش می‌دهد.

Fluvoxamine

Fluvoxamine، یک داروی خوراکی دیگر و یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین و آگونیست گیرندهσ-1 ، قابلیت درمان سرپایی زودهنگام COVID-19 را در مطالعات قبلی نشان داده است. این دارو همچنین ایمنی و اثربخشی خوبی را در بیماران تحت درمان در واحد مراقبت‌های ویژه (ICU) نشان داده است.

Paxlovid

Paxlovid یک داروی ضدویروسی مهارکننده پروتئاز SARS-CoV-2 است که توسط شرکت Pfizer توسعه یافته و به طور خاص برای تجویز خوراکی طراحی شده است. مطالعه‌ای اخیر نشان داد که Paxlovid خطر بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را تا ۸۹٪ کاهش می‌دهد.

نتایج مطالعه حاضر

کاهش میزان بستری و مرگ‌ومیر به دنبال مصرف داروهای ضدویروس خوراکی

در مجموع هشت مطالعه در این بررسی وارد شد. در بررسی این مطالعات مشخص شد که این داروهای خوراکی، میزان بستری شدن بیماران COVID-19 را تقریباً ۶۷٪ کاهش می‌دهند. همچنین میزان مرگ‌و‌میر را تا ۵۶٪ در این بیماران کاهش می‌دهند. بنابراین مطالعه حاضر اثر درمانی خوب این داروهای خوراکی را نشان می‌دهد. توسعه داروهای ضد ویروسی خوراکی یک روند اجتناب ناپذیر در مبارزه با COVID-19 است.

عدم گزارش عارضه جدی به دنبال مصرف داروهای ضدویروس خوراکی

در مطالعات انجام شده مشاهده شد که مصرف داروهای خوراکی ضد ویروس (۳ داروی مورد مطالعه) با ایجاد عارضه خاصی همراه نیستند. این داروها نسبتا ایمن بوده و ممکن است تنها با عوارض خفیفی همراه باشند. شایع ترین عوارض جانبی سه داروی ضدویروسی خوراکی شامل تهوع، اسهال، سردرد، آبریزش بینی و درد عضلانی است. این مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر عوارض جانبی پس از مصرف داروهای ضدویروسی خوراکی بسیار خفیف هستند و عوارض جانبی جدی کمی به دنبال مصرف این داروها گزارش شده است.

 

Pubmed – Efficacy and safety of three new oral antiviral treatment (molnupiravir, fluvoxamine and Paxlovid) for COVID-19:a meta-analysis

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

اینستاگرام  تلگرام  لینکدین  آپارات  توییتر  فیسبوک یوتیوب

 

 

 

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *