ویروس سینسیشیال تنفسی یا RSV با ایجاد بیماری در کودکان زیر پنجسال و نوزادان، بار قابل توجهی بر دوش دولتها بهخصوص در کشورهایی با درآمد کم و یا متوسط میگذارد. شیوع این ویروس در بیشتر نقاط جهان فصلی است. ایمنیزایی غیرفعال RSV، با راههایی مثل واکسیناسیون مادر و یا مونوکلونال آنتیبادیها، تنها میتواند برای یک دوره کوتاه (تقریبا 3 الی 5 ماه) محافظت ایجاد کند. اثربخشی و کارایی آنها با زمان ایجاد ایمنی نسبی تعیین میشود. هدف از این مقاله بررسی پتانسیلهای روشهای مختلف برای ایجاد ایمنی غیر فعال علیه ویروس سینسیشیال تنفسی یا RSV در نوزادان کشورهایی با درآمد کم و یا متوسط است.
در این مطالعه:
برای مقایسه اثربخشی روشهای مختلف ایمنیزایی غیرفعال (رویکرد فصلی در مقابل رویکرد سالانه) از دادههای فصلی RSV در 52 کشور استفاده شد. در 39 کشور از 52 کشور شیوع فصلیRSV بهوضوح دیده شد. درواقع 75٪ از موارد سالانه ابتلا به این ویروس در 5 ماه و یا کمتر دیده میشود. به طور مثال در نیمکره شمالی شیوع این ویروس عموما از اواخر تابستان شروع میشود.
مقایسه نسبت نوزادان متولد شده و بستری شده در بیمارستان نشان داده است نوزادانی که یک تا دو ماه قبل از شروع پیک ویروس سینسیشال تنفسی یا RSV بهدنیا میآیند با بیشترین خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل همراه شدن این ویروس با عفونت حاد دستگاه تنفسی تحتانی روبهرو هستند. طبق مطالعات در کشورهایی با درآمد کم و یا متوسط، با شیوع فصلی RSV، رویکرد فصلی ایمنیزایی غیرفعال یعنی واکسیناسیون مادر و یا استفاده از مونوکلونال آنتیبادی با دوز مناسب، در مقایسه با رویکرد سالانه برای پیشگیری از بیماری اثربخشتر خواهد بود.
البته برای اطمینان از مقرون به صرفه و مناسب بودن رویکرد فصلی، ایمنیزایی غیرفعال با کمک واکسیناسیون مادر و یا استفاده از مونوکلونال آنتیبادی به اطلاعات بیشتری نیاز است.
The Lancet-Respiratory syncytial virus seasonality and prevention strategy planning for passive immunization of infants in low-income and middle-income countries: a modelling study
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید