مجله سلامت دکترنکست

۷ نکته طلایی برای افراد مبتلا به بیماری‌های تیروئید

بیماری‌های تیروئید

فهرست مطالب

غده تیروئید، مسئول تولید هورمون‌هایی است که در بسیاری از سیستم‌های مختلف بدن نقش دارند. زمانی که تیروئید این هورمون‌های مهم را بیش از حد یا خیلی کم تولید کند، فرد دچار بیماری تیروئید شده است. بیماری‌های تیروئید انواع مختلفی دارند؛ از جمله پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید، تیروئیدیت و تیروئیدیت هاشیموتو. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی در مدیریت و کنترل بیماری‌های مرتبط با تیروئید مؤثر است. بیماری‌های تیروئید می‌توانند در نتیجه رژیم غذایی نامناسب، استرس و سایر عوامل مرتبط با سبک زندگی ایجاد ‌شوند. در این مطلب دکترنکست به شرخ برخی تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی می‌پردازد که می‌تواند به مدیریت اختلالات تیروئید کمک کند.

۱-شکر کمتری مصرف کنید

با کاهش مصرف شکر، زندگی بهتری خواهید داشت. مصرف بیش از حد شکر منجر به افزایش التهاب در بدن می‌شود. التهاب می‌تواند تولید هورمون فعال تیروئید را کند و در نتیجه علائم کم‌کاری تیروئید را بدتر کند. بنابراین، با کاهش مصرف شکر و غذاهای فرآوری شده، اولین گام را برای عملکرد سالم‌تر تیروئید بردارید.

۲-از ورزش کمک بگیرید

ورزش می‌تواند با کمک به کاهش استرس، کاهش علائم افسردگی و حفظ یک سبک زندگی سالم به درمان اختلالات تیروئید کمک کند. ورزش، هورمونی به نام اندورفین ترشح می‌کند که به داشتن احساس بهتر از نظر جسمی و احساسی کمک می‌کند. برای گرفتن نتیجه بهتر، توصیه می‌شود که روی تمرینات قلبی تمرکز کنید. همچنین افزایش توده عضلانی، سرعت متابولیک پایه را افزایش می‌دهد و می‌تواند به مهار افزایش وزن ناشی از اختلال تیروئید کمک کند.

البته رعایت اعتدال در ورزش بسیار اهمیت دارد. ورزش بیش از حد می‌تواند در توانایی بدن در تبدیل هورمون تیروئید غیر فعال به فعال تاثیر بگذارد. اگر این فرایند به درستی انجام نشود، علائم کم‌کاری تیروئید می‌توانند شدیدتر شوند. ورزش بیش از اندازه در پرکاری تیروئید کنترل نشده هم می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. زیرا سرعت ضربان و متابولیسم در حالت استراحت هم بالا است.

ارتباط سریع و ساده با بهترین
فوق تخصصان غدد داخلی و متابولیسم در دکترنکست

 

۳-مصرف ید را جدی بگیرید

ید یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. عملکرد تیروئید کاملاً به ید وابسته است، بنابراین کسانی که ید کافی در رژیم غذایی خود ندارند ممکن است از کم‌کاری تیروئید نیز رنج ببرند. کم‌کاری تیروئید ناشی از کمبود ید، می‌تواند به گواتر منجر شود. گواتر یک تورم در گردن به علت بزرگ شدن غده تیروئید است. در سراسر جهان، بیش از ۹۰٪ موارد گواتر ناشی از کمبود ید است. مصرف ید کافی به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک می‌کند. نمک یددار، غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو، ماهی تن، جلبک دریایی و محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر منابع خوبی از ید هستند.

۴-در صورت نیاز، مکمل‌های حاوی ویتامین‌ مصرف کنید

ویتامین B کمپلکس، سلنیوم و سایر عناصر کمیاب نقش حیاتی در سلامت کلی بدن و تولید هورمون دارند. اگر کمبود ویتامین یا مواد معدنی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

۵-استرس خود را با یوگا و مدیتیشن کنترل کنید

کم‌کاری تیروئید معمولا با بروز افسردگی و اضطراب در بیماران همراه است. اضطراب و کاهش آستانه تحریک در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید نیز دیده شده است. مدیتیشن می‌تواند یکی از راه‌های موثر برای مقابله با افکار و کسب آرامش روانی باشد. کنترل استرس همچنین می‌تواند در مدیریت عوامل خطر بیماری گریو (یک بیماری خود‌ایمنی که شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید است) مؤثر باشد.

۶-عادات خواب خود را بهبود ببخشید

خواب به علت تنظیم هورمون استرس، کورتیزول، در بهینه‌سازی عملکرد تیروئید بسیار مهم است. ورزش منظم و مدیریت استرس می‌تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد. برنامه خواب منظم و اجتناب از کافئین در اواخر روز نیز می‌تواند در بهبود کیفیت خواب تاثیر داشته باشد. همچنین داشتن یک محیط خواب سالم که راحت، خنک و تاریک باشد نیز مهم است.

۷-از رژیم غذایی فاقد گلوتن استفاده کنید

ارتباط بیماری سلیاک با کم‌کاری تیروئید به خوبی شناخته شده است. گلوتن یکی از عوامل ایجادکننده بیماری سلیاک است. گلوتن پروتئینی است که در غذاهای فرآوری شده از گندم، جو و سایر غلات یافت می‌شود. حذف گلوتن از رژیم غذایی به بهبود علائم مرتبط با بیماری سلیاک و کم‌کاری تیروئید کمک می‌کند.

اشتراک‌گذاری مطلب:

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *