کاشکسی و کاهش وزن ناشی از کرونا
-
التهاب، علت اصلی کاهش وزن به دنبال ابتلا به کرونا
کاهش وزن به دنبال ابتلا به کرونا در اثر عوامل مختلفی ایجاد میشود. اول از همه، بیماری کرونا میتواند باعث التهاب شدید، به ویژه در بیماران مبتلا به بیماری شدید و بحرانی شود. مرگ سلولهای اندوتلیال و اپیتلیال همراه با نشت عروقی میتواند باعث تولید کموکاینها و سیتوکینها شود. این امر ممکن است منجر به یک واکنش التهابی عظیم اختلال در هموستاز بافتی شود. پروتئینهای فاز حاد مانند TNFα، فریتین، CRP (پروتئین واکنشگر C)، فاکتور رشد فیبروبلاست، اینترلوکینها و اینترفرون-γ تولید میشوند، گردش میکنند و باعث اختلال بیشتر در متابولیسم میشوند.
-
کاهش وزن در بیماران COVID-19 در اثر سوء تغذیه
سوء تغذیه اغلب در بیماران COVID-19 دیده میشود. کاهش مصرف غذا و سوءتغذیه مرتبط با بیماری میتواند به تحلیل بافت کمک کند. همچنین از دست دادن اشتها، از دست دادن حس چشایی، تب و مصرف آرامبخش بیشتر به سوء تغذیه و کاشکسی به دنبال ابتلا به کرونا کمک میکند. همه این مشکلات میتوانند منجر به افزایش بیش از حد فاز کاتابولیک شوند (احتمالاً این امر با شکست فاز آنابولیک مرتبط است). از این رو باعث کاهش وزن به دنبال ابتلا به کرونا میشوند.
-
بیحرکتی و تحلیل عضلات، از علل کاهش وزن در بیماران COVID-19
بیحرکتی نیز میتواند به میزان قابل توجهی به تحلیل عضلانی در COVID-19 منجر شود. در نهایت، به نظر واضح است که “همافزایی” منفی همه این عوامل با هم میتواند باعث اتلاف بافت قابل توجهی در بیماران مبتلا به کرونا بشود؛ همانطور که اغلب در بالین مشاهده میشود.
فرآوانی سوء تغذیه، کاشکسی و کاهش وزن در بیماران COVID-19
-
فراوانی سوء تغذیه
دو مطالعه، شامل 395 بیمار مبتلا به COVID-19 بستری در بیمارستان، سوءتغذیه در COVID-19 را مورد مطالعه قرار دادند. 42 درصد از بیماران بستری شده در بیمارستان در معرض خطر سوء تغذیه قرار داشتند و 28 درصد از این بیماران در زمان ارزیابی دچار سوءتغذیه بودند.
-
تشخیص و فراوانی کاشکسی و کاهش وزن
وقتی کاهش وزن به اهمیت بالینی رسید، کاشکسی ناشی از COVID-19 قابل تشخیص است. تعریف موارد توافق که برای بیماران COVID-19 خاص باشد هنوز وجود ندارد. ما پیشنهاد میکنیم که تعریف عمومی کاشکسی را در مورد این بیماری نیز اعمال کنیم. این بدان معنی است که کاشکسی در COVID-19 زمانی قابل تشخیص است که کاهش وزن بیش از 5٪ مشاهده شود، وضعیت عملکردی مختل شود، و اختلالات متابولیک (مانند التهاب) مورد تایید باشد.
به طور کلی، کاهش وزن ≥5٪ در 37٪ از بیماران COIVD-19 گزارش شد. به نظر میرسد این بیماران بستری در ICU نیاز ویژهای به مراقبت و نظارت تغذیهای از جمله تغذیه رودهای یا تزریقی دارند. همچنین، بیماران COVID-19 که عمدتاً در یک بخش معمولی COVID-19 تحت درمان قرار میگیرند، خطر کاهش وزن ≥5٪ حدود 33٪ داشتند.
فاکتورهای پیشبینیکننده کاشکسی و کاهش وزن به دنبال ابتلا به کرونا
دادههای بسیار محدودی در مورد پیشبینیکنندههای کاهش وزن به دنبال ابتلا به کرونا وجود دارد. طبق مطالعات هر چیزی که یک دوره شدید بیماری COVID-19 را پیشبینی میکند، کاشکسی و تحلیل عضلانی را نیز پیشبینی میکند. کاهش وزن در بیماران COVID-19 با سطوح بالاتر CRP، کاهش عملکرد کلیه و مدت طولانیتر بیماری ارتباط مثبت دارد. فاکتورهای حائز اهمیت احتمالاً شامل نشانگرهای غیرطبیعی عملکرد قلب و کلیه در COVID-19 است. چرا که کاشکسی در بیماری حاد و مزمن COVID-19 نیز ممکن است به عنوان یک پیامد ثانویه از مشکلات قلبی و کلیوی ایجاد شود. بنابراین درمانهایی که از حوادث قلبی و کلیوی جلوگیری میکنند، ممکن است در مراقبتهای کوتاهمدت و بلندمدت بیماران مبتلا به COVID-19 یا پس از بیماری حاد COVID-19 نیز مفید باشند.
PubMed – Weight loss, malnutrition, and cachexia in COVID‐19: facts and numbers
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید